Friday

Sudah 28tahun

Bismillah..


sekarang dah 12.20 am
Fatimah baru tidoq.. sempat la nak update sikit. hehe


Harinie sudah 30 Nov..



Jadi.....




"Selamat Hari Lahir.. Abang"






I Love U...till end.. In Shaa Allah..

Thanks for giving me Fatimah.. hehe..

Wish u full of happiness... 

Good Health...

Always Love me... -of cos laaa.. hehe..





Love!!







Thursday

Umur Sebulan

Bismillah..



Alhamdulillah..
harini Fatimah dah genap sebulan..

22 Oct aritu teran dia keluaq dari perut..
koi 4.51 ptg baru keluaq si comel nie...
hehe..

bila ingat balik moment tu..
oh! indah nya rasa walaupun sakit nya hanya Allah yang tau..
bila misi letak dia kat dada soh bagi menyusu pertama kali..
terus ibu drama.. menangis laaa... hehe..

40 minggu bawak dia ke hulu ke hilir..
akhirnya hari Isnin tu dah ada depan mata..
hilang semua sakit..
hanya tau berzikir ja time tu..
bersyukur sangat sangat sebab dah jadi seorang IBU..


Fatimah Adilia Binti Mohamad Fadzeli,
jadi seorang anak yang solehah, yang taat pada agama, yang x tinggal solat, selalu dahulu kan agama..







love!


Friday

Tanda Bersalin

Bismillah..

haritu saya nya EDD pada 20 Oct..
tapi haritu xdak tanda apa apa lagi..
so dok relax relax lagi la..

tapi malam tu..
ada macam tanda koko koko tu..
pastu macam senggugut sikit..
bagitau mak..

mak kata p la hosp..
lagipun dah sampai EDD kan..

tunggu sampai kol 11 malam baru decide nak g hosp..
waktu tu pikir "alah, hosp tu dekat ja" hehe..
g GH ja.. Hospital Yan..
service memang terbaik.. yang nie nanti kita cerita bab service hosp ye..hehe

siap siap bagai.. salam mak abah kakten semua..
sebab dah tau dah..
kalo g hosp nie confirm xbalik dah nie sampai bersalin kan..hehe

malam tu terus ke emergency la..
sampai sana terus ke wad bersalin..
diorang check VE dulu.. lum bukak apa apa lagi..
tapi still kena tahan la sebab dah sampai EDD kan..
Nurse kata anak pertama mau 12 jam lebih..
dari 1cm nak ke 2cm mau lama kan..
saya redha ja.. huhu

waktu tengah VE tu..suami dok tunggu kat luaq..
pastu CTG lak..
lama tunggu suami terus balik..
oh! rindu tau.. sayu pun ada.. hehe..

malam tu contraction dalam 20 min sekali tapi manja manja ja..
xrasa sangat..
hehe..

terus ke tenghari esoknya..
dah mula keluaq darah dengan lendir bergelen gelen..
sakit pun makin kerap..huhu..
nak rest pun x selesa..

petang tu nurse nak check VE sekali lagi sebab diorang tengok lain macam kan..
so buat VE, baru 2 cm...
time tu pikir lama lagi nie nak full bukak kan.. huhu..

suami mai antaq gulai teluq ikan..
tapi sempat makan seketul ja sebab dah sakit sangat malam tu..
bagi balik kat suami..
time bagi bekal tu kat suami, termenangis lak.. sebab sakit sangat..
suami pesan,. kuatkan diri.. insyaallah semua ok..

malam tu memang x leh tidoq langsung..
setiap 15 min contraction tu..
sakit sangat sangat.. macam nak tercabut pinggang..
macam senggugut tapi sakit lagi.. xleh nak bayang.. huhu..
nak terberak pun ada..

pagi tu breakfast minum milo dengan roti..
mau seminit terus muntah balik sebab contraction la..

pastu dalam kol 11 pagi macam tu
makin kerap ke toilet sebab macam nak terberak..
sampai terduduk kat katil..
bagitau adik nurse practical tu..
xtahan sangat nie.. nak terberak sangat sangat..
darah makin mencurah curah..

terus diorang soh berjalan ke bilik VE..
check tengok dah 6cm..
terus ke bilik bersalin..





nanti sambung ye.. hehe..




tidoq peluk Fatimah .. heaven!!








Dah mula rindu..

Bismillah..


petang nie..lepas habeh keja terus abah ke KL..
ada game bola..

bukannya p nak suka ria kan..

Fatimah baik ja hari nie..
senang ja tidoq.. bagi susu tepuk tepuk terus tidoq..
Fatimah dengaq cakap abah dia, soh dok baik baik sepanjang abah x dak..

petang tadi sambil nyusu, mata Fatimah macam bergenang ja..
Fatimah rindu abah dia kot..

ka Ibu yang rinduuuuu (-.-")


Tidoq dengan abah semalam



oh! Ahad baru dapat jumpa.. ermmm..







mode : Rindu!!






Love

Sunday

Sebelum bersalin

Bismillah..

harinie nak story mory sikit kisah kisah perjalanan sebelum bersalin..
hehe..

banyak sebenarnya yang jadi sebelum bersalin nie..
mula sekali..

masuk ja minggu ke 38, hari jumaat 05.10.2012, baby dah kurang gerak..
kan kita kena catit pergerakkan baby..
macam biasa, pagi2 pas breakfast kat office terus bukak buku merah tu..
letak atas meja.. sebab setiap kali baby gerak terus catit kan..
hari jumaat tu.. dok sibuk2 buat closing, tengok jam dah kol 12..
tengok buku, "aih, x gerak2 lagi ka?"
pikir pikir balik kot busy sangat x sedar, mustahil sangat kan..
terus sms suami, terus suami bawak g hospital..

macam biasa, if ke hosp, memang kena check in la..
so check in la hosp Yan 2 malam.. hehe..
07.10.2012 dah check out.. doctor bagi MC lak 5 hari kau..
seronok gila.. haha..

pastu terus ke 09.10.2012..
kami ke Sg. Petani, Elit ada interview di Sharp..
sementara tunggu Elit interview, ke Gurun semula sebab kena g klinik...
check up minggu 38 kan..
pastu sementara tunggu saya nak check up sebab ramai gila lak time tu..
abah dengan Idris g amek Elit dulu..
pas dah setel semua di klinik, kena g Sg. Petani semula sebab Elit ada interview satu lagi..
so saya bagitau abah, terus pegi SP lak..kalo nak balik rumah pun dah xsempat dah..
so kami ber4 pun terus la ke SP..

ondaway tu...dekat Bedong..kat Simpang Permaipura tu..
EXCIDENT!!!!

nak di jadikan cerita, sebelum tu, saya dok marah2 Idris..
so time tu dia dok diam diam la..
xmacam selalu mana tau nak duduk..
nak kesana kesini dalam keta tu..
waktu tu, Idris dok depan..ada bantal bantal penuh keliling dia..
saya dengan Elit dok belakang..

excident tu jadi kat simpang..
abah straight, kereta pakistan jual karpet tu x berhenti nak keluaq simpang..
abah dah tekan brek..tapi dah x sempat, apa lagi.. terus langgaqq la..
lepas excident tu..kami semua tergamam lagi..
saya terus sakit perut..
Idris dah menangis gila gila dah..sebab terkejut..
seb baik dia dok diam, kalo x mau keluaq kot cermin depan..
abah dah terdiam kat stereng kereta..berdarah kepala..
elit pun dah berdarah dagu dagu..

pastu ada lelaki India mai bukak pintu..
tengok ada orang mengandung kan..
terus ramai orang mai keliling..
waktu tu bagitau abah..sakit perut nie.. sambil menangis.. hehe.. i drama queen sikit.. hehe..
Idris menangis x behenti lagi kan..

suasana time tu memang macam dalam drama la..
sebab ada budak kecik..
warga emas darah penuh kepala..
pompuan mengandung lagi.. huhuhu..

pastu orang ramai dok pimpin kami soh rehat kat tepi dulu..
kami memang landing terus kat tepi jalan tu..
memang tergamam lagi terkejut pun sama..
sementara tu kol suami soh mai tengok..
sebab ada askar baik hati nak hantaq g hosp..
sebab saya sakit perut sangat sangat time tu..
kaki pun sakit.. huhuhu..
lagipun abah dah berdarah darah kepala kan..

lepas tu, saya abah dan Idris terus ke hosp..
abah ke wad kecemasan..saya diorang bawak ke wad bersalin terus..
time tu memang cuak..
kot kena paksa bersalin..
di hosp SP tu diorang wat CTG..
pastu kena tahan sehari..
diorang nak monitor sebab takut ada pendarahan dalam perut..
kat hosp SP diorang x da la check kaki sebab perut lagi penting kan..
diorang risau kat kandungan ja..

pastu dapat MC lagi 3 hari..
so minggu tu dari 08.10.2012-12.10.2012.. memang MC seminggu straight..
seronok kauuu!!!!


yang x seronok nya rupanya kaki nie RETAK..huhuhu...
tulang dah bengkang bengkok dah.. huhuhu..


ok la..tengok pic lepas excident ye..
nanti kita story bab bersalin lak yee... heeheeheee.

terukkan.. huhu

cermin pecah kena kepala abah.. x pakai tali pinggang lagi kan.. huhuhu

kereta pakistan jual kapet..

duit duit duit.. >.<


bye!!










Saturday

Lilis Junior

Bismillah..


lama x update kan..

macam macam cerita sebenarnya..

satu satu lah ye.. hehe..

apa pun.. Alhamdulillah..

Lilis Junior dah ada depan mata.. hari ni dah 20 hari dah.. hehe..


Fatimah Adilia Binti Mohamad Fadzeli
22 October 2012
2.56kg
Hospital Sultanah Bahiyah, Alor Setar
Normal Delivery









Love!!



LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...