Friday

Bila macam2 kena pikir

Assalamualaikum...




lagi 2 hari ni.. ;p

macam2 lagi nie nak kena buat...hantaran pun xbuat habis lagi...huhuhu...seb baik husna, kak azni n en azrul bagi jgk.. so kena buat lagi 4 ja la kan.. dua dah siap.. tinggai lagi 2 ja lagi.. hehe..

tetiba neves lak kan.. hehe..

tadi ada message2 dengan Fyna tnya tentang make up.. dia cun gila.. nanti saya cerita tentang Fyna nie.. hehe..




ok la buku.. saya nk kena ikat reben kat mug nie.. hehehehe..









xoxo





peace!!

Monday

Remember

("___________________________________")







Cha, do u remember those day?











** MR.HURU **














xoxo..









peace!!


Tuesday

Perjalanan yang menggembirakan..

Assalamualaikum...




Setiap kesulitan pasti ada kemudahan




percaya dengan ayat kat atas nie? Saya pecaya dan yakin.. sebab semua tu dah di izinkan oleh-Nya kan.. alhamdulillah...






sabtu lepas, pas balik dari lumut tu, kami sekeluarga berjalan lagi.. kali ni p Pedu lak.. ada special event sikit kat sana kan kan kan (>.<)... hehehe... aritu kan keluarga fazlee dah mai kat yan kan.. jadi, kali nie kami lak p sana..macam mak kata, pi menengok belah sana lak kan.. hehehe..mak pun ada ajak paksu sekeluarga.. waktu mak tepon cumi tu ayat mak macam nie la..



"jom ikut p bejalan ke kuala nerang.. kita p menengok ela nya kawan..aritu depa mai menengok kt sini, kita p balas balik"



haaa... macam tu la.. macam pompuan lak p menengok lelaki kan.. fazlee cakap mai jalan2 ja.. bukan mai menengok.. nak menengok apa nya.. sebab dah dok tengok slalu.. hehehe..



so, bertolak dari rumah pn dah pukul 2 lebih.. sampai pendang, tunggu paksu sampai sebab dah plan nk gerak sekali.. sebenarnya saya pn bukannya tahu jalan nk p ke sana macam mana cuma penah sampai kuala nerang sebab abah penah bawak tunjuk tanah di sana.. so senang cikit la.. fazlee pn bagi direction dari tanah abah ke rumah dia ja.. hehe..bergerak ikut plan yg fazlee bgtau ja la kan.. tp saya ada jugak terdiam seketika sebab takut salah jalan.. sampai terlepas rumah fazlee.. tp pesan kat kak ten yang rumah sebelah kanan pastu tengok la ada PEW ka x.. kalo ada yang tu la kan.. hehehe..




waktu sampai tu, depa semua pakat menunggu dah.. ramai jgk yang menunggu macam tunggu rombongan meminang lak kan..hehe.. mak fazlee buat laksa..



*oh! makcik.. laksa makcik sedap sungguh*haku bermonolog dalam diri sendiri... hehee..





Buku, awak tengok gambar ja la ek... bahagia sampai xtau nak menaip apa lagi.. hehehe.. gegessss...
























bahagia itu dalam sekecil-kecil perkara ;p





xoxo







peace !!!







Monday

Berpiknik di hari Jumaat









Assalamualaikum..










enterprem dgn adi-6 di teluk batik..hehe






tajuk entry macam orang malas p keja kan?hehe.. sebenarnya ari jumaat tu saya rajin woo..p jugak keja tapi amek half day di saat2 akhir la.. sebab mula2 tu plan xmau p.. otak ligat dah pikir macam2..satg dalam keta mesti sakit kepala, nak muntah angin la..tapi kalo dok di rumah pn, takut lak, satg nk makan sorang2.. ermm (>.<).. *macam2 haku pikir kan*










tapi last minit, amek ja la halfday..senang cerita.. lagipun time tu dah siap semua keja. (yaka?ermm..pikir lagi)...dalam koi 1 abah,mak, kakten n Adi ke-6 mai.. perut time tu xyah cakap la.. mintak di top up kan makanan la tu..tapi tahan ja dulu sebab abah nk rushing p solat jumaat.. saya sempat tidoq terlentok dlu kt belakang sebab perut dah masuk angin.. waktu tu dah pikir dah yang satg mesti sakit kepala + nak muntah + xsedap badan.. huhu..


sampai kat mana ek abah benti sembahyang..xingat nama tempat tu.. p pejabat pos dlu.. balik dari pejabat pos sementara tunggu abah abeh solat, makan laksa dlu kt kedai tepi jalan tu...nasi xberapa lalu sangat.. ok la jgk perut ni di isi.. dok krok krek krok krek dari tadi kan.. hehe..



tp ingat kan dah ok.. tp bila masuk dalam keta balik nk p lumut, dia mai dah penyakit dalam keta ni.. sakit kepala + nak muntah tu.. dugaan sungguh.. huhuhu.. benti kat rnr, solat n abah nak makan nasik ja.. huhuhu.. beli la asam + kacang rebus tp last sekali bagi kt amin ja.. sebab beli ingat nk makan tp last2 xlalu lak.. huhu.. dugaan dugaan...



sesi muntah + sakit kepala kita skip dlu ek.. hehe.. buat geli nak makan ja kan.. (- - ")








sampai di lumut tu.. terus amek amin dan terus ke teluk batik.. ni kira 2nd time la sampai kat teluk batik nie.. seronok dan cantiknya...


mak buat spageti aritu utk amin la.. faveret dia tu.. saya mampu tgk ja sbb xmakan makanan berbentuk seperti mee.. cuma ratah kuah sebab ada mushroom dan ayam berketul-ketul..kuah spageti ni mak x guna Prego tau.. mak buat sendiri tau.. hebat x? hebatkan..hehe..


pas dah jumpa amin, piknik2, sembang2, terus antar amin balik ke Mimet sbb dia ada test malam tu..hehe... kami pun terus balik la.. ondaway balik tu benti kat taiping nya rnr sebab ada orang mau mandi.. sapa tu? Haku la tu.. sebab kepala macam nak pecah dah.. huhuhu.. pas dah benti n mandi kt taiping tu, terus balik rumah dalam keadaan x sedar sebab terlena sebab dah mandi sehinggat kepala terasa seperti ringan ja.. hehehe..


layan gambar ja la ek.. hehehe..














perjalanan ke lumut di hari jumaat..








dah sampai teluk batik.. chantiknyaaaa...










spagetti yang kuahnya sedap.. xpecaya?tengok kt bawah tu..












ni bukti nya.. ratah kuah ngan ayam ketul2 tau.. hehe












amin selera ja pekana spagetti..












berpiknik..hehe








tengok tu orang gemuk sedang mengorek isi ayam dalam kuah..haha









haku mengorek isi ayam lagi tu.. hahaha












muka senyum kekenyangan.. yang ci kocik tu senyum sebab dapat jumpa paksu dia.. hehe












mak dengan c kocik posing kt tepi pantai...










alhamdulillah...seronoknya kalo dapat relak macam ni slalu kan kan kan.. bila mau cuti lagi nie.. hehehe...




















xoxo














peace!












Sunday

Weekend yang sungguh seronok..



Wahai Buku tersayang..




Bersabarlah untuk sekian kali nya....




huhuuhuu





(--")







***nanti saya ceritakan ye***












xoxo






peace!!


Thursday

Orang Bulan Turun ke Bumi

Assalamualaikum...






penah terserempak dengan orang bulan? hehe

Beliau kadang2 ja akan wujud.. bila langit gelap, hujan dah turun renyai2, baru beliau muncul..kalo cuaca elok ja, cerah ja, beliau xdak nya nak keluaq.. hehehe

agak menyeramkan kan?? huhu (>.<)


kita kena ada kekuatan bila berdepan dengan orang bulan nie sbb bak kata perpatah, kecil-kecil cili api... ini kalah cili api tapi beliau Jalapeno (kepada pemain zombi, anda tahu apa itu kekuatan Jalapeno, hehe)


perkenalkan kepada semua, Orang Bulan....





























.......




























......






















......








penat scroll x? hahahaha...































.....
























.......





























......








hahaha.. ibu muda a.k.a orang bulan...
















xoxo













peace!!

Wednesday

Berlawanan

Assalamualaikum...














Adi -1 vs Adi-6
















mereka berlawanan dari segi warna kulit...












hehehe...














xoxo














peace!!








Monday

Bersabar

Assalamualaikum...




Wahai Buku kesayangan ku...




Besabarlah kamu...




saya sungguh bz minggu ni...





huhuhu (>.<)





xoxo





peace!!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...