Tuesday

3 hari lagi

dag dig dug

oh oh oh!

macam lagu dangdut dah nie.. hehe..
bahagia nya rasa sebab arini dah start cuti.. yabedabeduuuuuu!
sudah haku tinggal kan budget 2012 serta segala macam kerja di belakang.. kena orang len buat jugak la ek..ni x tiap2 hari bergayut tepon saja, kerja tarak mau buat..mana boleh..gaji beze ciput saja..tapi tanggungjawab tarak..haha..

oh oh oh! sudah melalut.. hehe

dah mula cuti nie, bermacam bagai kerja kena selesai kan...
lagi 3 hari nie..3 hari ok..3 hari..TIGA hari...
huhukhuk =.= harus diulang berkali-kali agar diri sendiri tangkas menyiapkan semua benda..

cerita viel saya sudah selesai untuk majlis kenduri both side..yakni cream dan biru..
cream saya DIY sendiri..biru pun plan nak DIY tapi my sis in law a.k.a pengantin jugak dah tolong beli viel rm45.00 yang dah siap..oh senang cerita..hahaha...tapi untuk nikah belum selesai..kedai jait tepi xbukak2 lagi... ah!mau mengamuk kemarin sambil dok tekan brake kat traffic lite sambil mata tengok sisi kedai xbukak.. oh panas nya  heee..

 xsabar nya sebab nak make-up, nak berphotogedik puas-puas, nak jumpa kawan2..
Insyaallah...


 my future..my destiny








xoxo




love!


Sunday

Persalinan Hampir Siap

assalamualaikum...



arini nak tunjuk sikit baju nikah + kenduri untuk kedua-dua kenduri.. hehehe..
baju nikah siap dah sebulan kot..baju kenduri putih siap dalam tengah bulan 11 lepas pastu baju biru baru ja siap..panas lagi nie.. hehee..

tudung dah setel dah..dah pegi tempah dah kat tailor tudung yang selalu dok beli dan selesa di pakai.. hehe.. mahal sikit tapi puas hati... hehehe..

viel untuk nikah dah beli kain shiffon tapi xboh beaded or lace lagi..ingat malam ni baru nak buat tapi tadi nak g jait tepi kedai tarak bukak sebab semua orang gantung periuk belangan sebab kenduri kendara.. hehehe
viel kenduri both side pakai kai net je.. pastu boh beaded dan pearl kecik2 ja.. tapi lum start apa lagi..cuma dah potong net ikut kesesuaian dah.. hehehe..


kemarin ada masa lapang sekejap waktu pagi, saya pun basuh la semua baju nie.. hehee..tengok tu padi pun tengah menghijau sungguh cantik kalo bergambar kawin time nie.. cuaca pun sekejap hujan sekejap panas..hopefully nanti time kenduri cuaca baik la.. hehe.. Insyaallah..





ok ke? =.=






love!



Saturday

Next Week Another Journey

assalamualaikum..



tajuk entry dalam bahasa omputih dei~ xleh blah kan.. hehehe..
tapi cuba bayang kan ye... next week, macam hari ini, Sabtu, saya dah bergelar isteri...
euwwww! geli x..ayat kecewi.. hahaha..

lagi 6hari sebelum beliau lafaz "aku terima nikahnya.."
lagi 6hari akan bertukar status.. hehehe..




*bahagia nya..Insyaallah..akan berpanjangan..Amin~*

Tuesday

10 hari lagi

assalamualaikum...


rasa macam bersalah ja kat blog nie..sebab sejak2 counting day nie dah semakin biarkan blog nie bersawang-sawang uhuk-uhuk sudah terbatuk sebab sawang banyak nie.. >.<

10 hari lagi..Insyaallah akan bertukar status.. moga2 semua berjalan seperti yang dirancang dan dalam keadaan yang diredhai...

2 3 hari ni balik dari keja terus packing cenderahati yang nak bagi kat tetamu..ada macam2 jenis..kira sapa mai awai dapat lain mai lewat dapat lain la jawabnya..hehe..apa boleh buat semua berkenan dihati..jadi rembat saja saya nie..hehehe..weee weee nak bergediks sekejap.."baju kawin dah siap untuk 3 pasang, siap dengan belt lagi" boleh kecewi macam tu? ampun ya.. kecewi nak jadi pengantin.. heeehee..

xsabarnya nak pakai lawa2, berphotogedik puas2, make up2, jumpa kawan2 lama dan baru, sedara mara, jiran tetangga, semua laa...



ok la..just quick update!




ps: puan husna dah bersalin "Hayfa Adhwa Syifa"



love u all!~~







Thursday

Semua tak kena

assalamualaikum...


emo sebentar ye =.=

semua benda saya buat xkena dan xpernah betoi...
pilih A kata A xcantik, B lagi cantik, saya pilih B kata B xberapa elok lak...
ikut jalan kanan, suruh jalan kiri, bila ikut jalan kiri, dipersalahkan pula
macamna saya nak buat??

entahla...
serba salah jadinya...

nak puji jauh sekali...
tapi selalunya ada saja yang xkena dengan pilihan saya...
sakit kepala berpikir..
kat mana silap nya...

betoi ka keputusan yang saya buat nie..
sebab dari awal hingga saat nie, xdak lagi benda yang betol baginya..
dari riak wajah dan tutur katanya, buatkan hati saya gundah gulana..serba xkena..hati makin terluka..ermm..macam-macam lagi.. sedih..luluh hati saya bila ucapan xsepatut diucap keluar dari mulutnya ~.~


banyak hati yang sedang terluka..
semua pakat sembunyikan perasaan sendiri..
semua mengalami masalah yang sama..
berpikir di mana silapnya..






xoxo


~~~~~








Tuesday

X pernah habis

assalamualaikum..



arini kita out of topic sat tau..
xmau cerita bab kawin2..bride to be nie..
arini nak kongsi sikit la bab lama2 yang x pernah habis tu..

saya nie sebenarnya ada register dengan statcounter untuk tgk la visitor yg datang menjengah ke blog saya nie.. kekadang ja masuk tgk sebenarnya..... semakin hari semakin menjadi2 lak kan seorang dua nie kan..nak tau kenapa x...mai sini saya mau tunjuk...


masih ingat kah anda kepada entry panas ini? (bukan niat nak cari pasal ye, cuma mau tanya sahaja)


entry nie entry bersambung sebenarnya sebab tu ada part 2..wah macam cerita bersiri lak kan.. hehe..disebabkan few entries nie menyebabkan blog saya yang sebelum tu XDAK sapa pun tau kewujudannya terus jadi panas macam pisang goreng tu...

pastu mula la episode kena bantai, kena marah, kena hina, kena jelingan manja, kena perli2 bila saya ni berjalan sebelah, kena macam2 la..dari xdak sapa dok tengok terus ada comment sampai belas-belas..time office lak tu membalas comment bantai aku ya! nampak sangat xdak keja kan kan kan kan!

yang xdak kena mengena pun sibok nak masuk campur jugak, mengata saya nie kat facebook, hina saya, sekali angkut famili sekali mengata kat facebook tu, pastu private tempat comment xbagi saya nie comment kat situ, hehe sebenarnya orang menyibuk tu takut, berani ciput ja..pastu time office hour jugak tu..nampak sangat la ko memang xdak keja..hehe..biarla dia..masa nya akan tiba..

sudahla merepek! ayuh ke topic utama ya.. hehee..

pastu, bila dah saya check dalam statcounter nie, benda alah nie trace setiap IP address yang masuk dalam blog saya nie..nak dijadikan cerita, same IP address nie selalu sungguh masuk ke blog saya nie view entry seperti di atas nie ja..kenapa?waiting any reply or comment from me ka?? or maybe kau memang dah xdak keja hari2..

xpecaya?? mai tengok...(IP nya saya hidekan ye..nanti malu lak orang tu..)




pendek kata..sudah2 la tu..
jangan sampai saya kembali menulis bab2 yang sama..saya nie baru nak mood bride to be nie.. hehehe..

entry nie cuma nak bagitau ja la kat beliau nie, sudah2 la tu..berkali2 dah engkau jengah blog aku nie..xbosan ka?xdak keja ka?or mau cari pasai ka?mari la mari la mari la tunjuk muka... hehehe


pssst: saya tahu awak tu siapa..dah xdak keja ka hari2???? memang pemalas dan makan gaji buta la kau nie... hehehe..





peace no war!!



~~

Monday

Sikit2 lama2 jadi bukit

betol x seperti di atas?
betol kan.. =)


sebab tu sekarang nie saya dah start buat decorasi kat cenderahati untuk tetamu..
xboleh buat last2 minit kan..nanti kelam kabut..pastu sapa yang nak susah kan.. dah la sekarang tinggai saya dengan kakten ja yang dok buat..abah dah amek tugas mengasuh justin bibir tu..sehari dapat buat 20bekas..sebab stop nak DIY viel pulak..pastu kekadang stop sebab nak blogging dan bermuka buku lak kan..hehehe..

cokelat nak berbungkus plastic tu dah stop dah..bukan apa..pedih mata mengadap lilin..panas sebab xleh bukak kipas lak tu..huhuhu..sekarang tunggu abah cari sealer..kalo ada sealer tu memang ZAAASSSS siap terus..sekarang baru siap dalam 200bungkus..

saya suka cenderahati yang sama ja untuk semua tetamu..tapi disebabkan keadaan, dah bercampur aduk dah cenderahati nie..tapi xdak beza2kan tau.. X ELOK macam tu... cuma sesiapa datang awal dapat lain, lewat sikit dapat lain la..sebab plan nak keluarkan cenderahati A dulu pas dah abeh baru kuar yang B nya pulak..if at the same time, A and B, nanti ada yang kecik hati bila tengok dia dapat lain, orang tu dapat lain..walaupun bukan niat kita nak beza2kan kan kan... tapi kami berusaha jugak sekarang kalo boleh nak bagi average RM nya still sama semua dan bukan cenderahati yang orang buang depan rumah kita sendiri tau..sadis macam tu..ngeeee

kotak hantaran saya dah siap shelek dah.. cantikkkk..nak DIY terus nie..walaupun akan digunakan waktu kenduri sebelah Lilis ja..heee... excited! lagipun nak tengok bunga DIY saya tu sesuai x ngan kotak kayu tu..if x, dah kena kuarkan kos lain nak g cari bunga lain kan..if ok, kot2 x cukup kan, boleh DIY tambah lagi kan..heeee..*raya haji lepas, saya tunjuk bunga tangan saya DIY nie kat AYU, terbelek2 beliau, terus dalam hati jadi terharu sebab rasa macam orang appreciate* "ayu belek sebab cantik kan?kalo kata xcantik, xmau kawan!" hehehe

Viel DIY saya, dah buat semalam ngan kakten..beliau bagi idea..saya idamkan viel 2 lapis chiffon yang pendek saja..sebab baju dah sarat..lagi pun badan ku ini kan kedebab, mana leh view panjang2 time nikah..nampak serabut tau..heehehe..

semua yang saya DIY nie akan saya update kemudian ye...gambar ada amek tapi kekangan masa..dengan kerja nya, sampai umah dah pukul 6.30..rehat2 dan makan2 dah maghrib, pas maghrib online sat macam sekarang nie haa, pastu isyak dulu, pastu baru DIY bagai, pastu henset berbunyi tandanya panggilan cinta, kena berborak atas katil baru feeling..euuuww~gediks! oh! sekarang tidoq pun dah lewat, nak tidoq awai dok berpikiaq macam2 belum siap..hehehehe..


ok la, saya mau buat bermacam2 kerja nie..hehe..



p/s: arini dapat seorang lagi kawan baru..thx ye wailin...(sorry if silap nama)






xoxo





love!!














Saturday

Berjimat Cermat

assalamualaikum...


perasan x entry lepas out of topic kan..title lain, cerita kecewi lak kan..heee..
ok la.. arinie nak kongsi sikit ye tentang berjimat cermat nie..sebenarnya xtahu la kalo pendapat orang len kan tentang nie..tapi bagi saya dengan Lilis, ini dikira berjimat cermat la..heee

sejak dari kecik lagi, saya nie xpenah la ada katil queen or king size tu..katil bujang je..tu pun katil 2 tingkat tu..amek yang katil bahagian bawah je..yang atas ada kat bilik komputer..heee.. so bila nak kenduri ni kena la sediakan katil kan..sebelum nie ada plan nak guna bilik pengantin sedia ada yakni bilik kakten la sebab dah buat elok dah untuk kenduri beliau dulu kan..tapi dah kenduri 2 sekali kan so kena la guna bilik saya yang kecik molek itu..

bila dah plan camgitu, so kena la kuarkan budget ye x untuk beli set bilik tidoq nie..tetapi bila dipikir2 balik dengan Lilis dan abah, sebab xkan nak beli 2 set kot kan..ye la kat umah di Yan pastu umah sewa lagi kan..so pas dah bincang, kami buat la keputusan yang katil ja akan letak time kenduri nanti, yang lain letak di rumah sewa terus..katil tu pas kenduri maybe pas sebulan kot baru nak pindahkan ke rumah sewa...hee..jimat x? =.=

mula2 tu cakap kat abah, segan la nanti apa lak kata jiran2 kan..abah kata depa nak kata apa?biaq ja la..heee..bincang2 ngan mak, mak pun ok ja dengan idea tu..heee..so nanti time kenduri, katil je yang baru sebab almari kedabak tu memang xkan alih keluar dari bilik dah sebab dah elok terletak dalam bilik tu..


bagi saya nie berjimat cermat la kan..xkan nak beli 2 set..lagipun xda sapa yang nak guna if saya dah tinggal di rumah sewa kan..but if saya balik ke Yan pun Lilis kata kami leh tidoq atas lantai berlapikkan toto ja..hehee..

ada lagi bab berjimat nie..heee..bukan kedekut tau tapi berjimat ye *harus ditekankan*

langsir dan set cadar bilik pengantin...sebenarnya saya akan pinjam saya punya tailor baju a.k.a jiran nya..aritu time dok fitting baju, sembang2 la dengan Cik Nah, bagitau yang tirai bilik pun kena tukaq baru kan..terus ja beliau offer tirai rumah dia..apa lagi, bab berjimat nie saya dengan pantas berseteju terus..pastu beliau tanya cadar nak x...apa lagi mau tanya kan...mesti la mau kan... >.<


so, end story... kita kena berjimat cermat..xmau membazir...nak elakkan pembaziran..lagipun takut xberkat lak kalo wat kenduri tapi membazir ja kan..huhuhu.. tambah pulak pas kenduri kendara kita still kena teruskan hidup kan, Insyaallah umur panjang murah rezeki, ada anak setahun nie, RM still kena guna kan..tu yang kalo boleh nak berjimat tu..heeee


ok sudahlah cerita jimat cermat ni kan..nanti boring lak..hehe..





saya bergedik waktu NANA si kupu-kupuku bernikah 11.11.11~ sebelah saya E'en si doctor cantik, Nana the bride, mak uda si Muda dan di depa kakYah.. hehee..



Friday

Macam2 Dugaan

assalamualaikum...



entry lepas emo ja kan..sejak akhir2 nie yakni sejak2 nak kawin nie asek emo ja  =.= hukhukhuk

ok. sudahlah kau merepek!..
lilis kata sebab pikiaq banyak sangat pastu pikiaq benda kecik jadi besaq..tu yang emo semacam ja tu.. heheee..


Alhamdulillah... arini dah bertambah baik...heee..

lagipun semalam Lilis  update perkembangan isi rumah kami tu..heee...sekarang nie Lilis dah masukkan banyak barang2 dah, lebih ke barang2 dapur la.. macam pinggan mangkuk, periuk belanga, macam tu la.. hampir 60% lengkap dah..Lilis kata tunggu suri rumah dia je belum ada..hikhikhik.. *gelak gatai di situ*

saya bagitau Lilis, kita masukkan barang sikit2 pun xpa..dah cukup dah apa yang dah ada... pelan2 kita top up bagi penuh kan...tapi buat setahun nie, Insyaallah set ruang tamu memang xda la..hahahaha..no reason sebenarnya..saya bincang2 dengan Lilis pastu buat keputusan macam tu la.. heee.. ok kot ek if ada tetamu datang pakat2 bersila la depan tv tu (tv pun lum ada..if ada nak bagi hadiah dialu-alukan..heee)..pastu meja makan memang confirm dah Japanese style..pakat2 dok bersila jugak ye..heeee

sebenarnya kalo bercerita tentang rumah ja mesti hati ni bergedik riang *bahasa* =)
xtau la kenapa tapi tu la kenyataan..xsabar sebenarnya nak menyusun atur barang2, kemas barang2 rumah sendiri, nak dok dalam umah sendiri..heee >.<

Lilis ada ajak saya g kedai barang dapur, kedai perabot, sebab nak masukkan barang lagi tapi saya makin kesian dengan Lilis sebab semua daripada beliau..hukhukhuk..sedangkan lepas kawin pun kena guna RM jugak kan..huuhuu..bila saya bagitau Lilis macam tu, beliau cakap dah tanggungjawab.. terharu sungguh..ermmm..



Insyaallah jika ada rezeki makin terisi la rumah ku chomel tu >.<


xoxo



Tension

Orang lain punya salah, aku jugak yang selalu kena akhirnya...
kalau pusing arah mana pun, akan kena aku jugak...



orang xfaham....orang x kan faham... sebab aku nie xdak faedah kot kat depa....


Redha

Saturday

Rumah Kecil tapi Bahagia

assalamualaikum...



entry lepas emo ja kan..ermm..
macam2 dok berpikir sebenarnya..
dengan persiapan yang baru 0.5%..progress lembab macam siput b**i berjalan jew..tapi siput tu xpa la dah memang dijadikan sebegitu..kita nie kena la progress laju sikit kan..bak kata kak rose "boh gear 5 ka, baru cepat sikit" heeee... rasa diri sendiri yang agak kelembapan sikit sekarang nie..tapi baju nikah dah siap..channntekkk ooooo! *puji diri sendiri, maafkan daku* dah terlari sikit dengan tajuk entry ni..maaf kan daku lagi ye.. ;p

ok. bercerita tentang rumah nie, sebenarnya saya dengan Lilis ada berbincang waktu awai2 bertunang aritu yang kami plan nak duduk sendiri la..konon2 nak berdikari la..padahal sekarang basuh baju pun abah yang dok basuh kan.. >.< malu sebentar yee... heee..abah i pencen, dok umah selain mengasuh si cinonet tu, abah rajin mengutip baju2 busuk i g basuh..heeee >.< malu lagi..heeee..

sudahlah engkau isfatehah!melalut lagi..heee...ok baiklah..so berbalik ke rumah nie, so kami plan nak menyewa la.. so start lepas bertunang tu selalu la survey2 sana sini rumah area Gurun nie jew sebab dekat dengan tempat kerja..alangkah jimatnya nanti,p keja sekali sebab satu jalan..berjimat di situ kan..heee..so kepada sesiapa yang ingin mencari pasangan, carilah pasangan yang dekat2 je dengan tempat keja korang so boleh berjimat yee..tapi kalo dah jodoh, itu dah tertulis ye....ah engkau isfa!melalut lagi..heeee..

so cari punya cari, satu hari di hari raya tu, eh!betul ka time tu ari raya lagi ek..entah..xingat den..Kak azni ada cakap yang area dekat umah beliau ada rumah untuk disewa, pucuk di cita ulam mendatang orang kata so Kak Azni terus kol tuan rumah siap, tanya harga bagai..bahagia kan ada senior sebegini..so pilihlah senior or sahabat yang terbaik yeee..*melalut lagi kau!*

so selang 2 3 hari kami set time pas keja pegi tengok rumah..masuk2 ja, macam ada kimia di situ..terus tertarik u dengan rumah tu..walaupun ia begitu kecil kalau nak dibandingkan dengan rumah mak abah nie..malam tu tunggu Lilis balik dari OT, tunjuk rumah tu kat beliau..sama lah perasaan kami..ada kimia..so terus set confirm jadi nak menyewa..sekarang kami dah ada rumah sendiri..yipppeeee... berbunga2 hati ku..heee..start menyewa bulan 11 nie haa..tapi sekarang Lilis stay dengan 2 sahabat nya dulu la...dan masuk kan barang sikit2...heee..

Arinie Lilis ajak tengok barang2 elektrik sebab nak bawak masuk dalam rumah tu siap2 sebab beliau dengan sahabat2 yang len nak stay kat rumah kami dulu kan..survey punya survey akhirnya tadi, Lilis dah beli peti ais, mesin basuh, dapur gas dengan periuk nasik..heee..mula2 nak amek iron tapi saya cakap xyah beli iron lagi, mana tau ada rezeki ka nanti sesiapa bagi hadiah time kawin, kan jimat..*tidak matang di situ, masih mengharapkan hadiah*.. bukan apa, mana tau boleh jimat..heee...family planning orang kata..haaaa

Alhamdulillah,
segala nya di permudahkan sejak nak bina masjid nie...
rezeki pun semakin bertambah...rezeki kawin orang kata..xpa xkisah rezeki apa pun..asalkan rezeki kan...

kalau dulu selalu cakap kat Lilis awat lambat sangat progress dalam perhubungan nie, sebab kita bukan muda lagi kan, so xkan nak bercinta bagai ja kot..tup tup arini lagi 27 hari lagi kan...tengok tu, if kita nak buat benda baik, niat pun baik, Insyaallah, semuanya jadi mudah..rezeki pun bertambah2..Alhamdulillah...





xoxo




Love!!










Thursday

Counting^

assalamualaikum..

















xtau apa nak tulis sebenarnya..













29 hari lagi













perasaan??













CARCA MERBA..
bercampur baur..
xtau nak describe..
macam2 benda xbuat lagi..
macam2 hal x settle lagi..
macam2 dok tengah pikiaqq nie..
hukhukhuk..




semoga segala berjalan dengan lancar dan diredhai..


**tabahkanhatiakunie**


xoxo





LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...