Friday

6 Minggu

assalamualaikum...


arini saya cuti..so sempat la nak update apa2 kan..hehe..
arini jugak dah genap 6 minggu preggy..

alhamdulillah..so far xdak morning sickness lagi..cuma malam2 ja sakit belakang n pinggang sikit...
sometime tu malam2 ada jugak macam mual2..tapi so far ok je..

sekarang pun dah mula minum Dumil Mama..saya bukan penggemar susu tepung sebelum ni.. sejak2 tau preggy terus p beli susu dan dah boleh terima dah susu tepung nie.. hehe..

mengidam tu xdak lagi la.. cuma time lunch mesti nak makan makanan berkuah..bihun sup ka, laksa ka, tomyam ka.. asalkan berkuah.. heeheee...

Alhamdulillah...
xsabar jugak nak tengok kelahiran Lilis Junior or Adi ke 7 nie.. mana tau sekali Adi ke 8 ka.. Rezeki kan.. hehehe...

ibu dan abah to be....

ok la...kita jumpa lagi... hehe..






xoxo





love!!

Thursday

Alhamdulillah

assalamualaikum...



xmau dah emo emo ye isfa!
nanti effect kat baby.. hehehe

alhamdulillah... sekarang dah 5 minggu 6 ari dah preggy... hehee..

aritu Cik P datang lewat 10 hari... dengan keadaan badan x berapa sihat..selsema dekat seminggu xbaik2..terus g klinik... Klinik Sanan, di Guar Chempedak..

elok masuk jumpa doc ja, terus doc kata "u mesti pregnant, p check urine".. oit! pandai nya tilik doc nie... hehehe..pastu terus la p jumpa nurse a.k.a hazirah adik ku sayang tu... pastu dia titis kat tempat urine test tu..nampak 2 line... hehehe... waktu tu xtau nak gambarkan betapa bersyukur nya dengan rezeki x putus2 Allah turunkan kat saya dengan suami sejak2 kawin nie...

masuk bilik doc semula, doc cakap, "i tengok muka u pun, i tau u pregnant lagipun badan u nampak chubby sikit" hehehe.. actually, klinik nie memang dah slalu saya pegi.. dari kecik sampai besaq ni ha... hehe..

pastu doc pesan macam2 la...time tu speechless dah.. dok menitiskan air mata ja... xtau nak gambarkan macam na.. time nikah aritu pun x nangis macam tu pun... hehe.. (".")

tapi waktu nak keluar dari klinik, tertinggal urine test nya alat tu... so hazirah kata dah buang.. huhuhu..

so bila dalam kereta nak balik Kuala Nerang, terus kol abah...xleh nak cakap macam na sebak nya hati nie... hehe..kol kakten pun sama... sebak sungguh... hehehe...



Alhamdulillah... bersyukur sangat2 dengan rezeki nie...

Maaf

assalamualaikum...


mintak maaf...

entry sebelum nie di tulis dengan penuh emosi....
so disebabkan xmau mengeruhkan keadaan, entry tu di simpan utk saya sorang ja..
hopefully everything goes fine back....
ermmmm..


ok.. saya akui agak emosional time tu...
dengan keadaan letih dan x berapa sihat.. saya dah luahkan sesuatu yang xpatut saya luahkan kat sini... ia sepatutnya di luahkan dekat suami or famili ja... hukhuk

dengan rasa rendah diri saya mohon maaf sebab publishkan isu2 tentang kerja di sini...

Sunday

Saja jerrrr

assalamualaikum...


arini saja ja nak boh gmbar2 time kenduri sebelah suami ...
hehe.. harap bersabar... mood pengantin masih ada... selagi inai di jari lum habis kan.. hehehe

hehee...








xoxo



love!!


Friday

Balik Rumah

assalamualaikum..

arinie last session untuk UAT nie..dah cemuih dah dok kl nie..huhuhu..xsabar nak balik dah.. heee
sakit kepala lak arinie..dah la nanti drive sensorang..if ada driver lain ok jugakkan..leh tukar2..nie sensorang straight dari kl to Gurun.. huhuhu.. letih woiiii...xfaham ka...

ermmm..malas nak tulis kat sini..nanti ada mulut2 jahat selalu story mory morning glory sana sini kan.. i know who u r.. heeeee...

xsabar nak balik rumah...walaupun kecik, tapi seronok tau..rumah sendiri... heheee.. xsabar jugak nak jumpa suami..euwwww...heeeee...


ok la...

nanti saya update lagi..



kepada sesiapa yang naik kereta dengan saya tu, faham2 la..jauh kot perjalanan dari KL to Gurun, agak2 la, xkan haku sorang kot nak drive setiap kali ke KL or balik ke Gurun...xfaham2 lagi ka.... huhuhu






xoxo




love

Wednesday

Bercuti sampai Lebam

assalamualaikum...

amacam cuti?seronok x...panjang sungguh cuti kali nie.. dari hari sabtu hingga selasa...huhu..boring2 pun boring jugak.. hehe..cemuih dah dok kat KL nie... huhu.. xsabar sebenarnya nak balik rumah.. nak guling2 atas katil, lepak2 makan cekodok depan tv dengan suami... huhuhu..

so cuti buat apa guys? saya seperti entry lepas, ke cameron, oh oh oh manusia ramai nya..jalan sesak, jammed gila...pastu bau hangit kereta lebih dari bau strawberi.. heee... pegi ari sabtu pagi, bertolak dari Gombak.. saya pegi dengan abg ipaq and kakak ipaq sekali dengan 2 kanak2 comel...tapi saya yang tertido kat belakang sensorang..sebab pening kepala nek ikut Tapah.. heee.. macam nak termuntah wek wek ja rasanya.. heee.. sedar2 dah sampai kat cameron dah.. heee...pastu yang seronoknya sebab dapat jumpa suami la.. rindu wooo... hee.. mengada2 kan.. heee..

yela.. dulu single lain...perasaan lain..sekarang sebab beliau tanggungjawab saya kan..so bila lama2 jauh nie, terpikir macam2...makan pakai beliau la..rumah la..macam2 la.. heee.. so dah dapat jumpa tu kira seronok la.. lagipun berkumpul dengan semua families member kan.. seronok...heee...

stay di cameron sehari ja..ari ahad dah balik sebab isnin ada besday party si chomel...heee...


ok la.. nanti saya update ye.. xtahu nak taip apa lagi..macam2 plan nak cerita dalam nie sebenarnya..bila depan laptop nie jadi heng lak.. heee...nanti kalo ada idea2 saya cerita lagi yee.. heheee..





xoxo





love!

Friday

Bercuti di Tanah Tinggi

arini pas abeh UAT akan stay di umah biras saya la.. sebab kitorang sefamili akan ke Tanah Tinggi..bestnya kan..xsabar lak rasanya.. hehe..

mula2 plan aritu suami xmau pegi sebab sekarang diorang dok ligan Ot yang banyak kan.. tapi dah mak pujuk2, kak ipaq pujuk2, akhirnya cair jugak suami saya nie.. hehe..

nasib baik mai KL rabu lepas bawak baju banyak2 siap2.. sebab pas balik dari Tanah Tinggi nie, kena teruskan kerja UAT nie di KL lagi.. sepatutnya arini dah balik ke Gurun, dan Selasa ni travel semula..so berjimat dah sikit kat sini kan..sebab terus stay kat KL ja dulu.. hehehe..

apa pun, dapat jumpa suami nanti.. hehe.. xsabarnya...rindu sangat2 sebenarnya.. hehe..




xoxo



love

Kerja Sungguh

alahai..
cian berhabuk-habuk kan.. heee.. sorry guys.. busy sekarang nie..
sekarang tengah online di tingkat 7, menara naza ye... hehehe..

alhamdulillah...
perjalanan aritu ok..stay di grandseason... so far ok je..
cuma rindu suami je..hehehe..

next week datang sini lagi.. untuk 3 hari lagi.. kena tinggalkan husband lagi hehehe.. alhamdulillah..husband faham.. dah tuntutan kerja kan,... hehehe..

ok la.. nanti saya update lagi ye.. kalo ada free2 masa ek.. hehehe..

take care all!





xoxo




love

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...