Tuesday

Jubah Cotton Muslimah

Bismillah


Jubah Cotton Muslimah

datang dengan pelbagai pilihan warna..
dengan sulaman yang berwarna warni..
di import khas ye..

untuk order
email : adifateha@yahoo.com
wassup/sms : 019-269 9635





















Sunday

trip to Pangkor - P2

bismillah

as salam..

live from atas katil Palma Beach Resort.. recommended to all.. sangat2 selesa utk kami 3 beranak..
harge nya pn ok..
i was lupa nk snap pic bilik waktu sampai kemarin.. sila tanya pakcik goggle la ye kalo nk tgk condisi bilik ni..hihihi..

ok bersambung story during dis wonderful holiday..

wake up around 8a.m hahaha..
si kecik wake up at 6a.m i think.. like always.. breakfast just nasik lemak bungkus..

at dis morning, wit fatimah, ibu was ronda2 kt tepi laut n suddenly one man approarch ibu to join island trip..
just rm80 for big boat..
can fit for 11 adult, 2 tod, 1baby..haha..
and can add rm5 for snorkeling tools each..
so ibu jalan laju laju ke resort terus cerita kt hubby n the others..
ibu was so excited eventhough ibu tahu that ibu cant go to snorkeling.. :-(
but its ok.. ibu just hepi when everybody hepi..

around 9++ we start our island trip..
first drebar boat tunjuk pulau "monkey bay"... of cos bnyk monkey..
next whale rock.. itu batu mcm kepala ikan paus kot..
pastu kepala buaya n turtle..
suppose snorkeling area should be at fishes area but laut bergelora..
so dia just drop by at pantai itu ja..
name was lupa.. haha..

during island trip, fatimah dah tidoq..mengantok sgt.. dr kol 6 kot.. hihi..
add angin nyaman ja atas boat..

at beach, ibu just lepak cos fatimah sleeping..
hubby bought me meggi.. to top up perut berkeroncong.. hihihi..
mybe after 20mins, she awake..
ibu just bg dia main pasiaq.. but dia kecik suka masukkan tangan dlm mulut..so penuh pasiaq kt mulut.. huhu

and then hubby n ibu take fatimah swimming kt laut..
fatimah so hepi..
tak takut lak.. hihihi..
just rendam rendam.. bg dia biasa..
and she hepi ja dpt berendam. hihi..
and know dah macam anak hawaii..
sun burn.. hehehe...

at 12noon, we called the drebar boat sbb dah letih nak balik resort..
so ok la.. rm80 for island trip for unlimited time at beach (i dont know the name).. hihi..

after take a rest at bilik, go to lunch... was nasik ayam n lai chi kang.. quite nice nasi ayam.. maybe lapaq.. hahaha..

after that hubby take fatimah balik bilik n ibu was follow MIL & SIL shopping..
ibu shopping fridge magnet n tshirt..
ibu made a list for shopping items...
xmau mcm di Sarawak last time..
ibu just beli beli n bila balik x cukup nk bg orang.. huhu
habis rm100++ .. haha..

balik bilik, ibu join fatimah n hubby tidoqq..
zzzzzzzzzzzzz

around 4pm fatimah was berak berak..
ibu mamai mamai g basuh..huhu..
after dat ibu ajak SIL makan makan..
pegi tempat kemarin.. tapi harini ayaq pasang..ombak pun kuat sikit..
bg fatimah pijak pasiaq, again menangis pulak.. takut ombak kot..
kat beach pg td ok ja mandi..
hihihi..

and now..ibu teman fatimah tidoq while the others do BBQ..

see ya..

Saturday

Trip to Pangkor

bismillah

as salam...

skrg bru koi 3a.m. kot..
oh! fatimah bangun dok tergodek godek.. lapaq kot.. haha..
lgpun si ibu terjaga sbb mimpi yg bukan bukan.. istifar ja mampu.. and now both of us terjaga sambil tersenyum.. hahaa..

si anak kalo berjaga xlain xbukan akan teroka katil sepuas hati..
itu dah memang faveret dia..
sedangkan mata terkelip kelip mengantok..tp nak main pnya pasal, sanggup.. apa kah?ikut perangai sapa kah nie.. heehee..

si abah sedang mengeroh ngeroh dengan jaya nya..haha..
but itu comel bagi aku.. hahaha..

we start out trip around 9 a.m from our castle.. haha..
night b4 dat my hubby fetch MIL & SIL at kampung.. so the journey much better from Gurun.. hehe..

just drop by at Juru to meet our lovely SIL..and continue da trip to Lumut..

arrived around 2.00p.m..
just take a simple lunch there.. some chit chat with the other trip from KL.. our BILs and family.. so everybody there.. our small family.. together gether for simple family day..hahaha..

bermabuk laut ke Pangkor jam 3suku.. Ibu was so dizzy.. senggugut + letih.. so complete.. huhuhu
arrived after 10-20mins..
just take a teksi to Palma Beach Resort.. rm120/night @weekend.. just a nice room for us.. dats enough.. hehe..

before dat, at Pangkor Jetty, ibu terpijak taik ANJING!!!! potong terus da mood.. huhu..
so iwas plan to throw away dats sandal.. but the feeling la..
dat sandal performance so gooooodddd... bli time preggy ritu.. huhuhu..
but hubby dah belikan sipar satu to use during this holiday to replace..
but kalo still nak guna kna SAMAK la.. huhuhuhu..

ok la..enough story abt taik tu.. hahaha..
after that we just hang out tepi pantai makan ais kacang n bergambar tepi laut..
MIL cakap dah mai tepi laut kna bg si Fatimah merasa ayaq laut..
but si kecik ini sangat takut..
letak kaki ja qeyau.. hahaha..

dinner just nasi bungkus sebab si comel ni dah tido..
and now dia tgh dok usya abahnya mengerohhh.. hahaha..

ok la.. i'll be back..

Wednesday

Mencari yang terbaik..

Bismillah


As salam..


Live dari office nie..
plan tadi nak amek MC sebab letih gila kau..
sampai koi 2 pagi td dari Puchong..
letih sangat sangat..

sebab sehari x makan nasik pun..
dari pagi sampai ke kol 6ptg baru makan..
tu pun makan soto ja..
sebab xberani..
perut angin..takut muntah..
balik rumah baru makan nasik..
abah beli nasi bungkus.. huhuhuhu..

kemarin ke Puchong untuk interview di LKIM..
sesi pagi tu ada ujian bertulis..
dia bagi trial balance soh buat P&L dan B/S..
tapi dalam bahasa melayu la..
Imbangan duga, penyata untung rugi, kunci kira kira..
gila kau..terus konfiuss aku.. hahaha..
tapi soklan straight forward..
bukan nak bangga diri dapat buat kan..
tapi macam terlalu simple lak bagi aku..
maybe sebab selalu buat kot kan.. huhu..
waktu dok buat tu macam dok pikiaq mesti ada sesuatu nie..
sebab soklan dia terlalu simple..maybe ada tricky kat mana mana yang aku x sedaq..
last rupa rupanya.. memang simple gitu ja..huhuhu..

lepas dah exam baru ada sesi interview..
by group..
tunggu punya lama..
sampai ke kol 4 baru kena panggil..
mula mula tu aku macam malas nak tunggu la..
tapi pikiaq balik mai jauh gila.. rugi lak nak balik gitu ja..
so stay lagi..
tapi aku lagi kecian kat mak abah aku..
anak aku lagi..seharian dok tunggu kat bawah..
dengan nak menyusu anak lagi..
huhuhu..

so sekarang aku redha..
aku pecaya dengan rezeki Allah..
kalo rezeki aku Alhamdulillah..
kalo bukan rezeki aku Alhamdulillah jugak.. sebab aku tau,
Allah nak bagi rezeki yang lain kat aku..
hehehe..

aku ok ja sebab panel panel interview tu x menyakitkan hati aku..
macam aku p bernas dulu tu..
kat LKIM nie macam bagi pro and con yang aku rasa betol kan..
dari keja aku sekarang yang lagi stabil dan gaji lagi tinggi..
xkan nak p keja kt sana yang cost of living tinggi dan gaji rendah sikit dari gaji sekarang kan..
tapi tu la..
aku cakap aku nak cari carier yang lagi better dari sekarang..
sebab rasa macam terlalu selesa kan.. huhuhuhu..

apa pun aku tawakkal..
aku tau rezeki aku ada..
tapi xtahu la kat mana kan.. hehehe

Allah ada.. aku yakin dengan perancangan Dia..
hehehe..

apa pun aku syukur sangat sangat kami selamat p selamat balik..
mak abah aku support aku x kira masa dan keadaan...
sanggup susah payah untuk aku kan...
cian mak aku kena jaga anak aku time aku interview..
abah aku pun sama.. dengan nak drive lagi..mengantok letih lagi..
pastu aku bersyukur aku ada kawan yang baik..
sanggup bagi kami p dok umah famili dia..
pastu pagi tu bawak kami p LKIM..

Allahuakhbar!!
aku dikelilingi orang yang baik baik..


semua Allah ja yang mampu balas.. huhuhu..


sehari sebelum tu.. dok study last sekali tertidoq

puteri tidoq xingat apa waktu p

antara calon calon dok tunggu giliran

calon calon nya

bergegaq gegaq pas interview ni.. letih

idris tidoq terhelei.. 

dah bangun main ngan fatimah lak..





xoxo




Love!!






Another Baby!!!

As salam,

atas limpah kurnia Allah,
rezeki dari Dia,

Kami ada baby baru..


ADILIA COLLECTION..


alhamdulillah..


In shaa Allah moga moga ada rezeki..


Tuesday

Bertiga

As Salam,


jarang sangat la dapat bergambaq bertiga..
selalu nya berdua..
sebab mesti sorang kna jadi tukang amek gambaq...

at last,
waktu dlm flight balik ke penang,
suami ku nak amek gambaq bertiga..!
macam xpecaya aku.. haha..

sebenaqnya amek banyak..
tapi banyak gambaq xbrapa jadi..
ada gambaq dia sorang..
ada gambaq senget..
macam macam la...
hahaha..

yang last dekat2 nak turun tu,
baru dapat yang ok..
hahaha

itu ja nak update..
rindu suami aku sebenaqnya..
dia p KL lak untuk seminggu..
huhuhuu


tu dia...

Thursday

Kena Pikiaq habis habis

Bismillah..


As Salam....


huhu..
entahla kan..
sejak kebelakangan nie..
keja sekarang bukan minat aku lagi..
maybe sebab environment, orang nya, macam macam lagi..
huhu..

aku cuba muhasabah diri aku..
dah 3 thn lebih aku keja sini..
susah senang aku..
makan pakai aku..
semua dari duit gaji aku keja sini..
dari aku bujang xdak apa sampai beranak pinak sekarang..
keja sekarang yang bagi..
tapi semangat aku kat sini dah xdak..
tak tahu la pasai pa..
huhuu..

aku cuba cari jugak
mana semangat aku hat dulu dulu tu..
yang bila aku bangun pagi..
semangat ja aku nak mai keja..
yang bila time nak balik..
teringat ja keja ada lagi..

tapi la ni..
bila bangun pagi, memang DOWN gila nak p keja..
kalo boleh nak p keja baju pun xmau iron..
sekarang tiap tiap hari cari baju yang x yah iron pun..
tudung pun nak hat sarung sarung terus ja..
xmacam dulu..huhu..

mana semangat aku p???
huhu..
aku sayang keja aku..
aku blajaq dari tak tahu apa apa
sampai aku capai cita cita aku..
tapi mana p semangat aku kat sini??
huuuhuu..

tapi sayang nya..
CITA CITA aku nie..
"AKAUNTANT"..
besaqnya cita cita aku..

aku rasa aku leh p jauh lagi kalo kerjaya aku kat sini..
tapi sejauh mana?
mana semangat aku..
mana fokus aku???
macam buat keja sekadar mai keja ja sekarang nie..
kenapa x macam dulu???


Allahuakhbar!!!!




xoxo







Tuesday

seronoknya holiday

as salam..

mood ke laut kt office ni
sebab cuti lama ngat..

mcm sedia maklum kami ke Sarawak...
utk 4hari 3mlm..
which is so hepi n tiredddd..
hepi sebab dgn keluarga..
tired sbb panas sikit kan.. hehe..

apa pn nanti sy update yee..
hehehe..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...