Friday

Farewell 26.11.2015

assalamualaikum..


Kemarin Naza Academy buatkan majlis perpisahan untuk semua staff yang VSS..

sebenarnya aku bertahan tak mau menangis2 ja sepanjang majlis..

waktu kena bagi speech tu aku control ja..sampai terketar-ketar tangan..

hahaha..

aku sedih...

aku sayu...

6 tahun aku kat Naza Academy..

Jatuh bangun dalam karier aku semua di Naza ni..

sedih sangat-sangat..


Kami berdua masuk kerja di sini 2009.. dari bujang sampai Ayzan dah anak 3, aku anak 2.. dan hari nie sambut farewell dengan dia sekali.. kami sama-sama amek VSS ni..hopefully kami terus berkembang dengan sihat sekali..kikiki




to all NZA'ian,

Saya doakan anda semua terus success dalam apa jua yang anda buat..
saya doakan juga NZA terus maju dan berkembang..
Teruskan jemaah...

Thanks untuk 6 tahun yang hebat nie..

Maaf untuk segala kekurangan diri saya..






Wednesday

Kerja :: Minggu Akhir

Assalammualaikum

Selepas 6 tahun berkhidmat di Naza Academy,
minggu ni adalah minggu terakhir aku..

Perasaan??
Tak dapat di gambarkan..
Semua ada..
Bercampur-campur..
Sayu, sedih, happy, tak sabar...
Semua la....

Aku sayang kerjaya aku sebenarnya..
Aku sayang kerja aku sekarang..
Sebab ini cita-cita aku..
Nak jadi Akauntan kan..
Sebab apa yang aku buat sekarang semua aku suka..
Tapi keadaan yang memaksa..
Huhuhuhu..

Aku redha..

Aku sayang kerja aku..
Aku sayang bos aku, En. Rosli...
Sayang sebagai staff je la..
Sebab aku rasa tak da bos yang sebaik En. Rosli ni...

Aku ada sebab sendiri kenapa aku terima offer VSS ni..
Sedih sebenarnya..
Tapi aku redha sebab keputusan aku dah buat..

Thursday

Mangsa Buli

Assalammualaikum..

Kalo jadi adik memang selalu akan kena buli ngan kakak ka?
Aku dulu takdak pulak KakTen buli aku.
Kikikiki..
Tapi AbgAdi selalu buli adik-adik dia..sebab dia abang sulong..kikiki..

La ni tengok karenah anak-anak macam-macam..
KakakFatimah selalu sangat buli adikMaryam..
Hahaha..
Kadang-kadang tu mainan dia, dia tak pandang pun..
Tapi elok adik dia pegang ja..menjerit2 dia nak main.. berebut-rebut dua-dua naj main..
Adik pulak dah pandai sekarang berebut-rebut ni.. sakan sama naik macam kakak..
Memang menjerit-jerit la depa dua-dua..

Tapi selalu kakakFatimah akan buli adik dia la..
Dia kurung adik dalam bilik..
Dia tutup muka adik dengan selimut..
Dia tutup adik dengan raga..
Dia conteng muka adik..
Dia penyek-penyek muka adik..
Yang adik pulak kalo teruk sangat baru dia menangis..
Kalo ok lagi dia akan relax ja..
Maybe dia tak tahu dia kena buli..
Jadi kadang-kadang dia senyum ja..
Aku pun tak faham jugak..
Tapi aku layan ja depa dua main..

La ni depa dua dah pandai sepah-sepah mainan..
Adik pun dah pandai..kaki dah sampai nak capai mainan dalam raga mainan kakak dia..

Apa pun..
Aku sayang anak-anak aku..

Tuesday

Minat baru - buku warna

Assalammualaikum..

Ni kisah aku..
Bukan kisah anak-anak..
Hahaha..
Macam lawak ja kan..
Tapi memang betoi..

Kebelakangan ni aku minat sangat nak kaler-kaler..
Sebelum ni aku print dari gugel je sheet yang aku nak kaler..
Kaler pun guna pen kaler-kaler ja...
Sebab tak da kaler pensel lagi..

Tapi tadi..
Hahaha..

Baru je tadi time lunch ke Aneka Gurun ni..
Jalan-jalan ja ngan Cik Syira..
Terus beli buku Secret Garden dan pensel kaler..
Haahahaha..

Balik office..
Ada time lagi..
Terus kaler..

Kikikiki..

Best pulak kaler-kaler ni..

Monday

Monthly check up

Assalammualaikum


Sibuk ke kawan-kawan?

Aku macam ni la..
Dok menghitung hari ja ni bila last day keja..
Hahaha..


Last week aku bawak Fatimah check up di KK..
dia dah 3 thn..
tapi setiap bulan kena gi check up..
Sebabnya berat tak naik..


Sebelum ni aku akan gi KK dengan laki aku skali..
Tapi 2 3 kali sebelum no aku gi sendiri ja..
Kecian pulak dia masuk keja lambat..
Aku masuk lambat tak pa..
Bos sporting..
Kikiki..


Sebelum ni rasa susah sikit sebab Maryam kecik lagi..
Aku nak handle dua orang skali macam serabut..
Jadi aku try ja dlu mula-mula ritu..
Pastu ok je..depa behave ja..
Jadi lepas tu terus aku gi sendiri ja..
Tapi kena umpan depa macam-macam la..

Macam Fatimah,

Kat KK ni ada batu-batu..
Kena bagi dia main-main batu dulu..
Susun la..kira la..macam-macam la dia main..
Maryam pulak sekarang baru pandai nak join kakak dia main..
Tapi capai batu masuk mulut memang faveret dia la..
Hehehe..


Hari Rabu lepas gi check up..
Ingatkan naik la berat dia..
Sebab selera makan ok..
Makan pun banyak..
Tapi takda pun naik berat badan dia..
Berat badan sipi sipi nak masuk line kuning..
Tinggi pulak naik 3 cm dari last week..
Jadi dia punya BMI xok..
Dah jatuh merudum masuk dalam line kuning..


Misi di KK bagi garam iodin soh aku guna bila nak masak..
Tapi misi cakap as long dia aktif ok je berat dia..
Sebab dia kurang tido sama kot..
Hahaha...


Jadi bulan depan kena bawak Fatimah check up lagi..
Untuk monitor berat dia lagi..
Harap-harap ada la kenaikan..
Nanti check up sekali Maryam untuk setahun..
Ermmm.. cepat ja kan..



Hahaha..


Ok la..




Aku mengantok sangat ni..


Hehehe


muka anak-anak tak mandi gi KK..kikikiki


Mak Tok ke Mesir

Assalammualaikum..

Hari sabtu aritu balik Yan..
Lama dah tak balik..
Kebetulan balik sebab nak hantar MakTok FatimahMaryam ni ke airport..
MakTok nak ke Mesir jalan-jalan..
Hehehe..

Sampai airport tak turun kereta pun..
Drop MakTok je..
Sebab anak-anak tido..
Kecian MakTok..
Tapi MakTok cakap kawan-kawan dia semua dah sampai..
Flight ke KL kol 9.. naik Mas..
Flight ke Dubai naik Etihad tengah malam..transit kot.. pastu baru ke Mesir..
Itu la yang aku tau pun..
Macam mana MakTok bagitau aku..
Macam tu jugak la aku cerita kat sini..
Hehehe..

Ok la..
Saja ja nk bagitau..

Thursday

Menunggu masa

Assalammualaikum

Cepat masa berlalu..

Alhamdulillah..

Maryam dah dekat 11 bulan dah..

Cian anak sorang ni.. aku jarang cerita..

Lepas ni.. bila aku dah full time di rumah..
Inshaaallah aku akan cerita semua..

Janji..

Wednesday

Intifada

Assalammualaikum

"Kita selalu kna bersyukur"
Pesan aku dekat Fatimah

"Apa tu bersyukur?"
Tanya Fatimah

Krik krik.....

Macam mana aku nak explain dekat dia..
Nak bagi dia faham..

"Bersyukur tu macam kita kena slalu berterima kasih kt Allah..
Kena slalu beringat yang kita ni dapat macam2 nikmat..
Ada orang yang nak makan pun xda makanan.. jadi kakak tak boleh bazir makanan..
Ada orang ibu abah dia dah meninggal.. dok dalam syurga...menangis dia rindu..
Jadi kakak kena dengar cakap ibu abah.. "

Aku selalu cerita kat Fatimah tentang Palestin..Syria..
Aku selalu cerita kat dia..

Ya walaupun aku tau isu ni berat untuk dia..
Tapi aku nak dia faham..

Aku pun selalu sedih bila tengok gambar gambar di sana..
Aku tak mampu nak berjuang dengan depa..
Aku hanya mampu doa ja..

Kali ni Intifada ke 3..
Jom la ramai ramai kita support..

Friday

Jerebu

Assalammualaikum

Alhamdulillah so far kami sihat lagi..
cuma Maryam ja gatal gatal badan..penuh merah merah..

kemarin IPU gila tinggi..
bau asap ja sehari..
seb baik aku puasa..
tak la keluar lunch ka apa..
tapi dahaga tu Ya Rabbi la..hehehe

ni index kemarin pagi..
gila tinggi..
kecian anak anak kecik dan orang tua..
memang bau asap..



Bila mai tengahari..
lagi teruk rupanya..
dekat 300 dah..gila sungguh..



ni pagi tadi nie..
sebelum gerak nak p keja..aku snap dulu..
jerebu lagi..tapi dah berkurang..
Alhamdulillah..
lagipun semalam tu hujan..
tapi aku tak sedar..tidoq tak sedar..hahaha


sebenarnya jerebu ni ujian Allah nak bagi..
Allah bagi semua merasa..
sebab kita hamba yang tak mensyukuri nikmat nikmat dia bagi..
lagipun dah akhir zaman kan..
ermmm



apa pun.. jaga diri semua!


Thursday

Fatimah 3 tahun!!!!

Assalammualaikum

Alhamdulillah
Hari ini 22Oct, genap usia Fatimah 3 tahun..

Syukur sangat-sangat kat Allah..
sebab kurniakan amanah yang sangat-sangat besar ni untuk kami suami isteri...

Syukur jugak sebab Allah izinkan aku kandungkan anak nie cukup 40 minggu..
Menanti kehadiran Fatimah dulu memang excited..
Anak sulung kan..biasa la..hehehe
Sebab aku tak sangka rahim aku mampu nak mengandungkan anak ni cepat je..
lepas kawin terus bunting..kikikiki

tengok Fatimah membesar nie buatkan aku rasa sayu ja..
sebab banyak masa dia di rumah babysitter..
sebab tu jugak kalau aku cuti, aku memang nak sangat luangkan masa dengan anak-anak aku..
sebab tu jugak la aku buat keputusan nak berhenti kerja..
aku nak spend masa aku..hidup aku demi anak-anak dan keluarga aku.


ok la nak cerita bab fatimah pulak..
sepanjang mengandungkan Fatimah, aku memang alah teruk..
dari start tahu mengandung sampai la pagi nak bersalin tu aku dok muntah-muntah lagi..
masuk hospital 4 kali..
kali ke 4 aku beranak..hahaha..






Gambar Fatimah lepas keluar dari perut nie..
kakak aku amek kan gambar..

sedihnya bila teringat..hahaha..






ini pulak gambar sekarang..
Alhamdulillah..
cerdik dan cergas ja Fatimah nie..

walaupun tak tahu A B C urutan betul2 lagi..
aku tak kisah pun..pelan pelan..
lagipun dia creative thinking punya budak..
satu rumah dia explore..

mulut tak yah cakap..
macam orang tua bila dia cakap..
pot pet pot pet tak benti..
kadang-kadang tu siap nasihat aku lagi..hahaha

aku tak mau bandingkan dia dengan budak lain..
sebab aku tahu kemampuan anak aku lain dari budak lain..
kemampuan budak lain dari anak aku..
unfair la nak judge..hehehe..

ok la..


Fatimah Adilia sayang,

Ibu doakan fatimah terus menjadi insan yang berguna..
Wanita solehah dan beriman kepada Allah..
berapa pun umur Fatimah, awak tetap dalam hati ibu..
sebab dengan adanya Fatimah, adanya IBU...

semoga hidup awak dilindungi dengan rahmat dan kebahagiaan dari Allah..
semoga hidup awak terpelihara dan terkandung dalam berkat dari Allah..

Ibu sayang sangat dekat Fatimah..




Tuesday

Ulangtahun ke 4





Assalammualaikum


hari ini 7 Muharram 1437, genap usia perkahwinan aku yang ke 4..
aku memang mengira hari ja tunggu 7 Muharram ni..
bukannya ada suprise apa pun..
cuma aku ingat sebab tarikh tu senang nak ingat..hehe..

7 Muharram 1433, hari Jumaat..
Jam 10 pagi lebih lebih macam tu aku selamat menikah dengan suami aku ni..
hahaha..

aku tak pandai nak jiwang jiwang karat nie..
bergaduh selalu ja ngan laki aku ni..
selalunya aku pendam ja kalo aku tak puas hati..
lama lama meletus..hahaha..

apa pun..

4 tahun nie,
kami di pinjamkan sesama sendiri..
melengkapi kekurangan sendiri..
menenangkan mata dan jiwa..

4 tahun nie,
Allah pinjamkan dan amanahkan 2 penyeri..
Fatimah dan Maryam...

4 tahun nie,
Allah rezeki kan kami kerjaya yang stabil, rumah, kereta, dan keluarga..

Syukur,
Alhamdulillah...


Mohamad Fadzeli Md Isa,

Minta maaf sebab tak mampu jadi sehebat isteri-isteri nabi..
Minta maaf sebab tak mampu jadi sehebat mak syg dan mak abg..
Terima kasih untuk 4 tahun yang hebat ni..

Cinta pandang pertama.. waktu ni baru perasan kewujudan laki aku..hahaha

waktu kenduri husna.. love is in the air...

melawat rumah laki aku di Pedu.. time ni aku gemuk..
Bertunang 1 Mei 2011


Raya ke 3 2011..

7 Muharram 1433 ~ 02 Disember 2011








Thursday

Work life

Assalammualaikum

Sekarang aku ada buat satu keputusan sangat besar dalam hidup aku..
Ni antara keputusan besar yang aku pilih..

Aku solat..
Doa..
Fikir..
Berbincang..

Jadi aku buat keputusan ni..

Berat jugak..
Sebab aku sayang karier aku..
Sebab aku terlalu minat dengan kerjaya aku..
Sebab kerja aku ni cita cita aku dari dulu lagi..
Sebab aku da selesa dengan environment kerja aku..

Tapi keputusan aku buat bukan untuk melepas tanggungjawab atau lari dari apa-apa..

Tapi demi anak-anak aku dan suami aku..

Sebab aku nak anak-anak aku ada depan mata aku setiap masa..
Aku nak lihat sendiri milestones anak-anak aku..
Aku nak biar baik buruk anak aku datang dari aku sendiri..
Sebab sekarang aku tak puas dengan masa aku dan anak-anak..

Andai ada rezeki aku..
Inshaallah aku akan jadi housewife..
Tapi jika sudah tertulis aku akan terus bekerja..aku redha..
Dan aku akan berusaha untuk jadi pekerja yang lebih baik..

Sebab cita-cita aku sekarang untuk jadi
STAY AT HOME MOM
WORKING AT HOME MOM..

Bonding time

Assalammualaikum

Lama aku tak update..
So far ada naik turun kehidupan aku ni..
Hidup tak dak cabaran tak mencabar kan?
Hikhik  "_"

Setiap hari weekdays..
Aku akan sampai di rumah jan 6.50ptg..
Lepas keluar office 5.45 terus gi amek anak-anak..
Terus je balik rumah..
Dah sampai rumah, aktiviti di rumah pulak..
macam orang lain jgk la..
Untuk aku.. sampai rumah ja, mesti kena bagi anak-anak naik riadah..
Sebab selalunya diorang tak sempat pun nk riadah di rumah pengasuh..
Fatimah terutamanya..
Sebab keluar office terus gi ambil dia kan..
Banyak masa dalam kereta..
Jadi lewat macamna pun aku sampai di rumah..
Mesti kena bagi dia main di luar dulu..
Hehehe..

Aktiviti selalunya sama je..
Fatimah akan naik basikal kesayangan dia tu lah..
Maryam pulak aku akan letak dalam basikal tolak tu..

Kadang-kadang main kejar-kejar..
Kadang-kadang ronda satu taman ja..
Kadang-kadang Fatimah akan main dengan anak-anak jiran yang lain..

Tak lama pun..
Dalam 10 ke 15 minit ja..
Bagi lepas gian Fatimah & Maryam ja..
Memerap dalam rumah ja sehari..

Elok maghrib ja, masing-masing memang pakat masuk rumah sendiri..

Itu kalau weekdays la..

Kalau weekend pulak..
Aku akan bawak keluar diorang dalam pukul 6 atau 6.30 macam tu..
Sebab sabtu ahad ada runningman..
Hahaha..aku nak tengok tv dulu..
Kalau episode seronok..
Anak-anak tunggu la 6.30 baru keluar..
Kikikikiki..

Tapi selalunya aku bawak keluar awal la..
Sebab seminggu 2 kali ja boleh main lama sikit..

Itu pun kalau anak-anak bangun tido petang tu awal..
Maryam selalunya weekend dia tak tido..
Dia nak melekat ja ngan aku..
Kalau tido ada lah 15minit macam tu..
Fatimah ja tido lama..
2 - 3 jam jugak..
Depend jugak..kalau dia nak masuk buai memang lama la..
Kalau tido bawah sekejap ja..

Maryam pulak kalo petang dia taknak tido dah..
Sebab dia dah terbiasa petang akan berjalan jalan diluar..
Selagi tak bawak dia keluar..
Memang dia cranky..
Bila bawak keluar ja terus ok..
Macam macam perangai anak anak ni..
;)

Selalunya weekend sabtu ja jiran jiran ramai sikit keluar bawak anak-anak main..
Sebab mostly jiran-jiran aku ni goverment servant..diorg cuti jumaat sabtu..
Ahad tu tak semeriah sabtu la..

Selalunya nie je time bonding aku dengan anak-anak..
Kalau ronda-ronda taman ni..
Aku selalu bawak anak-anak sampai ke tepi sawah tu..
Tak sampai hujung terus la sebab jauh sangat..
Selalu lepak situ sekejap ja..
Amek gambar.. sembang sekejap..
Tunjuk burung kat Maryam ka..
Biasa-biasa ja..

Selalunya kami main depan kawasan rumah ja..
Main kejar-kejar..
Main jual beli barang..
Main batu..
Hehehe..

Ok la bye!



Tuesday

Penangan rancangan Korea

Assalammualaikum

Hi..




Ada yang minat cerita Running Man dari Korea tu? 
Aku rasa ramai kot yang layan RM kan..
macam aku jugak la..
tiap-tiap minggu tak ketinggalan catch up episod baru..hahaha



Banyak rancangan Korea sekarang ni.. drama tak yah cakap la.. 
memang tak putus-putus lepas satu satu cerita.. 
tapi aku tak layan sangat drama-drama korea ni.. 
tak berapa minat sebab meleret-leret..

Tapi aku akan tengok jugak drama korea tu kalau ada pelakon dalam cerita tu mai dari rancangan RM atau ahli CNBLUE..

haaa.. aku cuma minat dan follow RM dan CNBLUE ja.. 
hahaha..
Aku tak minat Kpop group yang dok menari menari atas stage, muka jambu, muka lebih kurang ja semua.. hahaha
Kalau antara ahli RM atau Cnblue yang belakon drama ka.. 
join rancangan variety lain ka.. 
memang aku akan try jgk tengok.. 
Kalau org lain memang aku tak tengok la..
Hahaa..







Aku start dari tengok RM la..
Lawak sungguh..
 kadang kadang tu dari stress terus hilang bila tgk RM..hahaha..
Aku suka RM tu pun sbb cerita dia masih ada value dia sendiri..
Hubungan ngan kawan2..
Pastu cara diorg solve problem ka..
Pastu game2 yang depa main tu boleh ja kita apply kalau nak buat team building..
Hahaha...
Pastu karekter sensorang dalam RM tu unik..
ada watak tersendiri..hahaha..
Macam pengulas dah aku nie.. kikikiki..
Kadang2 depa main game simple2 ja tapi macam best ja aku tengok.. hahaha..
Paling tak tahan kalau game makan2 la..
Macam sedap ja depa makan semua2 tu..
Hahaha..




Pastu dari RM jgk la aku minat CNBLUE..
Leader cnblue Jung Yong Hwa ni.. (aku tak tau betoi ka tak aku eja) 
dia slalu jadi guest dalam RM.. best pulak tu..
Ada 1 episod tu..sempena tahun baru.. 
depa invite Yonghwa ni dgn gitaris dia, Jonghyun..



pastu aku pun google la kumpulan cnblue ni apa..
Kalau kpop dok gedik2 atas pentas memang aku tak mau layan sangat..
Gugel punya gugel tengok2 depa ni BAND..rock band macam tu la..
Search kat youtube.. dengaq lagu pulak..
first lagu aku dengaq "I'm Loner"..
Memang terus melekat di hati..
Suara YongHwa tu memang sedap la..
 hahahaha..
terus jadi ringtone henset aku dari 2013 kalau tak silap aku sampai la ni.. hahaha..
sebab RM dah beberapa tahun baru aku tau kewujudan cerita dia.. hahaha..

Kat youtube jugak aku tengok konsert2 CNBLUE.. 
yang lama2 pun aku layan ja..
Hahaha.. aku suka lagu2 dia..
Aku tak minat lagu2 group kpop lain yang depa panggil idol tu.. 
aku minat band ja.. sebab tu kot aku minat Cnblue ni..hahaha..

Pastu aku gugel lagi tentang CNBLUE ni..
Yonghwa ada join 1 rancangan lain "we got married".. 
jadi aku pun layan la jugak walaupun dah habis lama episode dia..
dia paired dengan seohyun dr Snsd tu..best jugak..
kadang2 aku tengok balik episode depa.. hehehe

Pastu baru2 ni JongHyun pun join jgk we got married.. 
yang nie nanti aku buat entry lain.. hahaha..
sebab ada penangan dari episode JongHyun ni dalam hidup aku la ni.. hahahaha..

Pastu depa jugak ada belakon drama...


Contoh mcm drummer cnblue Minhyuk belakon dalam The Heir yang fofuler sangat tu kan.. 
aku tengok pun sebab drummer ni ja..
mula2 tu aku macam tak pecaya dia drummer sebab muka jambu kot..hahaha..
Ada 1 video dlm youtube dia menyanyi sambil main drum di konsert depa..
Suara sedap pulak tu.. hahaa..
Syira minat dia ni kan.. hahaha..

Pastu YongHwa memang banyak jugak belakon drama.. 
aku tak tengok sangat sebab macam x masuk pulak dia jadi pelakon bagi aku la.. hahaha..
sesuai jadi rocker lagi.. hahaha..

Pastu JongHyun pun ada belakon drama baru2 ni.. 
Orange Marmalade..
Aku tengok sebab dia ja..
Hero heroin haram xbest langsung...
Cerita kalau mantap lagi..mesti best..
Sebab watak JongHyun tu memang terbaik dah.. 
hebat dia belakon.. hahahahaha..

Pastu pemain bass dia Jungshin pun ada belakon drama tapi aku tak tengok .. hahaha..

La ni setiap isnin aku layan  we got married..
tapi episode jonghyun dah nak habis..
Pastu selasa layan RM pulak.. hahaha..


Jadi sampai skrg aku cuma suka RM dan CNBLUE..
Hehehe..


Tu ja nak bagitau sebenarnya..panjang berjela aku karang.. hahaha


Ok la bye!

Friday

Keluarga Kecik


Assalammualaikum

hi,


aritu ada jamuan hari raya di pejabat aku..

balik awal malam tu sebab rushing ada open house rumah jiran..

jadi nie ja gambar famili yang sempat amek..

dan ni jugak gambar famili kecik aku yang lengkap pakai baju  raya..

hahaa










Thursday

Simpuh Katak

Assalammualaikum
Hi!

Anak anak aku dua dua bila duduk mesti simpuh katak..
Fatimah memang dari kecik duduk macam tu..
Aku ingat Maryam ni mungkin akan lain cara dia..
Tengok tengok sama macam kakak dia jugak..

Sekarang nie Maryam dah boleh duduk..
Merangkak dan bangun meniti pelan pelan..
Selalunya kalau lepas merangkak sana sini dia akan terus duduk simpuh katak nie..
Gila comel..kahkahkah..puji anak sendiri..

Fatimah memang tak reti nak duduk macam lain..
Terkial kial..
Bersila pun dia tak reti..
Dia memang tau duduk simpuh katak ni ja..
Selalu kalau tengah main atau makan memang akan duduk simpuh nie la..

Itu ja nak bagitau..
Ok bye!

Saturday

Maryam :: Lentok

Assalammualaikum

Maryam ni susah nak lentok2 di bahu..
Mengantok macam mana pun tak penah nya nak tido di bahu sambil tepuk tepuk..
Fatimah ritu ok ja macam na pun..
Tepum tepuk lena je dia..
Tapi Maryam ni tak mau nya dia..

Maryam mengantok macam mana pun..
Mesti tido kena isap nenen sambil baring baring..

Tapi petang tadi..
Dalam kereta.. dia lali dah sikit..
Tengok tengok dia lentok lentok di bahu..
Comel gilaaaa.. hahaha..
Puji anak sendiri boleh? Hahaha..

Terus aku snap pic..
Laki aku pun gelak gelak..
Hahaha

Thursday

Photoshoot Raya Naza Academy

Assalammualaikum..


Photoshoot raya untuk Naza Academy kami buat hari Isnin 13hb..
Lastday aku keja sebelum cuti panjang untuk raya.. 

Untuk photoshoot ni, semua staff diminta memakai full set baju melayu untuk lelaki dan perempuan ikut la baju apa asalkan tema hari raya..

Jadi aku pakai jubah mak.. mak waktu tu baru balik dari mekah.. jadi banyak jubah cantik2.. pinjam la sepasang.. hehehe..


Tempat photoshoot kami buat di depan Hotel Seri Jerai.. kawasan dia cantik sikit..
Waktu aku sampai pagi tu dah lewat..
Terlewat jgk la untuk 10minit..haha..
Waktu smpai di hotel aku tengok semua staff segak segak belaka..
Siap ngan sampin bagai..yang berjubah pun ada yang lelaki..siap serban..
Staff perempuan takyah cakap la memang sedia cantik2 dah. 
Kikikiki

Jadi bergambar la kami dengan seronoknya..


ni gambar tengah setting kedudukan..
aku biasala mesti la tengah belek henfon ja..hahaha


ni pulak freestyle..
memang semua pun free style la kekdahnya..
hahaha




pastu bertukar tempat dekat rumput pulak..
time nie hujan nie..
tapi semua gagah jgk bergambar..
hahaa..
aku seperti biasa..
bab bergambar memang muka tak malu..
hahaha


ni contohnya..
syira bagi henset dia soh selfie kat depan..
ramai pulak yang sporting..
hahaha..

ni pulak account department sekarang..
wanie cuti bersalin..
aku biasala..staff kesayangan..jadi kena dok belakang..hahaha

3 Syawal


Syawal 3 paling best..
kami pagi2 dah berkumpul..
dalam kol 11 dah plan nak bergambar semua sekali..

tempat nak bergambar memang dah set kat gazebo umah ja..
ni first time raya bergambar di gazebo sebab gazebo baru..
hahaha..

anak anak pakat mood baik ja pagi tu..
fatimah seperti biasa dia sentiasa ada mood dia sendiri..
hahaha jenuh melayan..

aku just pakai dress zawara aku beli time adik ipar kawin ritu ja..
tu pun lepas dah potong bawah sebab terlalu labuh untuk aku..
fatimah aku pakai kan baju kurung mak ayu buatkan..
kain sari lebihan..lawa...




ni pulak bergambar dengan mak aku..
vogue lagi mak aku..
tahun nie dah pencen..
sebelah aku berbaju tshirt kuning tu adik aku..
kembar aku..
apa pun jadi.. aku sayang kembar aku nie..
tengok fatimah tu..
dia bukannya mahu bergambar bagai. nie..




nie pulak geng perempuan..
mau pulak fatimah tu berposing..




ni pulak fatimah kecik aku..
anak2 mood ke laut lagi..
hehehehe


ni Maryam..
mudah urus maryam nie..
ni first time beraya ada maryam..




ni pulak kakak aku..
dengan anak dia..Idris..
kakak aku ni single mother..
tapi dia hepi ja dengan kehidupan dia membesarkan anak dia sendiri..


geng perempuan memang hantu bergambar..
ahaahah


ni adik bongsu aku..dengan adik ipar aku Ayu..
Ayu preggy dah 7 bulan..
bulan 9 nie due..
baby boy... Noah Adi..
sedapkan.. bestla adik aku.. dapat kekalkan nama adik tu untuk zuriat keturunan dia..
hehehe


bestkan ada anak perempuan..
semua org jeles..
anak2 jadi flower girl..
tolong pegang kain..hehehe



Maryam dengan paksu..
sengih ja.. hehehe



Maryam dengan Pakcik..
pakcik nie semua anak2 menakan suka..
terutamanya Fatimah..
dengan pakcik semua ok..
sayang sungguh dia dengan pakcik dia..



itu ja kot gambar yang ada pada syawal ke3..
lepas bergambar tu kami pergi beraya..
pegi rumah Kak Ros di kampung raga..
kak ros nie broker laki aku dulu tolong kenenkan laki aku dekat aku..
tukang risik2..hehehe..
jadi tiap2 tahun mesti pi beraya punya..

balik dari tu kami p beraya rumah mengasuh maryam pulak..
depa buat kenduri akikah cucu depa..
lepas tu terus balik rumah tido..hahaha


LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...