Monday

Monthly check up

Assalammualaikum


Sibuk ke kawan-kawan?

Aku macam ni la..
Dok menghitung hari ja ni bila last day keja..
Hahaha..


Last week aku bawak Fatimah check up di KK..
dia dah 3 thn..
tapi setiap bulan kena gi check up..
Sebabnya berat tak naik..


Sebelum ni aku akan gi KK dengan laki aku skali..
Tapi 2 3 kali sebelum no aku gi sendiri ja..
Kecian pulak dia masuk keja lambat..
Aku masuk lambat tak pa..
Bos sporting..
Kikiki..


Sebelum ni rasa susah sikit sebab Maryam kecik lagi..
Aku nak handle dua orang skali macam serabut..
Jadi aku try ja dlu mula-mula ritu..
Pastu ok je..depa behave ja..
Jadi lepas tu terus aku gi sendiri ja..
Tapi kena umpan depa macam-macam la..

Macam Fatimah,

Kat KK ni ada batu-batu..
Kena bagi dia main-main batu dulu..
Susun la..kira la..macam-macam la dia main..
Maryam pulak sekarang baru pandai nak join kakak dia main..
Tapi capai batu masuk mulut memang faveret dia la..
Hehehe..


Hari Rabu lepas gi check up..
Ingatkan naik la berat dia..
Sebab selera makan ok..
Makan pun banyak..
Tapi takda pun naik berat badan dia..
Berat badan sipi sipi nak masuk line kuning..
Tinggi pulak naik 3 cm dari last week..
Jadi dia punya BMI xok..
Dah jatuh merudum masuk dalam line kuning..


Misi di KK bagi garam iodin soh aku guna bila nak masak..
Tapi misi cakap as long dia aktif ok je berat dia..
Sebab dia kurang tido sama kot..
Hahaha...


Jadi bulan depan kena bawak Fatimah check up lagi..
Untuk monitor berat dia lagi..
Harap-harap ada la kenaikan..
Nanti check up sekali Maryam untuk setahun..
Ermmm.. cepat ja kan..



Hahaha..


Ok la..




Aku mengantok sangat ni..


Hehehe


muka anak-anak tak mandi gi KK..kikikiki


No comments:

Post a Comment

orang cakap cakap

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...