Tuesday

First Time weii Lulus!!

Assalammualaikum..


haa.. ni haa.. tiba tiba tergerak hati nak bukak email..
tengok2 dapat nie..

aku ingatkan macam selalu kan.. ANDA GAGAL..
pedih weiiii perkataan depa guna..

tengok tengok tadi.....




wah wah.. hepi habaq hang..Alhamdulilllah..
tak pernah kot aku dok p exam ngan SPA ni lulus.. ni first time.. so aku kecewi sikit..
terus kol laki aku..abah aku semua.. haha..

ni utk exam Penolong Akauntan Gred W27 ritu la..aku LULUSSSS
dah la time tu aku sampai lewat..first paper dan jawap 30min ja.. hentam kromo ja aku time tu..
sbb hujan lebat gila..xnampak jalan..
HUJAN RAHMAT!! Alhamdulillah

walaupun baru ja lulus kan.. even ramai sangat dah lulus.. aku tetap syukur n hepi..
sebab tak pernah lulus kau.. macam aku nie x pandai sangat selalu GAGAL ja dia tulis.. hehe..
kena tunggu depa panggil interview jugak la pasnie kan..

excited nya..

dan aku akan berdepan dengan soalan yang sama nanti..
macam aku p interview Maktab Mahmud dan Lembaga Kemajuan Ikan ritu..

"Kenapa mintak kerja sini, sedangkan keja di Naza dah stabil dah? Gaji pun besaq dari sini?"

haaa tu dia soalan killer depa bagi aku..dua tempat soalan sama weii..hehe

kalo hampa dok tempat aku hampa nak jawab per?
cer bagi idea kit... hehehe..


xoxo

Bangun Soq

bismillah..


assalamualaikum kawan kawan..hampa bangun soq ka dak nie..

haa aku bangun awai kot.. koi 4..mandi siap..baru selera nak makan..hee
laki aku pun sama..kna mandi dlu..
sebelum ni mkn ada la 2 mulut xmau dah.. la ni lepas mandi segaq sikit kot, makan pun dah bertambah dah..hehe..aku lak masak nasik 1 pot ja..cukup2 kami laki bini.. hee..

aku makan sikit xpa..sbb aku akan minum TAMAR COCOA AlHadad + ESP Shaklee.. memang kenyang perut.. hehe..


pastu setiap kali kami bangun siq..mek Fatimah ni mesti bangun jugak.. bangun2 minum susu dlu..aku selak baju ja bg..senang.. kot ingt nak tidoq balik, hampeh.. dia bangun nak main.. hehe..

aku kalut kat dapoq, dia kalut kt depan main menan dia..pastu sampai ke dapoq dia main..
kan kami xdak meja makan lagi..la ni gna meja study aku dulu hat boleh lipat kaki tu ja.. kira japanness style la konon..dapat kat mek nie..dia panjat habih..hee..

satg dia mai punggah periuk belanga, tipuwarre semua la.. asalkan dia xganggu aku masak, aku biaq ja dia main..hehe..


tu ja la aku nk cerita pun.. hahaha..
ok bye..




p/s: amacam persiapan raya hampa..dah setel ka..




bangun awai kacau ibu nak date ngan abah

Wednesday

Review : Kelas Make Up with FYNA

Fyna make up class sophie paris

Alhamdulillah.. sabtu ritu setel keja aku organize kelas make up utk Fyna dengan kerjasama Sophie Paris BC Klang.. aku one off downline di BC Klang.. jadi point kelas make up ni jugak utk kembangkan network aku la.. haha.. dapat la kat aku 14 orang.. kat baby 10 orang.. baby bawak mai puteri umno 10 orang.. haha..

ko kenai Fyna kan.. website dia www.fynahere.com
dia la member baik aku dari sekolah teknik dulu..dok satu dorm..
dia jugak yang make up aku dlu time nikah n kenduri.. haha

ok berbalik ke event tu..

aku ngan kakak aku le.. sampai awai koi 8.00 kau bukan main..sebab plan nak setup bagi lawa lawa kit..
sebab sehari sebelum tu kan aku ada training kat penang..memang xdan nak setup apa pun..

dalam koi 10 sorang pun xmai lagi.. aku dah naik risau dah nie..huhu
dok sat koi ramai dah mai.. tp geng Fyna lum sampai..

rupanya salah faham.. depa ingat koi 11..
dengan setup bagai.. dalam koi 12 baru start..
koi 4 baru habih.. huhu..

waktu memula Fyna sampai tu, kebetulan memang kat hotel office aku nie ramai customer check in..
elok dia turun dari kete ja..semua mata tertumpu kat dia..
dah macam somebody dah.. dengan dressing dia..confident dia.. memang terbaikla..

aku puas hati gila dengan kelas Fyna nie..
dia memang ajaq satu satu..tak faham tanya ja.. dia memang respon baik..
pastu dia kongsi product hat memang dia guna dan best..

so, alhamdulillah..

sesapa nak join SOPHIE PARIS hanya RM15.00 shj.. seumur hidup tau..
xrugi.. nanti akan ada kelas make up lagi.. hehe

ni antara participant hat sampai awai

haa.. tu aku kalut pa tak tau kat tepon.. nmpak kurus.. haha

haa tu aku ngan baby.. tengah dok bincang apa tau..

Fyna tengah demo.. 

memang terbaikla..
.



Thursday

Training lagi

Assalam..

Ko tau x.. Aku.ni.keja dah 3thn 8bln keja tmpat keja skrg..ni baru first time aku dpt attend training luaq..

Tajuk arini Analysing & Interpreting financial statement kt Georgetown Citi Hotel, Penang..

Ermm tersengguk sengguk aku dlm kelas tu..mengantok.. Boring gile..

Wednesday

Busy sungguh aihh

Bismillah

Assalamualaikum... sapa tu? haa bajet ada orang baca kan.. haha..

aku letih nie.. baru balik dari tengok tempat event utk kelas make up Sabtu nie..
neves aku tau.. first event aku organize nie...participants pun semua aku cari sendiri..
so far Alhamdulillah, dah 20 orang dah.. hehe..

nak pulak esok 18hb bos hantaq p penang lak attend training..
haiihh ya.. ritu time bos cakap nak hantaq tu, xconfirm lagi training tu.. tetiba terconfirm lak..huhu..
alamatnya esok FYNA mai tengok tempat sendiri la..aku xdak..huhu..
pastu jumaat petang aku ada taklimat ecosway tu lakk - hat ni memang xleh lari sebab commitment kan..
cehh...semua commitment sebenarnya.. heee..

awal ritu risau aku takut xcukup orang..
so far, Alhamdulillah.. dah 20 orang.. profit margin besaq sikit..

Inshaa Allah jika berjaya akan ada lagi event seterusnya kan..

Rezeki Allah punya.. Allah tentukan kan..heeee

Monday

SOPHIE : Stock nak jual

Assalam..

Ko tau kan aku ahli SOPHIE PARIS..
nak kata aktif sangat tu xla.. Cuma tiap2 bulan ada la jugak sales rmxxxx kan..
Ada yg barang sendiri..
Ada yg customer order..

Sekarang stock banyak kat aku..
Customer dok wassapp sms bagai pun banyak..
Banyak jugak yang aku da restock cuma lum sampai lg ja.. Hehe..

So far, Alhamdulillah.. Masyuk sangat tu tak la..just dpt untung retail 20% sbb ahli.. And bebaru ni..bulan june dpt bonus 6%.. Tu ja..

La ni makin giat la..
Minggu ni ada kelas make up.. Dpt la ahli 11 ++ rasanya yang baru..kira downline aku la.. Takut aku nk guide orang ni.. Kena jadi leader yg bagus..yg dedikasi kan.. Hehe..

Skrg baru 2 org downline aku.. Ina mmber sekolah..ngan kakak aku sndiri..hehe..
Kakak aku lg giat..dia cikgu..letak ja catalog kt sekolah confirm laku kan.. Hehe..

Ni gambaq stock yg aku nak bg kat dia nk dia p juai kt sekolah dia la.. Hehe..

Hopefully rezeki ni kami pakat2 dapat.. Aku xmau senang sorang.. Biaq ramai kit.. Bagi ekonomi org melayu naik sikit.. Hehe..

Ok bye..

Sunday

Baju raya

Assalamualaikum..

Aku.xleh tidoq lak bila fatimah ni dah tidoq..
Satg time dia dah bangun time tu baru aku mengantok..huhu..

Haa ko nak bli baju raya ka..
Aku baru g beli kain kemarin..sb baik aku dah booking tmpt nk menjahit tu..
Laki aku ni sibuk memanjang..tu yg lambat baru cari kain tu..

Ko tema kaler pe tahun nie..
Aku sama ja mcm tahun lepas.. Kaler hijau hahaha..

Kami laki bini suka hijau..

Cuma aku xberapa bekenan kain yg aku beli tu.. Pasaipa aku p pilih yg tu tah.. Bila dah beli rasa mcm buruk lak..tak tahu la nanti jadi baju cantik ka dak....
Aku beli utk fatimah jugak semeter.. Bg dia ada bju kurung jugak..kain sama ja mcm aku..

Plan awai tu nk cari kain cotton..tp kat pendang kami p kemarin kt kedai tu xdak kaler hijau..
Last beli kain baju kurung biasa ja la..hehe..

Aku pun xkesah ngat.. Elok ka dak.. Asalkan ada baju baru nk pakai kan.. Hehe..

Kasut ngan tudung ja belum ada g..
Fatimah lumada kasut n reben..hehe..
Laki aku nnti baru nk g cari baju melayu..pastu n cari baju berjalan sorang sepasang.. Jd la kan.. Simple sudah..hehe..

Ko brapa pasang baju raya?

Aktiviti hujung minggu

Assalamualaikum..

Hampa buat pa tu hujung minggu mcm nie? Aku ni xdak la plan tetap.. Tiap2 minggu mcm2 aktiviti ada.. Hehe..

Minggu ni balik pedu..
So berbuka 2 hari kat sini la..
Xdak apa aktiviti pun..
Dok melayan Fatimah ja..
Aku masak pun dak..hahaha..
Petang kit p baram..
Hahaha..

Kelmarin just p umah bestfren laki aku baru dpt baby.. Raihanah Auni.. Sedapkan nama dia.. 1.8kg ja..dok balang 2 minggu sbb keluaq ritu 1.6kg..hihi..

Tu ja aktiviti aku minggu ni..
Best dak.. Hahaha

Jom layan gambaq Fatimah weekend ni..

Soq apa tu

Assalamualaikum..

Hampa soq mkn pa tu..
Aku bangun koi 4 nak solat isyak td mak mertua aku dah masak siap dah.. Hahaha..
Semlm aku bg fatimah tidoq dengan aku tidoq sekali.. Hihihi..

Ni skrg tgh update sambil menyusu fatimah..
Tengah aku solat subuh td dia boleh tetiba meraung raung..sedu sedu..
Ni pun dia xmau tidoq balik dah..
Aku dgn dok tahan nk terkucil nie.. Huhu..

Fatimah la ni lasak ngoh.. Main sesaja..tengah menbesaq kan..hihi..

Ok la.. Aku nk p tunai hajat..

Byee..

ps: menu apa ek nk bg laki kita lalu makan soq..huhu

Friday

Di kala keletihan

Kemarin kat office letih badan2.. Maybe sbb lepas soq aku xtidoq balik..pastu li boleh lak wat kalut nk g keja nek moto sbb tayar moto pancit..kelam kabut aku bersiap.. Huhu..

Dalam dok lemau tu aku ni jenis tangan gatai..xleh dok diam..mesti menconteng..mcm2 la aku lukis..aku tulis.. Haha..
Pastu hat cun cun aku boh dlm instagram aku.. Hahaha..poyo kan sensorang.. Hehe

Skrg kan dilemma balik kg mana utk raya kan.. -aku yg dilemma sorang2..huhu
Jadi aku lukis la mcm kt bawah ni..
Saja nak bg peringatan kt laki aku yg tahun ni giliran aku.. Haha..
Jadila dialog antara Fatimah dengan Idris.. Hehehe..

Sbenarnya aku reti lukis org mcm tu ja.. Hihihi

Perlu ka MERCUN

As salam..

Kau nampak perkataan MERCUN tu aku besaqkan?
Kau nak tau sebab pa?

Ni budak budak kt taman aku ni mcm esok raya depa main mercun..
Kalo malam raya depa nak main aku xkesah sgt sbb confirm aku xda kt rumah.. Main la sampai lebam pun.. Aku xkisah..
Yang aku kesah sgt skrg ni sbb..
Anak aku nak tidoqq la..
Dah la skrg Fatimah susah nk bg tidoq..
Puas meratib aku td.. Sua nenen beribu kali..dia dok pusing2..dengan aku nk solat mahgrib lg..
Depa lak senang2 pum pang pum pang.. Pastu menjerit jerit lak tu reramai..
Awat la pot depan rumah aku yg depa pilih.. Ada ong ka apa..
Pi la main jauh sikit xboleh ka.. Huhuhu..

Astarfirullahhal'azim..

Da kurang pahala aku sbb depa ni..

Kasi la can aku ngan laki aku nak rehat..
Kebetulan rini laki aku xOT..
Dia takut Fatimah terjun katil lg..huhu..

Fatimah :: Ikut abang

Bismillah

ce na kau nya posa hari ke tiga nie? ok dak..
aku steady lagi.. berkat makan kurma dengan minum ESP shaklee pagi tadi kot.. hehe..
boleh pulak time bangun nak masak soq tu, Fatimah pun bangun sekali..
aku pun bagi susu soh abah dia bagikan..
mek tu ka kalo dok ngan abah dia ka, bukannya mau tidoq.. kira nak main ja.. hehe
pastu aku lari sat menyusu dia baru dia nak tidoq..
kalo time tu kita sumbat botoi memang tak tidoq nya la mek tu.. hehe..

ok ok aku melalut.. hehe..
sejak posa nie aku macam banyak idea lak nak menaip nie.. tu yg semua benda nak cerita tu.. hehe..

korang tau kan.. aku ada anak menakan nama IDRIS kan kan kan kan..
Idris nie macam madu n racun la utk kami sekeluarga..
Allah pinjamkan dia dekat kak aku saat kak aku memang perlukan dia..
kami pun perlukan dia.. dia memang menceriakan hidup kami.. dia jugak yang banyak buat famili aku mcm berkumpul, bersatu macam tu la.. hehe..

pastu sejak aku preggy memang aku dok tenung gambaq Idris ja..
aku nak sangat anak aku macam Idris.. cerdik macam dia.. cergas macam dia.. semua la.. hehe
time aku preggy jugak Idris selalu mai henyak perut aku, mai cakap cakap kat baby dlm perut..
selalu jugak dia dok mai panggil "Adik" kat perut aku nie..hehe..

waktu baru beranak ke Fatimah, orang kan dok mai tumpu kat Fatimah..
nak pulak Fatimah cucu perempuan sulung dlm famili aku..
pastu nama Fatimah kan klasik sikit, tu yg jiran2 sedara mara pakat suka tu..

Idris nie jeles la sikit..tau dia buat apa kat Fatimah? hehe
bila time orang dok kerumum Fatimah, Idris mai pukui Fatimah kat dahi..
memang menjerit la semua orang..
pastu Idris menangis2 la.. Fatimah lagi la.. kecik lagi..

boleh kata tiap tiap hari nak pukui Fatimah..
pantang kita ralit kit mesti tangan tu laju ja..
Fatimah keja menangis ja tiap tiap hari kena pukui..

tapi sekarang nie kalo dia geram ka apa, kalo dia pukui Fatimah..
Fatimah sengih ja.. sebab dah terbiasa.. hahaha

la ni depa dah bestfriend..sikit sikit mana adik..mana Fatimah..
apa abang buat mesti Fatimah ikut..
awai ritu xleh mengesot / merangkak g.. dia tengok ja..
mata tak lepas usya abang dia..

la ni ka.. merangkak dah.. memanjat dah..
kalo nampak abang kat kotak mainan dia ka..Fatimah ikut sekali p punggah mainan..
tapi kekadang Idris kedekut jugak nak bagi mainan dia.. hehe..

kiranya apa ja abang dia buat dia nak buat jugak..
kalo abang dia ada kat bawah, dia kat atas..dia dok usya balik pagaq (Oo abah aku pasang balik pagaq kat tangga sejak Fatimah jatuh ritu)
perangai pun dah sama macam Idris sikit.. susah nak tidoq.. malam ka siang sama ja..nak main ja keja dia..
nak lagi kalo balik Yan, memang x tidoq selagi abang x tidoq.. abang pun sama..
tu yg kalo nak bagi depa tidoq..sorang kena bawak masuk bilik, kunci pintu.. hehe

aku kalo boleh nak ja tiap tiap ari bagi Fatimah main ngan Idris..
baru cepat cerdik sikit.. cepat belajaq kit.. cergas ja sentiasa..
pastu biaq dia membesaq dengan Idris.. hehe..


Ni pagi besday aku ritu.. bukak mata ja tequih main..

sat abang henyak adik..sat adik p henyak abang

ni kat rumah aku ritu.. macam sebulan tak jumpa.. padahal baru 3 hari..

Ni hari Fatimah demam teruk ritu.. nampak Idris tequih cergas..

berebut nak bawak kereta


Fatimah nak henyak abang lak..

Ni Idris tengah ajak Fatimah upin ipin

Idris buat lawak, Fatimah gelak mengekek sampai terbalik.. hehe


sebenarnya aku buat entry nie sebab minggu ni xbalik Yan..huhuhu
sebab nak balik Pedu.. aku dah la cepat rindu Idris..rindu nak tengok dia main dengan Fatimah..rindu la..
huhuhu

mode # jiwa kacau, tak seronok.. huhuhu






Fatimah :: Jatuh Katil

Bismillah

Assalamualaikum

anak ko penah jatuh katil?x pun jatuh tangga ka? x pun tengah duduk xdapat imbang, terus terlentang?
haa anak aku si Fatimah  ni dah merasa dah semua nya..huhu

ko nak tahu time semua tu jadi aku rasa apa?
rasa macam kalo cucuk pisau kat muka pun xkeluaq darah..
punya terkejut...

nak pulak kemarin balik dari amek dia, bawak g bazar cari lauk..
on da way tu dia memang lali lali dah dlm bouncing dia..
aku dok gerak xbagi tidoq g.. nanti nak g cari lauk susah kan..

pas da  beli semua.. kami balik la rumah..
kau nak tau dak Fatimah tu jakun p bazar.. kiri kanan dok pusing..
tengok orang ramai.. hehehe..

pastu balik dari rumah.. aku letak lauk salin bagai..
aku menyusu dia la..
nahh terus terlena... pastu aku letak la bantal keliling dia..
pastu aku terus bersilat kat dapur...

dok tengah aku masak tu..tiba tiba kau tau..
terus aku dengaq bunyi dia meraung raungggg...
lari aku p tengok dia dok tertiarap kat lantai..menangis nie xyah cakap la..
celop terus.. xdengaq suara terus...
aku jadi terkejut gila.. terus angkat dia.. gosok dahi dia..badan dia..

lama jugak baru dia relax kit tapi dok sedu sedu lagi..
aku ni siap menangis sekali dah.. risau kau tau..
takut patah tulang ka.. retak ka..

aku tuam dahi dia yang berbekas merah tu dengan kain wap panas..
pastu aku ayak ayak zikir bagai.. elok nak letak bawah..dia xmau..
dia nak dok atas aku ja.. so aku biaq ja la.. maybe dia pun terkejut lagi kan..
lama jugak dia dok lali lali atas aku..
elok dah aku tengok dia ralit sikit baru aku letak dia kat bawah..
aku lapik toto ngan bantai..biaq dia tidoq depan tv.. senang.. huhuhu..

tu cerita jatuh katil..

ni cerita jatuh tangga..

ritu time tu rasanya fatimah baru 4mo ++..
kami 3 beranak kan tidoq depan tv..tv kat atas..bawah ruang tamu..
alahh bukan bertingkat sangat.. cuma ada 3 anak tangga ja..hehe..
selalunya aku akan menyusu dia sebelah kanan la..
so aku block la ruang tangga tu dari dia mengesot / pusing pusing time tidoq..
nak jadi cerita one day tu, breast sebelah kiri dah penuh gila..meleleh leleh..
so aku tukaq la posisi..menyusu sebelah kiri..
jadi Fatimah dok sebelah tangga la..aku letak bantal keliling tu..
tengah menyusu aku terlena..
sedaq sedaq dia dah meraung raung dah.. tengok kat tepi xdak..
rupanya dah dok kat anak tangga hat bawah dah..
huhuhuhu..

lately Fatimah selalu jatuh tergolek..
tak kira la tengah main ka tengah duduk ka..
mesti terjatuh nya..
kekadang tu ada jugak dia dok main ngan abang idris.. dia p lanyak abang idris..
abang idris lanyak dia balik.. hahahaha..

anak korang selalu jatuh dak..






Thursday

Balik raya mana

Bismillah

Assalamualaikum..

haa kau, baru sehari posa dah tanya balik mana raya nanti kan..puff
aku rasa ada jugak kan yang mesti bila time posa ja mesti dok terpikiaq tahun nie raya mana kan..
aku pun tergolong jugak kekadang.. hahaa..

even sebelum kawin dulu pun dah bincang dah dengan tunang (skrg suami lerr..)
first year kawin balik mana.. terus dia jawab pedu lerr..side dia kan.. ok fine..
kita macam sedih sedih jgk..mana tak nya first time raya kat tempat lain kan..huhuhu

pastu bila mai time raya, time tu aku preggy kan Fatimah.. dah 7mo ++..
badan pun dah xlarat sangat..lagipun time aku preggy tu macam letih gila gila..
nak pulak dua ari sebelum puasa aku admit sebab turun dah..first day posa aku xposa.. hukhuk..
pastu tengahari posa pertama tu aku check out terus laki aku ajak balik pedu berbukak kat sana..
lagi la aku sedih time tu.. dah la baru check out dari wad, pastu berbukak kat pedu lak..
huhu.. tapi abah aku relax ja..dia kata xbalik Yan pun xpa.. dok sana.. huhu
dia xtau anak dia dah meraung raung dah dalam toilet..sedihhh.. huhuhu

pastu 2 hari sebelum raya, kira nya 2 malam terakhir nak berbukak tu, aku ajak laki aku balik Yan jugak2.
sebab adik beradik aku semua dah balik.. nak jugak la berbukak ngan semua orang..
mesti meriah.. mak aku mesti masak sedap.. pastu pakat2 berebut lauk pauk..
wa wa terbayang kau.. huhuhu..
waktu tu laki aku berkeras nak balik pedu jugak sebab dia kata adik beradik dia pun dah pakat balik..
pastu aku ugut dia - jahat dak aku ni?haha
aku kata kalo xmau balik xpa..raya kita balik Yan...sedangkan ada lagi sehari kan nak berbukak kat sana kan.. huhu..

pastu waktu tu laki aku dah janji akan gilir gilir raya..
dia nak raya pertama as laki bini side dia dulu..
aku ckp la, thn depan dah ada anak, mesti lagi seronok kalo raya kat pedu..
dia xmau, dia nak jugak raya side dia dulu..
so makna nya tahun nie raya side aku lak kan.. hehe..

pastu ritu mak mertua aku tanya raya mana tahun nie.. aku diam ja la..
bukan xmau jawab..saja nak laki aku yg jawab.. hahaha..

pastu baru baru nie aku tengah borak borak dengan laki aku..
aku pun timbulkan isu balik raya nie..
aku cakap la " tahun ni raya pertama dan kedua kat Yan la kan"..
- sebab last year nya raya kedua pun still di pedu kan..raya ketiga baru balik yan tu pun sbb nak ke Langkawi..huhu..
pastu terus laki aku kata "tengok la abah nak soh balik mana"
"sayang yg nak raya bukan abah"
 "kuasa kat tangan abg..ikut abg la"..
terus aku makan hati..huhuhu..
aku cakap.. "xpa la macam tu..syg ikut ja.."
terus aku xcakap ngan dia.. sedihhhhh kauuu..

aku tau dia nak raya kat pedu dulu raya pertama tu..
dengan ada Fatimah lagi, mesti lagi seronok kan..
tapi kan dah janji kan... hehehehe

ko tengok, aku yang emo.. aku tgk laki aku relax ja..
macam xperasaan apa apa.. huhuhu..

kalo ikut ke abah aku ka..dia soh tiap tiap tahun balik pedu..
sebab dia sayang sungguh kat menantu dia nie..
dia kata balik raya ke 3 ke 4 pun xpa..sama ja..
weiii.. mana sama.. raya pertama tu la yang best tu..

tahun lepas nya raya? biasa ja bg aku.. aku xla teruja sangat..maybe sebab first time raya kat tempat lain kan..dengan aku xberapa larat, aku tidoq ja raya pertama tu..gi ziarah umah mak pak menakan laki aku pastu aku balik tidoq lagi..haha..
pastu suasana x macam biasa aku dok raya kat Yan kan..
mana tak sama, dah 26 thn raya kat Yan, tetiba raya kat pedu, memang xsama la..
nak sesuai kan diri dengan suasana kat sana tu maybe take time sikit la..
dah janji kan nak gilir gilir, so kena train diri utk terima la kan..huhuhu..

hopefully tahun nie dapat la raya kat Yan dulu as per promise kan..
dengan ada Fatimah mesti lagi seronok raya kat Yan..
lagi meriah la.. hehehe...





Tuesday

Ramadhan datang lagi

Bismillah..

Alhamdulillah... in shaa allah esok dah puasa..
hopefully sempat nak berpuasa tahun nie.. hehe..

tahun nie first time berpuasa dengan cik Fatimah..
tak terbayang lagi la macam na nanti..
dengan time nak berbukak tu la time dia nak tidoq..time bangun sahur tu la time dia nak bangun main..
haha.. redha ja la.. hehe..

hopefully tahun nie dapat berbukak puasa kat rumah sendiri dengan lebih kerap la..hahaha..
terutamanya weekend.. sempat la kita nie nak rehat ka apa kan.. huhuhu..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...