Thursday

Berganjak Usia








Hepi besday to me...



hepi besday to me...



hepi besday to Isfatehah..



hepi besday to me....

Sunday

dari mata jatuh ke hati



2 minggu yang hebat

Assalamualaikum..



dah 2 minggu dah? xsangka sungguh kan..
lilis kata dah 2 bulan dah... hehehe..
sepanjang dua minggu nie macam2 aih jadi..macam2 berlaku..ada yang seronok, yang sedih merobek hati mahupun yang geram..

perasaan sekarang? macam x pecaya..dah 2 minggu rupanya jadi tunang orang.. bulan 12 nie dah nak jadi bini orang dah.. hish hish.. jauh lagi tu.. hehehe..macam2 benda boleh uji lagi kan..mintak simpang la kan..nak yang baik2 ja.. hehehe..insyaallah dengan izinNya.. hehehe



 
ok la..biaq sat edisi kecewi x habis tu.. hehe.. saya ada tanya lilis bila nak p memancing lagi.. nak ikut.. seronok nak tgk telatah orang pakat2 tunggu ikan.. hehee..tapi panas tu yang xtahan tu.. hehe..first and last tgk dia mengai tahun lepas ja kat jitra tu..tp seronok jgk.. hehehe..



ok la buku.. saya nak iron baju dan bersiap sedia utk keja esok nie..
saya sayang buku tau...walaupun awal2 dulu bersawang ja kan...tapi dengan kehadiran stalkers/silent readers yang buat buku jadi popular...sampai ada yang request soh tukaq address buku..mana boleh kan..









xoxo






peace!


Wednesday

Busuk Hati

Buku,






arini ada orang tu busuk hati sungguh..xtau la dia tu pasai apa..dengki ka apa pun saya xtau.. tp yang pasti busuk hati la kot...dah la menyebok ja...bukan dia yang nak keja dengan orang tu.. kita nie ha nak kena keja dengan orang tu.. biaq ja la kita pilih sapa pun.. dia risau kot.. takut orang baru tu jadi geng kita nie kot..dengki sungguh kan.. hehe..nak bagi dapat macam yang aritu ka..kerja xbuat, melepak ja kerja nya..entah la..heehee



dah la x mengaku dia yang mengajar kawan kita tu kira last day..sebab apa?depan bos.. awatnya kalo mengaku depan bos pun..kalo salah ka xpa aih..bos marah ka..tp last2 dia jugak yang salah..hahaha tau pun.. saya x kisah la kalo dia buat keja dia, saya buat keja saya, tp dah menyebok sangat kan.. mai la tolong buat keja..setakat dok di tempat time bos ada ja.. time bos xdak, dia pun hilang.. pasai apa la ek? saya pun xfaham..











untuk stalker / silent reader / Mr Anonymous :
nie BUKU aku SUKA HATI aku la...
ada aku kesah? hang ada?..










xoxo









peace!!



Kepada Sesiapa Berkenaan / Terasa ini kerja sendiri

Assalamualaikum


Buku,

arini saya macam nak share sesuatu la dengan awak..
sebenarnya saya pun tahu sedikit sebanyak tentang nie pun time saya berhenti kerja di Maem dulu..
Tentang apa?

pengiraan hari terakhir bekerja dengan notice sebulan

saya pun aritu tnya kakak kt maem tu macamna nak kira.. dia tunjuk caranya..dari situ saya belajar sesuatu kan.. hehehe..
ok la.. kita bagi contoh la.. contoh nie saya ambil dari skorcareer.com.my..
ada banyak lagi contoh.. tapi kita amek yang simple2 saja la. ek.. hehe


For example, if your resignation date is 14 of July 2007 and your resignation notice is 1 month, you figure you last date of employment will be 13 August 2007. Even though that may be true, the process is not that quite right. It is the employer that should tell you your last date of employment, and not the other way around. Further, it is very likely that your last date will not be 13 August, if we factor in your unused annual leaves.


macam tu la kira dia.. awak mesti ingat ye buku, bukan dengan notice sebulan, p kira 30 hari berkerja.. cuti sabtu ahad xkira.. xboleh macam tu.. rasanya xdak company macam tu.. kena kira bagi cukup 30 hari.. pastu tolak la dengan balance cuti yang ada.. tp time tolak cuti nie, xleh tolak sekali sabtu ahad tau.. kena langkau sabtu ahad.. sebab tu kekadang ramai yang bagi notice sebulan tapi last day awai sebab tolak dengan balance cuti nie la..

senang ja benda ni rasanya.. tp kalo dah malas sangat.. hanya dengan satu panggilan telefon pun dah boleh dapat dah.. tp Hendak seribu daya, x hendak seribu dalih..


awak faham2 sendiri la ek buku.. hehe










*nanti mesti ada stalker / silent reader yang panas nie*
buku aku suka hati aku la..







xoxo












peace!!



Monolog

When you finally
LET GO
of the past
Something BETTER
comes along

~anonymous~

Tuesday

genap 8 hari baru dapat jumpa dalam keadaan sedih

Hye buku..



last entry emo ja kan.. yelah tengah sedih tu sob sob (-.-")
tp kemarin jgk saya baru dapat jumpa dengan tunang sendirik..
8 hari tau baru jumpa.. hehe..


tu pun ada agenda penting..kalo x.. xjumpa lagi la dik non.. hukhuk
waktu jumpa tu pun saya bagitau kt lilis yang puan husna dah nak benti..
saya menangis lagi time tu..lilis kata jangan macam tu..dia kan ada..
memang lilis sentiasa ada.. tp puan hus lain.. lilis lain..xsama.. huhuhu


berbalik kepada temujanji kemarin tu.. lilis ada agenda dia la..so dia bwak la saya sekali.. agenda apa? mintak maaf la buku.. rahsia.. hahaha..intro ja dapat bagitau... full story, xdapat la nk bagitau.. hehehe..
after finished the agenda, straight to lunch..tp xberapa selera sebab masih sedih kan kan kan.. puas lilis pujuk, makan jgk cikit tp xselera jgk.. huhuhu.. cian dia nak melayan.. hehe..naseb badan la kan.. hehehe..


Buku, tahu kah awak yang saya masih bersedih + berpikir macam2 kalau puan hus xdak..kalau itu kalau ini..macam2 la..huhu..
tapi nak buat mcam na kan.. saya kena doakan yang terbaik utk sahabat sendiri kan.. hehe..sampai bila kita nak berada di sesuatu tempat tanpa melakukan perubahan kan.. orang yang tinggal dalam tempurung ja yang xmau perubahan.. tp tempurung dia ada tingkap, boleh usya orang lain maju ke depan tp diri sendiri nak dok dalam tempurung lagi kan...hehe
sebab tu la perjuangan saya di sini belum selesai.. caiyok caiyok!!~~


haku dah terpesong dari tajuk entry nie sebenarnya.. haha..pedulikan.. buku aku, suka hati aku la..~~ kalo xsuka jangan baca *saya tau ada ramai silent reader nie, kalo x, counter hits xla sampai seribu*hahaha.. hahaha..








xoxo




peace!!




Monday

Bila dah tak boleh p mana berdua dah

Buku....


arini dah berapa kali air mata nie keluaq.. sedih hukhukhuk.. (-.-")

nanti nak p antar/amek surat..sensorang ja..
nanti bila nak p surau..sensorang ja..
nanti bila nak p minta sign sesiapa..sensorang ja..
nanti bila nak p beli sosej/roti bakar..sensorang ja..
nanti bila nak gelak2 kt office..x kan nak gelak sensorang.. nanti orang kata x siuman.. (T_T)
nanti bila heng/otak tepu nak buat keja.. kena pikir sensorang..
nanti bila dah sapa pun xdak kt office,, sensorang ja kena layan/sedut aircond..

pasnie kena buat sensorang..


sapa nak teman saya g toilet..
sapa nak teman saya men gila-gila/zombie/lembu..
sapa nak teman saya buat OT..
sapa lagi nak faham saya nie..
sapa lagi nak tolong betulkan arah saya yang kekadang terpesong nie..
sapa lagi nak tolong betulkan kesalahan saya..

kerana dia seorang adik perempuan yang saya xpenah ada,
kerana dia seorang rakan yang begitu memahami dan berkongsi rasa,
kerana dia seorang SAHABAT..


hukhuhkhukk...saya sedih la buku...(-.-")




Beliau ada di hari pertunangan saya


saya ada di hari penikahan beliau..





xoxo







peace!!

Sunday

Seminggu berlalu sambil2 bercuti2 malaysia

Assalammualaikum





hai buku,


jumaat + sabtu lepas saya g bercuti2 malaysia kt teluk batik.. cantik woo pantai teluk batik pagi2.. *tu pun abah paksa soh ikut gak abah berjalan2 tepi pantai* hahaha..ikut ke hati xmau nya jalan2 tengah2 panas tu..alasan.. pagi sabtu tu malas gila nak bangun.. macam mau tidoq sampai check out dari chalet.. hehe..


sebenarnya jumaat tu p keja tp half day last minit.. tp WA apply half day doh~ hahaha.. kelam kabut gak isi form untuk repo weekend tu sbb dah plan mau kuaq koi 4 macam tu..tp di sebabkan tinggai wa sorang saja dalam office, kemalasan melanda walaupun closing dah siap *hempas pulas wa menyiapkan*.. haha.. ~awat haku asek bahasa diri wa nie? entah haku pun xtau.. hahaha..


perjalanan kali nie saya x dilanda sakit pening + muntah dalam kereta sebab dah bantai roti sosej + burger dalam keta.. hahaha.. benti kt sungai dua sebab abah nak solat jumaat, bantai KFC lak.. kuang kuang kuang.. mana diet isfa?? hahaha.. sampai kat lumut g amek barang2 amin a.k.a cuyang dulu.. dan bawak dia p makan seafood.. sedap gak tengah2 lapaq nie..lapaq ja keja nie..nak buat camna kan.. tengah membesar dengan jayanya.. haha.. macamna nie nak muat pakai baju tawen nie? haha.. petang pas dah memboroi kan perut terus ke teluk batik.. check in chalet n rest2 sat pastu g shopping kt tesco..pastu terus balik la.. pas balik tu p cari makanan lak kt chalet tu sambil2 tu layan maharaja lawak ngn abah..pastu balik chalet, haku mengkedarah lagi..haha.. pastu tau apa haku buat pas dah membuncit.. mengulaq arr.. tidoqq..hehehe..


sebab tu la wahai buku, saya begitu malas mau bangun pagi sabtu tu.. pas subuh sambung tidoqq.. hahahah.. tapi pas di paksa2 oleh abah, saya ikut jgk abah berjalan2 tepi pantai.. tp tau apa yang lawak..abah pakai kurta tau pagi2 jalan tepi pantai.. cuba bayangkan, semua mata dok memandang..seb baik ada orang comei berjalan sekali.. haha.. perasan!~~ (",)


dari teluk batik kami terus ke Ipoh..mak ada reunion kt Tower Regency, Ipoh.. jadi, kami ronda2 sekitar Ipoh ja la sampai mak abeh program..hehe..dari Ipoh, terus balik Yan la.. Ohh!~ sungguh letih dok dalam keta.. tu teqa dok saja tu.. hahaha...



wahai buku, itu cerita ringkas tentang trip cuti2 malaysia saya sekeluarga.. tp hari nie.. 8 Mei, dah genap seminggu sudah saya jadi tunang orang.. haha.. kecewi lagi.. tp kalau nak tau, Lilis (panggilan manja saya utk fazlee) lagi kecewi, siap cakap "dah sebulan kita bertunang kan" ..haaa.. tu lagi tahap gaban punya kecewi tu.. hahaha.. apa pun, i lup u.. hehehehe..







xoxo






peace..





Friday

Bila dah 5 hari berlalu

Bosan dengan benda yang sama?

bertabahlah kamu wahai buku hidup.

saya tengah kecewi x habis lagi nie.. (',) hikhikhiks

saya rindu sama dia arinie.. 5 hari dah berlalu kan...

ada baiknya x jumpa selalu.. nanti boring lak.. tp bila dah masuk 5 hari.. mai perasaan lain lak..bukan x pecaya.. tapi tah la kan.. hehehe..






 
 
 
 
 




xoxo







peace!





Thursday

Pasal benda yang sama berulang kali..

Assalamualaikum...




mesti yang muntah kan sebab kisah bab bertunang x habih2 lagi kan..
nak buat macamna kan.. dah bertunang.. mestila seronok.. hehe..
arini dah hari ke 4 jadi tunang orang nie.. tp tunang sendiri pun xjumpa2 lagi ni.. riiiinnnnduuuu aih.. hehehe.. gegess ('',)




 "bila nak kenduri? "

sekarang nie tu la soalan yang slalu di tanya..tp saya xkisah pn.. hepi je.. hehehe


ikut plan yang mak bagi kt fazlee, hujung tahun nie.. sebab nk sekali kan dengan abg adi n kak cc.. 2 sekali gus.. jimat.. kalo elit nak join pn boleh.. kita buat 3 skali.. hehehe.. lagipun dah kembaq ngn elit, depa kata time keluaq dari perut sekali baik buat kenduri pun sekali.. hehe.. elit mau ka.. hehehe.. fazlee pn xkisah buat ujung tahun nie.. lagipun saya nak bertunang lama2 cikit.. sampai bulan 12 pn ok dah tu.. hehe.. lama2 sangat x elok lak.. hehe.. ("____") gedikss


sekarang nie.. ahli keluarga dah bertambah.. ya la.. tambah dengan keluarga fazlee kan.. yang seronoknya saya dapat adik perempuan sorang.. kan sekarang xdak adik perempuan.. hehe.. seronok nya.. sekarang kelauarga besar saya dah bertambah..mak abah, mak mertua sorang, abg jadi 2 orang, kakak ipar jadi 2, kakak jadi 2, abg ipar sorang (sbb kakten nya suami xkira..haha), adik lelaki jadi 4 orang kau..amek kau, segak2 dan hensem2 lak tu.. hehehe.. besaq kan keluarga baru saya.. hehehe..tu xkira sepupu sepapat lagi.. seronoknyaa... hehehe..









Bahagia itu dalam sekecil-kecil perkara ;p
~Setelah kesulitan pasti ada kemudahan ~

Tuesday

Dia meminta sesuatu




Assalamualaikum..


lepas dah bertunang nie, saja tnya fazlee ada apa2 tak yang dia nak mintak ka..dia cuma mintak 2 benda ja lepas nie.. hehe..

Pertama, jangan merajuk sangat..xlarat nak melayan..hikhik ;p
ok la encek fazlee, saya janji  cuba untuk kurangkan.. heeee T____________T

Kedua, pakai cincin tunang tu.. p keja ka, p kenduri ka, p jalan2 ka.. cuma kalo dok d rumah, bt keja yang berat2, mandi sungai ka, jangan pakai...
ye lah encek fazlee, saya ikut...heeee .. ada cakap kat dia kalo pakai slalu nanti calaq or rosak ka xberkilat ka x bersinar-sinar ka.. dia kata biaq la.. boleh buat bagi elok balik.. hehehe.. i like~ tapi tula.. xbiasa pakai cincin jari manis nie.. cincin yang slalu pakai pun yang abah bagi tu ja.. bila dok pakai kt jari manis tu macam x selasa ja.. fazlee cakap xpa.. nanti biasa la tu.. hehehe..


ok la buku.. letih lagi la.. kerja banyak sekarang nie.. hukhukhuk..



cantik x buku cincin saya.. jangan jeles tau hikhikhik ;p


Monday

Officially Taken











dah sehari bergelar tunangan orang... hikhikhik ;p






kalo orang tanya apa perasaan dah bertukar status nie, jawapannya macam xdak apa2 pn, cuma ada cincin ja kat jari.. hikhikhikss..sebenarnya happy sungguh, alhamdulillah..majlis pun berjalan dengan lancar kecuali photgrapher yang di upah xmai sampai lepas asar baru sampai..nak buat mcmna kan..xdak rezeki.. hehe.. sekarang nie happy ja.. hehehe.. tengok tu, gelak lagi kan..hehehe..





nanti saya update ye buku..









keletihan.. hehe




































LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...