Friday

Jom! Memasak

Assalam,


Dinner


Just nak kongsi menu dinner semalam.. hehehe..simple ja untuk isteri yang xberapa pandai memasak.. hehehe.. Kawin baru tau nak belajaq memasak. Sebelum kawin semua mak abah sediakan.. haha.. sekarang baru padan muka.. Hehehe.. >.<

Menu semalam, Tomyam Ayam, Bistik Daging, Ikan Talang Masin goreng bawang dan Cabai Kicap.. Alhamdulillah.. Kenyang sampai bertambah2.. hehe..suami lagi la..2 kali ganda.. Hehehe..

Semalam waktu amek gambar nie, suami dah cakap "mesti nak boh dalam blog nie" heeheehee.. beliau pun dah faham keadaan isteri sekarang..blog priority than FB.. hahaha..



till we meet again..





xoxo





love!

Wednesday

Xtau Tajuk apa?

huhuhu.

adakah sebab kena cucuk ATT pagi tadi, terus tangan sebelah kena cucuk ni sakit dan lenguh2?ermm.. di tambah pulak dengan mengantuk tahap gaban nie..

Huhuhu..

Check Up @ 24 minggu

Salam.

Mau seminggu baru post entry baru. Haha. Xdak masalah pun nak update. Idea banyak cuma kemalasan. hehehe.

Pagi nie, Puan Buyung ke KK Batu 3, Gurun. Ada check-up untuk minggu ke 24. Sat ja masa rasanya kan. Hehe. Macam baru ja rasanya preggy nie dengan rasa letih selalu, rasa mengantuk selalu lalu membawa diri ke Surau lalu terus terlelap setiap masa. Haha. Betoi apa, haritu awal2 preggy sampai ke bulan ke 4 rasanya asek ke Surau lalu tidoqqqqq. Oh! sedap gila rasa. Haha. Mau nya x, Pagi pas Dhuha, tidoq sat, satg koi 11 p tidoq sat, pastu sebelum rehat koi 1 tidoq lagi. Pas lunch tidoq lagi. Sebelum Asaq tidoq lagi. Cuba kira berapa kali sehari. HaaaHaa. Kekadang tu buat keja cepat2 bagi setel semua sebab nak p tidoq. Semangat! Hahaha T___T

Alhamdulillah, masuk bulan ke 5 macam tu, kesihatan pun dah makin baik. Letih malam2 ja baru mai. Time office hour setakat rehat2 sebelum solat ja. Dah xjadi pengunjung setia Surau setiap masa dah. Hehehe. 

Masuk bulan ke 6 ni, 

~ Kesihatan maintain sihat dan baik. Hopefully sampai bersalin la kan. hehe.
~ Untuk perhatian, baju dan seluar semua makin x muat ye! Membesar dengan jaya nya. Kain batik adalah uniform paling selesa + t-shirt abah sebab besaq dan selesa. Haha
~ Kaki semakin mengembang. Sebab suami dah tegoq kaki macam bengkak. psfff.
~ Semakin hari, makan semakin banyak dan of cos la berat dah bertambah. :)
~ Sakit pinggang pengunjung setia. Setiap masa rasanya. Tambah2 kalo duduk dalam posisi yang salah. Kalo baring tengok TV lagi la. Sat2 kena alih kanan, kalih kiri. Huhu
~ Muntah cuma teman di pagi hari. Atau silap makan. :) Tiada lagi ayaq kuning pait tu. phueeww!
~ Kaki Kejang dah jadi lumrah. Suami adalah tukang urut setiap masa. Walaupun jam pukul 3 pagi. Hehehe
~ Baby makin membesaq sebab kalo ibu makan, setengah jam xsampai mesti lapaq balik. Hehehe
~ Baby dah semakin aktif ye. Selalu bergerak2 dan tendang menendang la kot. Abah pun excited ja letak tangan kat perut, terus baby diam.. hahaha.
~ Baby sekarang dah jadi jam Ibu bangun pagi. Sebab baby bangun dulu. Tendang sana tendang sini. Confirm ibu bangun awal seawal jam 5 pagi kan. hehe.


Tadi di KK, macam2 juga misi tu bagi nasihat. Tentang kebersihan atas bawah (faham2 la hehe), tentang pendarahan waktu bersalin, tentang pemakanan, tentang preggy time Ramadhan, breastfeeding secara eksklusif. Oh! banyak lagi sebenarnya. hehe.Untuk bulan ke 6 nie, jom cekidaut report kesihatan. Haha. Berbangga sebab tiada lagi pen merah. Haha.

Berat = 68.8kg
HB = 11.7 (naik sungguh nie. Kerang jawapan nya. Hahaha)
Tekanan darah = 110/70
Jantung Baby = kuat sungguh bunyi nya. Kakten kata macam bunyi kuda berlari. Heeeee
Tinggi rahim = 24 apa tah. tulisan misi macam tulisan doc juge.. hehe
Injection ATT = 0.5m/s .. xtahu lak hari nie kena cucuk bila dah masuk bulan ke 6. huhuhu
Repeat scan = minggu ke 28. xsabarnya. hehehe

ATT (Anti Tetanus Toxoid) Injection nie untuk kancing gigi. untuk first pregnancy, kena 2 dos. Sekali waktu bulan ke 6, kedua time bulan ke 7. Hehe. Sharing is caring. Hehe


~Love~

wah! panjang jugak entry nie. Nanti saya update lagi ye. hehehe
ada keja kena siapkan dan ada mata2... hehehe



xoxo



love!






Baru 6 bulan

As Salam,


hehehe :)

Alhamdulillah, sudah 6 bulan atau baru 6 bulan. Mana-mana pun xpa kan. hehehe. Mengandung pun dah masuk 5 bulan setengah dah. Bersyukur sangat2 sebab di permudahkan perjalanan nie. Insyaallah.

 Selalu tanya dekat Suami, macam na dengan kehidupan lepas dah berkahwin nie.. kekadang tu selalu gak dok mengusik2 suami kan. hehe. So far, kerja2 rumah bahagi2 buat. sebab kekadang tu x sempat. Weekend mesti balik kampung di Pedu atau di Yan. Weekdays ja selalu ada di rumah pun kan. hehe. *alasan*

Weekdays selalunya time pagi dengan malam ja baru jumpa suami pun, itu pun kalo suami balik dari keja saya x tidoq lagi. Kekadang tu jumpa time pagi ja. huhu. Tapi hidup berumah tangga nie kena ada tolak ansur, memahami kan. Jadi saya faham keadaan suami, beliau nak mencari kesenangan bersama kan. hehehe. Sekarang pulak musim bola kan. If suami balik dalam pukul 10 lebih, saya dah dalam keadaan mengantuk dah kan, suami akan stay tengok bola lagi. Sebab tu kekadang tu jumpa time pagi2 nak pegi kerja ja.. hehe. If suami xdak OT time weekdays tu rasa macam heaven ja sebab ada jugak teman nak berborak. Sebab selalunya balik dari keja terus masuk rumah, x dan nak sembang2 dengan kakak2 jiran ni semua. huhuhu.

Tapi since mengandung 5 bulan nie, if suami OT or ada badminton sampai lewat2, mesti saya balik Yan. Selalunya akan mintak abah datang mai amek la, sebab suami x bagi saya dok sensorang dalam rumah. Bukan apa, malang x berbau orang kata kan. Suami risau lantai lincin ka, blackout ka (sebab si isteri penakut! hehehe), orang mai rumah ka, hujan lebat kilat sabung menyabung ka, macam2 lagi la. hehe. Kalo di Yan, abah ada, mak ada, Idris pun ada, so saya xsunyi sangat la. hehe.

Ok la, kita cerita bab mengidam lak kan. Haritu rasanya dah ceritakan. hehe. Sekarang nie selalu mengidam Rambutan ja. hehe. Suami cakap senang nya mengidam. Nasib baik x mengidam daging rusa ka, daging arnab ka. or buah2 yang bukan musim ka. ehehe. Bila dapat Rambutan kan, mesti amek bau dulu, kalo bau dia sedap baru makan, kalo bau dia bukan ikut piawaian yang saya nak, mesti tolak bagi suami nya. hehe.
Rambutan >.<



Harinie tau teringin nak makan apa? ha... Chicken Foldover. suami dah janji. Insyaallah minggu depan dapat.. hehehe..


see ya!



xoxo 
Love!



Friday

@ 22 Minggu

As salam,


Dah masuk minggu ke 22.. makin hari makin terasa pergerakkan baby.. kekadang tu bagitau suami jugak, tapi bila suami letak tangan, terus baby diam..hehehe.. baby malu kot kat abah dia kan.. :p

Alhamdulillah, dah masuk 5 bulan nie, badan macam sihat sikit.. xmacam sebelum ni asek letih ja, kalo kat office asek p tidoq kat surau ja..kekadang tu terlelap kat meja kerja sendiri.. hehe..so far, Alhamdulillah, nak tidoq tu dah makin kurang, jarang dah sekarang..kekadang tu time nak solat ja, baring2 sat sementara nak solat, sebab lenguh belakang..kalo nak terlelap tu x dah la kot rasanya..hopefully la kan.. hehehe..

sekarang pun makan pun dah lalu.. kalo masak sendiri pun dah selera nak makan.. hehe.. suami pun dah boleh senyum dah bila tengok saya makan.. heheheee...rasanya berat pun makin bertambah, sebab rasa macam lenguh2 kaki bila berdiri lelama time masak or sidai kain.. hehe

sekarang jugak, kaki selalu krem.. kekadang tu time tidoq la, tetiba terjaga sebab kena tarik mengkarung.. mangsa keadaan selalu nya si suami la, kena bangun, dan picit2 kaki, pastu baru sambung tidoq..hehe.. nak lepak2 depan tv pun kena lapik tilam dulu dah, kalo sebelum nie atas karpet pun jadi kan.. sekarang sebab dah mula sakit pinggang, kena la lapik2 toto atau tilam.. hehe..

ok la.. see ya!



Idris waktu kecik lagi di UUM hehee


xoxo

love!


Aura

As salam,

Biar kita miskin, biar kita buruk, biar kita cacat asalkan hidup mendapat berkat


p/s : rasa macam aura terlalu besar sampai pakat takut nak berdiri di sebelah.. hehehe :p





Idris cakap "Alhamdulillah"

xoxo

Love!

Thursday

Review Barang Baby - Part 1

assalamualaikum..

kembali bersiaran ye..
mood arinie ok sikit.. mungkin sebab dapat minum air soya kot.. hehee..
sekarang mengidam sengkuang.. sebab nya? kemarin Kak Aznie p cerita dia dulu waktu preggy selalu makan sengkuang.. apa lagi terus teringin la.. hehee..

Ok la jom tengok barang2 yang saya dapat dari Kakten.. barang Idris yang Idris xguna pun lagi.. hehe..

ni bakul apa nie.. jom kita review apa yang ada dalam bakul nie.. 


bakul nie kami beli di padang besar, waktu tu Kakten baru 5 ka 6 bulan macam tu..sebelum Ramadhan.. waktu tu jugak janji nak beli barang2 baby lepas raya la.. mana tau Idris nak keluar lepas Ramadhan kan.. hehe..

Penuh kan barang2 baby yang Kakten bagi kat saya.. Alhamdulillah rezeki :p ..



Ini sebelum di masukkan dalam bakul nie..waktu ni kat rumah di Yan, Kakten mai longgok depan TV, so pilih la nak yang mana.. sebenarnya saya x pilih pun.. saya amek semua ja.. hehee.. lagipun time tu si Idris pun kalut jugak nak pilih, so kena cepat2 kemas, satg dia sepah2.. hehee


ok la.. jom review satu ye..

!) Lampin - Ada dalam 12 helai. 3 helai macam dah guna dah yang balance belum guna lagi. Jadi saya x kan beli dah lampin. Lagipun abah kata, lampin cuma nak buat bedung ja. hehe. Jimat. Setel satu bab. Hehe

Lampin
 2) Dusting Powder & Triple Milled Soap - yang nie bau wangi gilaa.. Mak beli kat Australia.. saya aritu cuma dapat Powder botol besaq ja.. tapi sebab jarang guna, sekarang pun still banyak lagi.. hehe..so barang nie nanti mungkin saya guna time confinement period kot.. baru wangi sama dengan baby kan.. hehe

Brand saya xtahu. Nanti nak tanya mak. hehehe

3) Pooh Set - brand xpasti, xtengok pun. tapi lengkap semua. dari baju, seluar, ke mitten dan booties, bit siap sekali dengan topi. hehe. 

4) Anakku - ni confirm kita selalu tengok kan. Sebab quite nice jugak kain dia. ehehe

Anakku
 5) Brand - xtahu jugak. hehe. ni Mak beli kan untuk Idris tapi waktu tu Idris kecik sangat. Sekarang Idris suka pakai baju Jersi. hehehee
Unknown Brand
 6) Cuyu yang bagi sweater nie - waktu bagi tu badan Idris terlalu kecik, so xsesuai. Sekarang mana mau pakai baju2 gini dah. so rezeki anak saya la.. heeee.. ok kot ye Cuyu bagi kat baby I pulak kan. ehehe


7) Mitten & Booties - ada dalam 10 pasang. Aha! dah xpayah beli. cuma kalo nak beli, socks saja. hehe

Mitten & Booties
 Hehe. ini ada lah edisi berjimat ye. buat pa nak membazir kali barang ada kan. baik guna yang mana ada ja kan. hehe. hehe.


Nanti saya update checklist ye!


xoxo

love!


Wednesday

Kisah 26 Mei...

Assalamualaikum..




alkisah 26 Mei..


hahaha.. dah nak masuk tengah bulan Jun baru nak story kan kan.. hehe


Pagi 26 Mei


Bangun pagi Subuh dalam keadaan ceria :) mau xceria kan. semua ada di rumah kecuali abg adi n famili ja.. hehe..
Pagi tu siap2 sebab nak makan Roti Kesot kat kedai MakTeh depan taman.. hehe.. mengidam >.<
Memang terbaik la roti kesot tu..dengan kari ikan sekor lagi.. panas2 lagi.. pastu makan ramai2 lak tu.. bahagia nya rasa.. hehe...


Sebelum tu, sementara tunggu tentera 2 orang tu bangun, mandi dan siap2, saya lepak dengan suami sambil tengok bola kat astro kan..dalam hati terpikir jugak "Laki aku nie x ingat apa2 ka" terus cakap kat suami,


Wifey : Abang x mau wish apa2 ka arinie?
Hubby : Eh! Lupa... Hepi Besday! (sambil tersengih tapi mata kat TV jugak)
Wifey : Xmau.. Xikhlas.. (Mood terus masam T_T)


hehehe.. mengada2 kan..sedangkan suami tahu, saja nak mengusik dia kata.. hehehe..


lepas tu, ramai2 (Kakten, Idris, Amin, Elit, Abah, saya dan suami) berjalan2 sama2 ke kedai..seronok betol moment tu kalo ingat balik.. sebab bukan senang, pagi2 nak berjalan2 sekali semua macam tu.. if Abg Adi, Kak CC and Atem ada mesti lagi seronok kan.. hehee..


Di sebabkan pagi tu semua ceria, so makan pun banyakla sensorang.. hehe.. yang lelaki dengan nasik lemak, roti canai, roti kesot ikan lagi.. wah wah berselera semua.. hehe.. tambahan pulak sambil makan tu, sembang2, gelak2.. hehe.. meja yang untuk 4 orang tu penuh dengan segala jenis makanan dan minuman, saja nak duduk ramai2 baru seronokkan.. hehee..


Tengahari 26 Mei


Mak Abah Kakten Elit Idris siap2 nak g kenduri.. ada 3 kenduri.. Amin n Ayu nak keluar berjalan2.. hehe.. so tinggal la saya dengan suami lepak di rumah ja.. sambil tu plan nak basuh baju dan nak balik rumah di Gurun.. hehee..


Petang 26 Mei


Kakten kol tanya dimana sebab waktu tu dah balik Gurun..sebab diorang nak datang lepak2 kat rumah balik dari kenduri... so, plan dengan suami g makan kat luar ja la kan.. senang sikit.. hehe.. lagipun suami mengidam nak makan kambing.. hehe..so plan dengan suami n Kakten makan di Hotmas.. Roger2 Amin sekali, mintak datang ke Hotmas lepas dating-dating tu.. hehe..


Saya dengan suami sampai awal di Hotmas tu sebab dari Gurun kan..lepaking dalam kereta dulu sambil berphoto sana sini sensorang.. suami malas nak layan mula2 tu, pastu bila dah boring, baru suami join sekali.. hehe.


Add caption




Lama lepas tu, Kakten semua dah sampai, terus masuk kedai dan order dan makanan sampai dan terus makan.. tengah dah makan tu, baru Amin n Ayu sampai..


Kenyang sungguh malam tu..hehe..dah selesai makan, MAK nak belanja.. Alhamdulillah.. hehehe..


Abah n Idris xda dalam pic.. huhu


Malam 26 Mei


Kami maghrib di Tesco ja..senang..lagipun pakat2 nak beli barang2 rumah sikit..dan lepas tu semua terus gerak balik..tapi saya dengan suami plan nak jumpa kawan dulu..tapi dah ondaway ke tempat kawan tu, Abah kol, bagitau kereta breakdown di Merbok..oh! susah hati den tau.. dengan dah malam nie..macam2 pikir.. huhuhu..terus sms kawan bagitau kata cancel..dan terus ke Merbok.. sampai ja kat situ, tengok kereta dah park tepi dah.. dengan bonet depan terbuka..abah dengan elit ja yang ada.. Mak dah balik dengan Amin sekali..


Oleh kerana bersuami kan seorang makenik..Cewahh! ayat xleh blah kan..hehe.. suami pun tengokkan kereta.. suluh sana suluh sini, check sana check sini.. nak di jadikan cerita, peralatan makenik suami memang dah tersedia dalam kereta yang abah naik tu..so senang sikit kerja nya kan..


Alhamdulillah, kereta pun dah ok.. so kami follow belakang kereta abah la..sebab kot2 dalam perjalanan breakdown lagi..dalam kol 11 lebih sampai rumah..


Malam tu tidoq dengan keletihan..


Pagi 27 Mei


Pagi2 terus wish Besday kat Kak Aznie dulu..
dan saya sudah berusia 27 tahun sehari... hehehe


Kak Aznie - manis bertudung >.<




ok la..


nanti saya update barang2 baby yang saya dapat dari Kakten ye...


xoxo


Love!

Tuesday

Barang2 boleh di guna pakai

assalamualaikum..



skema ja tajuk entry nie.. hehe..
sebenarnya saya dengan suami dah plan nak start beli barang2 baby sikit2..boleh la budget2..xkan nak beli sekali gus kan..lagipun mana tau Allah nak bagi rezeki awal, keluar baby awal ka macam Kakten bersalin Idris ritu kan lagi kelam kabut.. hehe..

Ingat lagi time Kakten nak bersalin kat Idris ritu.. walaupun stay di hospital 2 minggu baru bersalin, pastu Idris masuk balang lak lagi 2 minggu.. barang2 pakat2 beli sorang sikit.. kami adik beradik kongsi2 duit beli kat Kakten.. Mak Abah x yah cakap la.. lagi banyak keluaq duit kan.. dengan duit bayaq hospital lagi kan..hehe.. Pengalaman sungguh kan.. hehe.. bayangkan malam raya air ketuban dah keluaq tapi Kakten relax lagi..sebab xtau tu air ketuban sampai abah notice kerusi basah lencun.. so saya bawak Kakten g hospital sebab malam tu mak abah nak g surau kan.. pastu sampai hospital, diorang transfer Kakten terus ke hospital besar Sultanah Bahiyah.. hehe.. kelam kabut kami malam tu.. barang baby cuma ada few baju + seluar + kain lampin... huhu..
sebab semua plan nak belikan lepas raya la.. lagipun baru 7 bulan kan....tup tup pagi raya tu xbersalin lagi.. doc nak tunggu sampai betul2 air ketuban x cukup kot sebab dah 7 bulan kot.. so kakten stay la di hosp 2 minggu.. so kami nie 2 minggu la ulang alik ke hosp di bulan Syawal tu.. hehe..last sekali, Kakten induce sebab air ketuban dah x cukup.. waktu tu baru 8 bulan setengah..sebab tu Idris lahir 1.67kg ja time tu stay dalam balang tu lagi 2 minggu.. genap la sebulan di bulan Syawal tu kami ulang alik ke hosp.. hehehe...

oh dah melalut dari tajuk asal nie.. hehe..
boleh bayangkan baby nya lengan sebesar ibu jari tangan kita nie ja? haa.. macam tu la lengan Idris waktu mula bawak Idris balik ke rumah..macam x pecaya ooo.. lagi pun nak tengok pun scary ja..apatah lagi nak dukung kan.. memang x la.. hehehe..sebab tu la banyak sarung tangan n sarung kaki yang kitaorang beli tu x terpakai sebab tangan Idris kecik sangat2, xmuat.. kalo pakai mesti tercabut nya sebab kecik kan tangan tu..so bila Idris besar dan gemuk sikit, bila pakai kan sarung tangan n sarung kaki for sure dia cabut.. cerdik budak nie..sebab dia tau dia dah besar xmau pakai barang2 baby nie lagi.. kalo kita boh jugak, seminit x sampai bersepah2 dia buang.. oh oh cerdik sungguh time tu..

haa.. sebab tu la.. bila saya preggy nie Kakten dah pesan, sarung tangan n sarung kaki toksah dok beli.. sebab Idris punya berlambak2 lagi dalam almari yang xpenah pakai..dan beberapa helai baju.. sebab Idris kecik ja sampai sekarang.. so banyak baju yang terpakai.. sekarang mana mau pakai baju baby newborn lagi walaupun muat lagi.. sebab TokYat dia (Abah la tu, Idris panggil TokYat hehe...) dah ajaq pakai jersi la, baju Upin Ipin la macam2 lagi la.. lagipun dia tau baju dia mesti sepasang dengan seluar..xmau campuq kaler.. oh oh eksyen tau budak nie.. hehe..

selain tu, Idris nya bounce, walker, bath tub, stroller.. oh oh banyak sungguh barang2 boleh diguna pakai kan ...buat apa membazir.. lagipun baby makin besaq.. or orang kedah kata "Koi besaq"... beli beratus2 last-last guna 2 3 bulan ja.. xka macam membazir.. ehehe.. lagipun barang2 semua tu still elok lagi kan..boleh simpan sampai anak kedua rasanya.. hehee..

So, misi harinie, nak balik Yan, nak selongkaq almari baju Kakten, nak cari barang Idris yang boleh diguna pakai lagi...baru bersemangat kan.. hehe..

yang selebihnya kita beli baru la baby kan.. hehe.. sebab tu abah baby OT tiap2 hari tu..nak cari lebih rezeki tu untuk kita.. dan ibu lak kena start makan banyak dan berkhasiat..sebab selera makan dah makin ada.. masak pun dah makin sedap.. hahaha..


ok la...nanti saya update checklist barang2 baby ye..








xoxo





love!!








Friday

Benda yang Seorang Ayah selalu rahsiakan daripada kita

Credit: Blog Usang


Mungkin ibu lebih kerap menelefon utk menanyakan keadaan kita setiap hari..Tapi tahukah kita, sebenarnya ayahlah yang mengingatkan ibu untuk menelefon kita?

Semasa kecil, ibu lah yg lebih sering mendukung kita..Tapi tahukah kita bahawa sebaik saja ayah pulang bekerja dengan wajah yang letih ayahlah selalu menanyakan apa yg kita lakukan seharian

Saat kita sakit @ demam, ayah sering membentak "sudah diberitahu! jangan minum ais!".Tapi tahukah kamu bahawa ayah sangat risau.??

Ketika kita remaja, kita meminta izin untk keluar malam. Ayah dengan tegas berkata "tidak boleh!"..Sedarkah kita bahawa ayah hanya ingin menjaga kita? Kerana bagi ayah, kita adalah sesuatu yang sangat berharga.

Saat kita sudah di percayai, ayah pun melonggarkan peraturannya. Maka kita telah melanggar kepercayaannya...Maka ayah lah yang setia menunggu kita di ruang tamu dengan rasa sangat risau..

Setelah kita dewasa,ayah telah menghantar kita ke sekolah@kolej untuk belajar..
Di saat kita memerlukan ini-itu, untuk keperluan kuliah kita, ayah hanya mengerutkan dahi. Tanpa menolak, beliau memenuhinya..Saat kamu berjaya..Ayah adalah orang pertama yang berdiri dan bertepuk tangan untukmu..Ayah akan tersenyum dengan bangga..

Sampai ketika jodoh kita telah datang dan meminta izin untuk mengambil kita dari ayah..Ayah sangat berhati-hati mengizinkan nya..Dan akhirnya..Saat ayah melihat kita duduk di atas plamin bersama pasangan nya..ayah pun tersenyum bahagia..

Apa kita tahu,bahawa ayah sempat pergi ke belakang dan menangis?


Ayah menangis kerana ayah sangat bahagia..Dan dia pun berdoa "Ya Tuhan, tugasku telah selesai dgn baik..Bahagiakan lah putra putri kecilku yg manis bersama pasangannya"..






Setelah itu ayah hanya akan menunggu kedatangan kita bersama cucu-cucunya yg sesekali dtg untuk menjenguk..Dengan rambut yg memutih dan badan yang tak lagi kuat untuk menjaga kita..









Abah! Ela sayang abah..














xoxo










love!!





Mak..Selamat hari jadi

Assalamualaikum..


Mak Mentua I nie.. hehe

Mak,

Selamat hari lahir,
Moga murah rezeki, panjang umur...




Hari nie 1 June, besday mak mentua i ye.. hehehe..
Lepas subuh ja tadi terus soh suami kol mak wish hepi besday..
Mak dok gelak2 ja.. ceria sungguh pagi nie..hehehe..

Alhamdulillah, dah 6 bulan berkawin nie, mak boleh di katakan mak mentua sporting la..sempoi gilaa...hehe..
asalkan solat x tinggal, aurat jaga, mau masuk ke dapur, kira ok dah bagi mak.. hehehe..
nak kata cerewet pun x...hehe..

Selalu kita dengar cerita mak mentua nie macam tu macam nie..sebilangan nya pun ada yang baik2 kan..
Alhamdulillah..so far, saya xda masalah apa pun.. hopefully to the end pun kekal macam nie jugak.. Insyaallah..


Mak cakap kalo anak perempuan letak nama Fatimah...dan mak pun mengharapkan anak perempuan dari saya nie.. hehe.. saya pun x kisah.. lelaki ka perempuan ka..asalkan sihat sempurna... hehe..

saya rancang,
if baby girl, Fatimah,
if baby boy, Umar...

dah bagitau suami, beliau pun setuju... hehehe..seronok..










xoxo




love!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...