Tuesday

Penangan rancangan Korea

Assalammualaikum

Hi..




Ada yang minat cerita Running Man dari Korea tu? 
Aku rasa ramai kot yang layan RM kan..
macam aku jugak la..
tiap-tiap minggu tak ketinggalan catch up episod baru..hahaha



Banyak rancangan Korea sekarang ni.. drama tak yah cakap la.. 
memang tak putus-putus lepas satu satu cerita.. 
tapi aku tak layan sangat drama-drama korea ni.. 
tak berapa minat sebab meleret-leret..

Tapi aku akan tengok jugak drama korea tu kalau ada pelakon dalam cerita tu mai dari rancangan RM atau ahli CNBLUE..

haaa.. aku cuma minat dan follow RM dan CNBLUE ja.. 
hahaha..
Aku tak minat Kpop group yang dok menari menari atas stage, muka jambu, muka lebih kurang ja semua.. hahaha
Kalau antara ahli RM atau Cnblue yang belakon drama ka.. 
join rancangan variety lain ka.. 
memang aku akan try jgk tengok.. 
Kalau org lain memang aku tak tengok la..
Hahaa..







Aku start dari tengok RM la..
Lawak sungguh..
 kadang kadang tu dari stress terus hilang bila tgk RM..hahaha..
Aku suka RM tu pun sbb cerita dia masih ada value dia sendiri..
Hubungan ngan kawan2..
Pastu cara diorg solve problem ka..
Pastu game2 yang depa main tu boleh ja kita apply kalau nak buat team building..
Hahaha...
Pastu karekter sensorang dalam RM tu unik..
ada watak tersendiri..hahaha..
Macam pengulas dah aku nie.. kikikiki..
Kadang2 depa main game simple2 ja tapi macam best ja aku tengok.. hahaha..
Paling tak tahan kalau game makan2 la..
Macam sedap ja depa makan semua2 tu..
Hahaha..




Pastu dari RM jgk la aku minat CNBLUE..
Leader cnblue Jung Yong Hwa ni.. (aku tak tau betoi ka tak aku eja) 
dia slalu jadi guest dalam RM.. best pulak tu..
Ada 1 episod tu..sempena tahun baru.. 
depa invite Yonghwa ni dgn gitaris dia, Jonghyun..



pastu aku pun google la kumpulan cnblue ni apa..
Kalau kpop dok gedik2 atas pentas memang aku tak mau layan sangat..
Gugel punya gugel tengok2 depa ni BAND..rock band macam tu la..
Search kat youtube.. dengaq lagu pulak..
first lagu aku dengaq "I'm Loner"..
Memang terus melekat di hati..
Suara YongHwa tu memang sedap la..
 hahahaha..
terus jadi ringtone henset aku dari 2013 kalau tak silap aku sampai la ni.. hahaha..
sebab RM dah beberapa tahun baru aku tau kewujudan cerita dia.. hahaha..

Kat youtube jugak aku tengok konsert2 CNBLUE.. 
yang lama2 pun aku layan ja..
Hahaha.. aku suka lagu2 dia..
Aku tak minat lagu2 group kpop lain yang depa panggil idol tu.. 
aku minat band ja.. sebab tu kot aku minat Cnblue ni..hahaha..

Pastu aku gugel lagi tentang CNBLUE ni..
Yonghwa ada join 1 rancangan lain "we got married".. 
jadi aku pun layan la jugak walaupun dah habis lama episode dia..
dia paired dengan seohyun dr Snsd tu..best jugak..
kadang2 aku tengok balik episode depa.. hehehe

Pastu baru2 ni JongHyun pun join jgk we got married.. 
yang nie nanti aku buat entry lain.. hahaha..
sebab ada penangan dari episode JongHyun ni dalam hidup aku la ni.. hahahaha..

Pastu depa jugak ada belakon drama...


Contoh mcm drummer cnblue Minhyuk belakon dalam The Heir yang fofuler sangat tu kan.. 
aku tengok pun sebab drummer ni ja..
mula2 tu aku macam tak pecaya dia drummer sebab muka jambu kot..hahaha..
Ada 1 video dlm youtube dia menyanyi sambil main drum di konsert depa..
Suara sedap pulak tu.. hahaa..
Syira minat dia ni kan.. hahaha..

Pastu YongHwa memang banyak jugak belakon drama.. 
aku tak tengok sangat sebab macam x masuk pulak dia jadi pelakon bagi aku la.. hahaha..
sesuai jadi rocker lagi.. hahaha..

Pastu JongHyun pun ada belakon drama baru2 ni.. 
Orange Marmalade..
Aku tengok sebab dia ja..
Hero heroin haram xbest langsung...
Cerita kalau mantap lagi..mesti best..
Sebab watak JongHyun tu memang terbaik dah.. 
hebat dia belakon.. hahahahaha..

Pastu pemain bass dia Jungshin pun ada belakon drama tapi aku tak tengok .. hahaha..

La ni setiap isnin aku layan  we got married..
tapi episode jonghyun dah nak habis..
Pastu selasa layan RM pulak.. hahaha..


Jadi sampai skrg aku cuma suka RM dan CNBLUE..
Hehehe..


Tu ja nak bagitau sebenarnya..panjang berjela aku karang.. hahaha


Ok la bye!

Friday

Keluarga Kecik


Assalammualaikum

hi,


aritu ada jamuan hari raya di pejabat aku..

balik awal malam tu sebab rushing ada open house rumah jiran..

jadi nie ja gambar famili yang sempat amek..

dan ni jugak gambar famili kecik aku yang lengkap pakai baju  raya..

hahaa










Thursday

Simpuh Katak

Assalammualaikum
Hi!

Anak anak aku dua dua bila duduk mesti simpuh katak..
Fatimah memang dari kecik duduk macam tu..
Aku ingat Maryam ni mungkin akan lain cara dia..
Tengok tengok sama macam kakak dia jugak..

Sekarang nie Maryam dah boleh duduk..
Merangkak dan bangun meniti pelan pelan..
Selalunya kalau lepas merangkak sana sini dia akan terus duduk simpuh katak nie..
Gila comel..kahkahkah..puji anak sendiri..

Fatimah memang tak reti nak duduk macam lain..
Terkial kial..
Bersila pun dia tak reti..
Dia memang tau duduk simpuh katak ni ja..
Selalu kalau tengah main atau makan memang akan duduk simpuh nie la..

Itu ja nak bagitau..
Ok bye!

Saturday

Maryam :: Lentok

Assalammualaikum

Maryam ni susah nak lentok2 di bahu..
Mengantok macam mana pun tak penah nya nak tido di bahu sambil tepuk tepuk..
Fatimah ritu ok ja macam na pun..
Tepum tepuk lena je dia..
Tapi Maryam ni tak mau nya dia..

Maryam mengantok macam mana pun..
Mesti tido kena isap nenen sambil baring baring..

Tapi petang tadi..
Dalam kereta.. dia lali dah sikit..
Tengok tengok dia lentok lentok di bahu..
Comel gilaaaa.. hahaha..
Puji anak sendiri boleh? Hahaha..

Terus aku snap pic..
Laki aku pun gelak gelak..
Hahaha

Thursday

Photoshoot Raya Naza Academy

Assalammualaikum..


Photoshoot raya untuk Naza Academy kami buat hari Isnin 13hb..
Lastday aku keja sebelum cuti panjang untuk raya.. 

Untuk photoshoot ni, semua staff diminta memakai full set baju melayu untuk lelaki dan perempuan ikut la baju apa asalkan tema hari raya..

Jadi aku pakai jubah mak.. mak waktu tu baru balik dari mekah.. jadi banyak jubah cantik2.. pinjam la sepasang.. hehehe..


Tempat photoshoot kami buat di depan Hotel Seri Jerai.. kawasan dia cantik sikit..
Waktu aku sampai pagi tu dah lewat..
Terlewat jgk la untuk 10minit..haha..
Waktu smpai di hotel aku tengok semua staff segak segak belaka..
Siap ngan sampin bagai..yang berjubah pun ada yang lelaki..siap serban..
Staff perempuan takyah cakap la memang sedia cantik2 dah. 
Kikikiki

Jadi bergambar la kami dengan seronoknya..


ni gambar tengah setting kedudukan..
aku biasala mesti la tengah belek henfon ja..hahaha


ni pulak freestyle..
memang semua pun free style la kekdahnya..
hahaha




pastu bertukar tempat dekat rumput pulak..
time nie hujan nie..
tapi semua gagah jgk bergambar..
hahaa..
aku seperti biasa..
bab bergambar memang muka tak malu..
hahaha


ni contohnya..
syira bagi henset dia soh selfie kat depan..
ramai pulak yang sporting..
hahaha..

ni pulak account department sekarang..
wanie cuti bersalin..
aku biasala..staff kesayangan..jadi kena dok belakang..hahaha

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...