Friday

Ia bertandang lagi

Tetiba teringat... Hari jumaat jugak nikah aritu... :)

Jom imbas kembali...

Waktu nikah tu janji koi 10 tapi sebab dok bersiap sakan, terlambat sepuloh minit..

waktu sampai masjid, dah penuh dah orang ramai...

tok imam dan saksi2 dah tunggu.. ramai jugak tok imam bawak kawan2.. kebanyakkan kawan2 abah jugak kot sebab tengok abah sembang rabung ja hehehe...

so, time nak nikah tu, dok jauh sikit dari tempat lelaki, so xberapa dengar lagipun saya kan ditemani BFF la, si Fyna da goges tu dengan sepupu, Nana... apa lagi, dok berposing la, berborak la... sebab nak fokus ke khutbah tu xberapa dengar... kekadang tu dengaq depa dok gelak2 ja... butiran khutbah tu xjelas...hehe..

pastu dengaq tok imam or yang saksi kata, p mintak sign, so abah ikut sekali la... yang saksi tu bagitau abah ikut apa yang dia cakap..macam mintak izin untuk nikahkan saya dengan suami la... heee.. time tu syahdu nya.. xmampu nak tengok muka abah sebab takut nangissss... huhuhu.. kata kat abah, awat tanya macam tu..mesti la nak.. heee... setuju orang kata... heeee...

Pastu depa soh sign few pages jugak la kan... heee...

then, mula la sesi akad nikah... Abah nak nikahkan sendiri sebab abah kata nie yang terakhir dah abah nak jadi wali... lagipun ralat time kakten dulu xdan nak gtau tok imam, tok imam dah isi nama sendiri sebagai orang yang nak akad... kali nie, waktu p umah tok imam lagi, abah dah bagitau "Saya nak akad sendiri ya Tok" heeee....

Sebelum akad, depa soh En.Suami try dulu nak terima nikah lafaz camna..so dengar la jelas sikit sebab suasana sunyi ja... En. Suami dari berapa hari dok hafal dah sebab waktu saya kol malam sebelum tu, ada la en. suami try lafaz... hehehe...

Saat nak nikah tu, sempat la tengok abah... sebab abah kata abah yang neves...takut abah yang kena 2 3 kali lafaz... en.tunang time tu en. suami saya kata kalo abah 2 3 kali dia lagi banyak kali..sebab mestu terikut neves nya... hehee..tapi akhirnya kedua2 Hero saya nie sekali lafaz ja... hehe.. time tu macam sedih + syahdu gtu tapi control lagi sebab pikir nanti makeup comot (ada ka pikir gtu kan?) heee...

Cakap kat sepupu dengan Fyna, Yes, kawin jugak aku...heeee...

ok la... nanti saya cerita lagi ye... hehe..

jom cekidautttt sesi autograph... fuhh! rasa macam artis bila semua camera tuju kat kita... hahaha...
syokkk jadi pengantin nieee... heeee










xoxo

Kuku oh Kuku

Assalamualaikum...


Salam Pagi Jumaat yang indah...

Semoga hari nie segala urusan dipermudahkan.. Insyaallah...

Sebelum tu,hari Jumaat nie jom kita potong kuku ikut sunnah nabi...


sebelum nie saya main belasah ja.. potong yang mana dan dulu ja...hehe...

sekarang sejak2 di FB pun selalu jgk kengkawan dok share, dah jadi macam habit dah...

lagipun benda elok dan baik, kalo ikut kan lagi bagus.. hehe..



ok la...baru kol 7.50am, awal lagi kan... tapi perut dah lapar... hehehe...jom breakfast dulu...
nak sihat jangan skip breakfast yee...hehee..



ok... bye bye...







xoxo

Wednesday

Buat apa tu..?

apa agaknya my baby buat sekarang ni ye...
excited kan.. biasala first time.. hehehe...jom cekidautttt!



hehe.. comel kan baby..kecik je.. hehe..
mesti cute nya la.. baby mana yang xcute kan.. semua cute.. hehe..

ok la...

saja jerrr update...


kasi panas sikit....!




Merajuk oh merajuk

assalamualaikum...


selamat pagi..
arini just nak kongsi pendapat ja tentang berita yang menjadi2 sungguh sekarang nie..
tadi ondaway dalam kereta dengar berita tahun 2011 saja kes budak2 hilang ada dalam 1000kes tapi cuma 400 ja yang jumpa semula.. kebanyakkan perempuan la... selalunya kes nie kes lari ikut kekasih hati tercinta la.. pastu bila dah lari, kawin di lombok, beranak pinak, baru tepon mak bapak soh amek xtahan stay di sana..huhu.. mintak simpang la kan jadi benda2 nie kat keluarga kita kan...
selain tu, segelintir nya disebabkan merajuk dengan mak la...mak marah sikit, lari, mak tegoq sikit, lari... huhuhu...
hebat kan penangan merajuk nie..
kalo dulu2 kita merajuk dengan mak or abah mesti hempas2 pintu kan, mogok xmau makan la tapi bila malam sikit, mula buka tudung saji...or merajuk dalam bilik lama2 pastu abah datang ketuk tingkap bilik soh keluar, or abah ajak g pantai makan rojak hehehe... oh! dulu penah merajuk dengan abah xmau p sekolah, pagi2 tu pakai dah baju sekolah, xmau p... apa lagi kena la pelempang... hehehe...

tapi sekarang nie lain, merajuk je sikit terus tepon boipren mintak amek kat mana2 pastu buat kata kena culik... baruw nie ada pula buat2 kena sindiket pelacuran la..macam2 la.. huhu..cian mak bapak diorang kan..mesti pengsan bila tau anak lari dari sindiket pelacuran or kena culik kan... tup tup kena kelentong lak.. mesti tersirap darah blup blup kan... huhu.. xsampai hatinya nak buat mak abah macam tu.. cian tau... huhuhu...

mama vogue

abah 

mak dan abah

ibu mertua ku




uh uh tetiba terus rindu kat mak abah dan jugak mak mentua... huhu...









xoxo







love!!

Tuesday

New image

burukkan template baru nie..
ingatkan cute.. tapi jadi cam buruk ja..
tunggu dikyang balik dulu la baru soh dia edit2 sikit... hehe..

see ya





xoxo



love!

Jom kita main kira-kira

assalamualaikum...


huhu.. lama sungguh kan.. biasala.. busy sikit.. hehe..

minggu nie dah minggu ke 10 my baby ada dalam ibu nya belly... hehee..
baby buat apa tu yee sekarang.. hehe.. excited niee.. hehe..

ok la..kecewi sungguh kan.. hehe..
jom kita kira berat badan ibu ye utk minggu ke 10 nie...
hampir sama je..  kurang sikit ja...




sebab tu la ibu kena marah dengan nurse sebab berat badan turun..
tapi yang peliknya baju ibu dah banyak xleh pakai sebab ketat di bahagian perut dan bun***...
kenapa? entah la..

sekarang nie baju yang sama di pakai untuk setiap minggu sementara tunggu my belly melly nie membesar lagi dan terus ja pakai preggy nya outfit kan...mesti cute nya la..euwww (edisi perah santan!)

sekarang pun dah start xlalu makan.. if masak sendiri jangan harap nak makan.. mesti muntah2 nya.. but if orang lain masak, sedap ja..terutamanya bila en.suami masak la.. time tu memang makan berseleranya.. tapi sekejap je.. dalam 3 jam mesti lapar semula..  tapi berat still turun lagi... huhu..

risau jugak sebenarnya, takut nanti ada side effect apa2 lak kat baby nie... huhu..
hopefully semua ok.. doa2 kan la... hehe..


ok la.. nanti saya update lagi ye...




bye!






xoxo





love!

Thursday

Jauh

assalamualaikum....


hari ini kita bersiaran dari kampung baru, KL ye...
oh oh! saya ke KL lagi utk 2 minggu... xterbayang betapa bosan nya nanti kan..
tapi demi kerja yang satu, ku gagahi jua...cewah~hehehe..


kali nie agak letih dan cepat sakit kepala...
biasala kot bawak baby sekali kan..hehee..
tiap2 hari mesti cepat lapaq, sentiasa nak makan ja.. agak susah hati takut terlebih gula ka, kolestrol ka..hehehe..


harinie jugak rindu sangat dekat en.suami..
talipon beliau dah kena block tapi xmau p bayaq dia kata..nak tunggu bini p bayaq sat...  nak manja2 beliau kata... hehehe..



xsabaq nak tunggu lagi seminggu, selesai semua keja nie..
boleh bermalas-malasan dengan katil ku yang empuk..mengadap muka suami tercinta..

Oh Oh rindu sangat... heeee..



okla... jumpa lagi.. hehehe

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...