Sunday

Berdating dengan Motif

uh uh tajuk x leh blah kan..haha
kemarin seperti yang di ceritakan last entry, saya dengan encek tunang ke Jusco, Perda.. mencari barang2 untuk hantaran kami nanti la.. hehe.. cari awai2 senang sikit, xmau nanti kalut2 lak.. macam2 benda lagi nak buat dan pikir nanti kan.. so kena setel sikit2 la.. hehe.. encek tunang tanya nak g mana.. xkan nak ke CS lagi kot kan.. nek boring dah haa.. so bagi idea ke Jusco tu... tempat tumpahnya titik peluh encek tunang dulu kan waktu keja dengan toyota kot kalo xsilap.. hehehe..



pagi sabtu tu, dalam koi 9.30 mintak abah hantaq kat Gurun sebab xmau bagi encek tunang mai amek kat umah.. segan nanti jiran2 cakap apa lak kan.. selalu mai umah sangat.. hehehe...sampai Gurun, tunggu si merah kena mandi dulu, pastu abah ajak breakfast ngn pakcik nizam dlu..saya dah kenyang so tunggu encek tunang makan ja la.. hehe..



sebelum di rombak wajah..hahaha


memandu sambil sms..bahaya bahaya..saja merap abah soh antaq..hehehe



usya si merah sedang di mandikan.. hahaha

top up perut si merah dulu kan.. nak jalan jauh.. hehehe

sampai Jusco dalam koi 12tghari dah... mula2 tu xtau nak cari apa.. xdapat rentak lagi... pastu encek tunang ni dah terjatuh cinta ngn si buaya lak..lama gak encek tunang mencari buaya yang sesuai.akhirnya dapat jgk kan..hehehe...

sessi memilih yang berkenan...


memilih lagi...



dah memilih dan membayar si buaya..perut dah menyanyi2 kan mintak di top up kan isi perut... so encek tunang ajak makan nasi ayam ja... kalo McD ka dia xmau sebab tengah hari memang perut xleh terima selain dari nasik.. hehe.. so makan kat Chicken Rice Shop ja.. boleh la kan.. penah makan.. cuma xberapa selera.. hehehe...

muka lapar sungguh nie.. hehe



pas dah top up isi perut, p solat pastu berjalan2 lagi.. sampai dah cari barang encek tunang yang ke 3, baru cari barang saya lak.. bukan apa, xtau nak apa untuk hantaran.. pastu bekenan dengan Kucing Berjalan... wah wah sungguh comel saja.. terbayang2 ja nanti kalo guna kan.. hehehe... dari koi 12 smpai koi 4 lebih kat Jusco tu, sampai ada 2 3 orang kat kedai2 yang dok senyum2 ja bila nampak saya ngn encek tunang.. mau nya tak, dari awai dok tawaf Jusco tu mencari barang dan idea2 nak beli apa kan.. hehehe..

ok la buku.. gambar2 barang xleh tunjuk lagi ek... encek tunang dah pesan, jangan boh dalam Buku or FB lagi..nanti xberseri2 dia kata... heehhehe...





xoxo





Love






Bertukar Untuk Sekian Kali tetapi Untuk Terakhir kali nya.

ohw ohw begitu panjang tajuk nya kan.. hehe..
sebenarnya tarikh kenduri dah ditukar ke hari sabtu dan sudah confirm. xmau tukar2 dah ok.. letih memikir nanti.. hehe..
tarikh kena tukar sebab abg adi xmau buat weekdays sebab kawan2 dia xleh mai waktu kenduri tu..so kami tukaq la hari sabtu jugak.. disebabkan dah tukaq tarikh, caterer pun kena tukaq la sebab catere yang available pada 1hb dec tu xleh buat 3hb..dah penuh.. so amek caterer lain.. cerita caterer pun satu hal nie.. penin2.. tapi abah kata confirm dah.. so kena bayar deposit dah la.. ermm... seb baik kongsi kan.. quite high RM dia tu.. tapi bila pikir2 balik senang sebab semua dah ada.. siap du du du ja.. hehehe..

Photographer pun dah tempah dah.. muda mudi ja i nya OP.. hehehe..deposit pun dah bayar.. hehe.. senang cerita sebab xyah pikir2 dah kan..

kemarin seharian saya ngn encek tunang g menghabiskan RM untuk barang2 nak buat hantaran.. bukan apa, bincang2 ngn encek tunang, dia kata beli siap2 la sebab sekarang pn tengah sale kan.. hehe ;p
kita kena berjimat.. hehe..

hantaran 7 balas 5... so kemarin dah membeli 4 barang untuk encek tunang dan 3 barang untuk saya.. so tinggai lagi 3 untuk encek tunang dan 2 lagi barang saya.. hehe.. discuss punya discuss kemarin sambil2 memcuci mata dengan barang2 kat Jusco tu, encek tunang bagi cadangan yang balance tu bagi kek ngn buah-buahan dah la..dia kata kita bagi orang len rasa sama barang hantaran kita.. dah yang len dah bagi barang..ermm. pikir2 balik, idea yang bernas jugak kan.. hehehe..

next entry saya post kan gambar2 waktu g membeli belah kemarin ye.. kecewi nie guna henset baru..amek gmbar sakan sungguh..hehe.. nanti akan diceritakan jugak sessi men'trade-in' si putih ku dan membeli Blacky ku yang gagah perkasa tu.. hehehe...

saya pun sekarang dah ada idea sikit2 nak DIY ja hantaran semua tu.. Insyaallah, nak realisasikan jugak impian hantaran DIY tu.. hehehe.. idea macam kat bawah nie la.. to Leezan, saya pinjam awaknya pic nie..saya amek dari blog awak.. thanks.. saya gila sungguh ngan idea bantal2 nie..nak DIY bantal2 tu nanti... love the idea sebab simple dan nice.. hehe.. guna bunga plastic pun chantek jgk tau.. hehehe..

ok la buku, nanti saya upload gambaq2 semalam ye.. hehe..











xoxo






Love



Tuesday

Boleh ka?

assalamualaikum..



berpikir macam2 nie..
entahlah...nak tolak tp hubungan tu macam dah ngam lak kan walaupun baru kenai..tp bila pikir2 semula, senang cerita kan ... xyah pikir2 dah.. sebab da selesai dua bab terus.. secara kebetulan.. hehe..
agak mahal jgk kot.. entahla.. saya pun xtau mahal ka tak... naseb baik kongsi...


ermmm...


nanti saya cerita ek..




xoxo

Wednesday

Berminggu-minggu kena tinggai

assalamualaikum...



cian buku saya nie kan.. kena tinggai selalu..
selalu masuk jenguk2 ja..pastu trace sapa dok masuk tengok..hehe.. kecewi kan.. baget macam ada stalker lagi..sekarang dah xdak stalker dah.. mungkin depa tau kot saya dah pasang alat yang boleh trace sapa masuk buku nie.. hehehe...

2 3 minggu ni busy apa tah.. kekadang tu xsempat nak tulis dalam buku nie..
kekadang tu FB xtgk.. kalo masuk FB pn.. masuk macam2 tu ja...tgk ada orang komen apa2 x..pastu keluaq terus..xdak masa sungguh nak ber'FB' lama2 nie.. hehee

sekarang nie saya ngn encek tunang dok b'bincang jugak selalu pasai kenduri la.. barang2 kena beli sikit2, rumah sewa, barang2 keperluan dalam rumah, macam2 lagi la..

macam semalam, tarikh nikah dan kenduri kena ubah lagi.. awai sikit.. kena hari berkerja.. xpa la kan... nak buat macam na kan.. hehee.. bukan apa.. abah pun pikiaq nak bagi senang sebab caterer tu cuma free tarikh tu ja.. nak amek caterer lain macam susah lak, sebab xkenai, xtau ok ka x service dia.. kalo caterer ni senang sikit.. sebab kebanyakkan kenduri kat taman sebelum ni pakat2 amek caterer ni jgk.. sebab service memang terbaik, pastu murah sikit, pastu leh demand lauk pauk pastu kuantiti xkedekut macam caterer lain tu.. hehe.. bila pikir2 betoi jugak abah kata, baik pikiaq kita senang, pastu tetamu pun senang kan.. buat lauk pauk xcukup, x ka naya time tu.. hehe.. saya follow ja.. tarikh bila pun xpa..hehee

kebetulan, tarikh nikah tu jatuh time besday en.tunang.. abah plan nak buat malam kenduri untuk menikah.. tp en.tunang macam xberapa setuju sebab depa kan jauh nak balik rumah pastu esoknya nak datang kenduri lak kan.. abah bg idea soh nikah pagi kenduri tu.. saya xmau.. takut jadi macam kakten nikah dlu.. nikah pagi kenduri..12.30tghari dok kat masjid lagi.. kat rumah tetamu dah mai dah.. pastu kakten pakai baju nikah sat ja.. bergambaq dengan suami pun xdan... saya xmau macam tu.. nak pakai baju nikah tu lama2, amek2 gambaq sampai muntah, sampai puas.. hehehe.. galaksss kan kan kan.. :)

tapi bila dah kami tukaq tarikh nie, famili sebelah en.tunang pn kena konfirmkan la setuju ka x sebab sebelum nie kami plan selang sehari tp mak en.tunang merangkap bakal MIL xsetuju sebab penat, persiapan xdan nak siap dah nak kenduri esoknya, so depa nak buat hari isnin.. tp en.tunang xsetuju sebab dia nak ajak2 kawan2 dia mai kenduri sebelah dia.. hehe.. so sekarang nie.. tukaq lak kan.. sebelah saya lak yang buat hari kerja.. nak buat macam na kan.. nak bagi mak abah senang xyah nak tukaq caterer len.. hehee.. saya follow saja~~







ok la buku....
nanti saya story tentang tema2 sempena hari penikahan dan perkahwinan... heheehehe..
semua nie dah bincang ngn en.tunang..hehehe








xoxo







peace!!




LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...