Thursday

Make Up Class for Hari Raya

Bismillah..

harini nak war war kan.. korang suka FYNA??
Nak belajaq make up dengan Fyna? sekali gus berbuka puasa bersama beliau?
ini la peluang dia..


dengan hanya rm100.00 korang dapat free keahlian SOPHIE PARIS :)
berserta jamuan berbuka puasa bersama beliau..

deposit cuma RM50.00 sahaja.. balance hari event tu korang bayar..
deposit just utk konfirmkan tempat sahaja sebab tempat terhad yeee...
beliau famousss.. ramai sangat dok tunggu peluang nie..

kalo korang berminat, SMS / WassApp @ 019 - 269 9635 (Is)


xoxo




Baiti Jannati :: Bank Loan

Assalamualaikum..


Semalam suami balik keja bagitau orang bank dah kol soh submit few documents utk loan application..
Wahh!! teruja aku.. haha..
padahai baru nak submit loan, lulus ka dak xtau lagi kan..
tapi kalo dah xdak rezeki nak buat macam na kan.. hehe..

Utk loan nie, kami buat kongsi la..senang kit nak dapat rasanya kalo kongsi..org bank tu la kata.. hehe..
so ni antara document hat depa nak..
1) 3 bulan slip gaji
2) EPF statement 2012 & 2013
3) Surat pengesahan majikan
4) Statement bank account

tu ja dia mintak.. hehe..
kami dah bayaq duit booking ritu.. rm2k jugak booking..
harga rumah tu rm198k.. semi-D setingkat..4 bilik..
tanah bendang.. hehe..

aritu lalu kot situ tengok depa tengah dok tambak tanah tak abeh lagi..



aku snap gambaq ni time laki aku tengah drive..haha..
tu yang kelabu sikit tu..
yang ada papan tanda tu bukan taman hat kami booking..
taman kami tu tepi dia..
kebetulan kat situ nak naik dua taman sekali..
tapi kami amek lot hat belakang rumah bendang la..
sebab laki aku dia nak mengai dia kata.. hahaha..

cer ko tengok, lawa kan kawasan dia..hahaa - perasan
ada gunung jerai.. ada bendang..
tepi jalan.. hahaha..

In shaa Allah kalo ada rezeki kami..
dapat la merasa dok situ.. hehehe..


ok la byeeee



Baru semangat nak buat keja!!

Bismillah..

As salam... lama aihh x update kan..
hahaha.. i was so busy with few reports.. hukhukhuk..

lagipun lately macam berapa semangat nak keja..
macam nak resign..dok umah.. haha..
baget semangat sangat la nak buat kerja rumah kan.. hahaa..
sama ja penat nya nanti kan.. hehe..
In shaa Allah, one day aku tetap akan resign jugakk..
nak jadi suri rumah.. hee.. tu cita cita aku la nie.. hehehe..

arini aku tetiba mai semangat apa tak tau..
tetiba nak kemas meja aku.. alang alang tu aku nak masuk GA Susun Atur Sioca tu..
hehe.. boleh kot noo.. hehehe..

ni secara keseluruhan meja aku kat pejabat nie..
serabut kan meja aku.. haha.. aku sendiri mengaku..
bukan apa..kebanyakkan benda atas meja aku tu, ada hat penting, ada hat xpenting..hahaha
lagipun ada jugak barang hat selalu guna, so aku xmau nak cari cari.. nak ada depan mata sentiasa..
senang, nak guna ja tequih amek.. xyah cari cari dah.. aku kan baloq kit.. heee...
meja aku dalam cubical 4 orang sekali..L shape la kot no.. aku pun xtau nama dia apa.. hehe..



ni sudut hat selalu aku guna..
kat situ la aku buat keja..kat situ la segala macam ketas ketas..
kat situ la aku makan minum.. kat situ jugak aku letak bantai tidoq.. hahaha..
serabut gila kan??


ni lak raga segala macam cop, puncher, calculator, klip paper, gam, kunci kunci, bisness card pun ada..
raga nie aku letak barang barang hat cepat aku nak sambaq.. tu yang main campak ja tu..hahaa



ni dekat monitor aku.. lagi la semak..huhuhu..
dengan ketas dok juntai juntai tu.. serabut mata..


ni lak tempat pensil pen pembaris segala mak nenek..calendar pun kat situ..
so ganggu sikit bila aku nak cakap tepon..wayar dia dok tertarik tarik calendar tu..
rimas aku tgk..



haa.. ni fail fail dan ketas ketas report bagai..
nak buang penting penting lak..
cuma last tray tu aku letak recycle paper..senang nak kira apa apa ka amek terus ja.. hehee
pastu mesin argox ngan fail 2 ketul tu xpenting pun aku biaq dok atas meja ni..

pastu aku sendiri serabut tengok meja aku..
aku stop buat keja sat.. aku pun mulakan 5s aku..
first sekali aku kasi buang apa yang aku xmau..
apa yang aku rasa xpenting..
ketas ketas yang penting penting aku masukkan dalam fail..

so jadi la macam kat bawah nie..
ok dak kawan kawan??
rasanya kena kemas lagi kan.....



aku simpan mesin argox dan fail 2 ketul tu dalam almari..
pastu aku alihkan raga serbaguna aku tu ke bahagian kanan lak.. senang nak capai kit..
hehe..



aku buang ketas ketas hat tak guna dan aku kemas sikit wayar wayar belakang tu..calendar aku alih p belah kiri..dekat kipas comel aku..




ni bila aku alihkan raga serbaguna tu, jadi la kemas sikit kan.. baru luas sikit aku nak tebaq ketas A3 ka apa..nak kira duit ka.. senang kit.. hehe
calendar aku boh kat tepi kipas comel tu..sebab kipas tu suka berpusing sendiri..so calendar tu jadi penyendai la.. haha..
mesin kira tu xleh alih.. sebab aku rasa macam ok dia dok situ..lagipun aku dok guna kira duit.. hehehe

pastu...



haa jadi la macam ni..

ok dak ...



SEBELUM
SELEPAS


kalo kurang kat mana mana.. bagi la cadangan ye..
aku xberapa pandai nak mengemas sangat.. nak pulak hat office punya nie..
mana boleh beria hias.. tu yang bunga ka seketul apa pun xdak..hehe..


syok jugak noo join GA bagai nie kan..
sambil nak bantai comei tu, meja aku  pun kemas..
kalo dak, dok serabut tu la.. hahaha..

so, syokknyeerrr kalo dapat bantai comel tuuu..
boleh bagi kat Fatimah..hehe..

kan Fatimah kann...

Ye ye bantai comeiiiii!!!







Wednesday

Contest Baby Ceria by http://barangbabymurah.blogspot.com


Bismillah..



As salam guysss!! harusla arini ceria..hehe

pagi pagi check blog, tengok tengok Safiyyah buat Contest Baby Ceria...
of cos la ibu nak join kan untuk Fatimah.. hehee..lagipun ibu dah dua tiga kali membeli dekat Safiyyah nie..romper romper Fatimah semua beli dari dia..servis memang terbaik.. barang kualiti.. so ibu hepi je.. hehehe

see see banner kat atas tu.. comel kan Adelia tu.. mau cubit pipi dia.. hehe..

syarat syarat simple dimple je..

Jom kita join!!

syarat ni untuk join ikut blog ye :-

1. Jika anda nak join melalui entry blog,  anda harus letak title entry :: contest baby ceria by http://barangbabymurah.blogspot.com


2. Anda harus masukkan gambar banner contest. (gambaq Adelia di atas ye)

3. Masukkan juga gambar anak anda dalam mood ceria.


4. Anda perlu menulis di bawah gambar tersebut :- " mari membeli barang baby dengan harga borong,minimum 1barang di blog http://barangbabymurah.blogspot.com"


5. Anda juga harus menulis hadiah yang anda nak jika anda dipilih sebagai pemenang.

List hadiah yang ditawarkan kepada anda jika anda menang(pilih salah satu sahaja).

1.rocker fishes price newborn to todder(biru).
2. Trunki bag (pink,merah,purple,kuning,biru)
3. Ergo carrier (hitam,pink,grey,hijau,biru)
4.toys storage(pooh,cars,princess)
5.playmat mothercare(pink, lion)
6.toilet train toddler
7.elc purple with hanging toys

6. Submit kepada Safiyyah entry tersebut dengan meninggalkan link entry anda pada ruang komen.


7. Sama ada join melalui facebook atau blog,anda jangan lupa untuk letak nama penuh anda dan nama baby anda.

ok la.. pilih punya pilih.. ibu pilih la gambaq bawah nie.....

In shaa Allah, kalo ada rezeki ada la kan nak dapat satu hadiah kan.. hehehe..

so ini la dia puteri ibu, FATIMAH ADILIA MOHAMAD FADZELI


FATIMAH ADILIA MOHAMAD FADZELI
mari membeli barang baby dengan harga borong,minimum 1barang 
http://barangbabymurah.blogspot.com

kenapa pilih gambaq nie?

haa, mai ni nak habaq... first sekali sebab dalam gambaq tu Fatimah pakai romper beli dekat Safiyyah la.. (bodek sikit boleh kot nooo.. heee)... :)
pastu Fatimah ceria je dalam gambaq nie.. excited nak p berjalan kot... waktu ni kat penang airport nak p Sarawak aritu..

so kalo rezeki Fatimah dalam contest nie.. ibu nak ERGO CARIER kaler HIJAU boleh dak.. hehehe..

In Shaa Allah, kalo ada rezeki ada la.. hehe..

Ni nama penuh ibu : Isfatehah Adi Ahmad
Ni nama penuh baby : Fatimah Adilia Mohamad Fadzeli


bye... xoxo





Tuesday

Jom Join SOPHIE PARIS !!

As salam,


Jom join SOPHIE PARIS Malaysia!!

daftar keahlian cuma RM15.00.. dan jangan pandang rendah dengan RM15.00 tu sebab beribu ribu RM lagi akan kita dapat bila kita berbisness dan menggunakan product SOPHIE..

jom la.. RM15 je..

once dah daftar kita akan dapat starter kit..


antara keistimewaan once kita join SOPHIE nie :-
1) daftar ahli cuma RM15 seumur hidup.. xda nya nak renew renew..
2) dapat diskaun ahli 20%.. contoh beg A harga dia RM100.. customer bayar RM100 tp kita cuma bayar kat SOPHIE RM80.00 saja sebab dah tolak discount 20%.. tu dia untung kita.. xkan xmau kan.. hehe
3) once kita ajak kawan kawan join, kita akan dapat bonus..



kalo berminat / nak tanya apa just wassapp / sms  @ 019-2699635

In shaa Allah, kita sama sama leh generate income..

Review : Sophie Strawberry Milk Body Butter

bismillah...
as salam..
hye guys!!
alhamdulillah aku dah jadi ahli sophie dekat dua bulan dah..
so ni review aku ttg Strawberry Milk Body Butter...
fungsi body butter ni utk melembabkan kulit terutama kpd sesiapa yg kulit jenis kering mcm aku ni.. ce try gores ngan kuku nampak kesan putih tak? haa kalut ada tanda dia keringla tu..
jadi product ni memang BFF aku le..
aku cuma pakai kat tangan, kaki & lutut.. kat perut time malam ja boh sbb siang takut berpeluh.. nnti xberapa selesa..
so far Alhamdulillah..kulit aku makin lembab dah xkering.. terutama tangan la..tapak tangan pun lembut ja..sebab ia juga melincinkan kulit..
paling best bila salam ngan suami..dia akan cakap.. 'aih..makin lembut tangan'.. terus berbunga aku.. hehe
good thing is
1- wangiiiii sangat... bau strawberry.. bau saja dah rasa mcm nak ratah sebekas.. hehehe.. suami aku kata xyah bli perfume dah.. bau dia srdap dan tenang ja..
2- melembabkan kulit aku..sbb kulit aku mmg jenis kering..
3- melincin dan melembutkan kulit juge.. tu yg best tu.. nak pulak agi pagi pas mandi terus apply kat badan.. memang rasa mcm nyaman ja..
4- aku sapu gak kat Fatimah..tgk dia x sensitif pun...kiranya sesuai utk kulit baby macam dia juge.. hehehe..
5- benda murah weiii... rm12.50 ja hampa mampu buat badan semua wangi dan lembut... berbaloi baloi.. hehe
so kalo sapa nak order barang2 SOPHIE PARIS.. boleh wassApps aku or sms @019-269 9635..
in shaa allah aku akan layan..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...