Tuesday

Penangan rancangan Korea

Assalammualaikum

Hi..




Ada yang minat cerita Running Man dari Korea tu? 
Aku rasa ramai kot yang layan RM kan..
macam aku jugak la..
tiap-tiap minggu tak ketinggalan catch up episod baru..hahaha



Banyak rancangan Korea sekarang ni.. drama tak yah cakap la.. 
memang tak putus-putus lepas satu satu cerita.. 
tapi aku tak layan sangat drama-drama korea ni.. 
tak berapa minat sebab meleret-leret..

Tapi aku akan tengok jugak drama korea tu kalau ada pelakon dalam cerita tu mai dari rancangan RM atau ahli CNBLUE..

haaa.. aku cuma minat dan follow RM dan CNBLUE ja.. 
hahaha..
Aku tak minat Kpop group yang dok menari menari atas stage, muka jambu, muka lebih kurang ja semua.. hahaha
Kalau antara ahli RM atau Cnblue yang belakon drama ka.. 
join rancangan variety lain ka.. 
memang aku akan try jgk tengok.. 
Kalau org lain memang aku tak tengok la..
Hahaa..







Aku start dari tengok RM la..
Lawak sungguh..
 kadang kadang tu dari stress terus hilang bila tgk RM..hahaha..
Aku suka RM tu pun sbb cerita dia masih ada value dia sendiri..
Hubungan ngan kawan2..
Pastu cara diorg solve problem ka..
Pastu game2 yang depa main tu boleh ja kita apply kalau nak buat team building..
Hahaha...
Pastu karekter sensorang dalam RM tu unik..
ada watak tersendiri..hahaha..
Macam pengulas dah aku nie.. kikikiki..
Kadang2 depa main game simple2 ja tapi macam best ja aku tengok.. hahaha..
Paling tak tahan kalau game makan2 la..
Macam sedap ja depa makan semua2 tu..
Hahaha..




Pastu dari RM jgk la aku minat CNBLUE..
Leader cnblue Jung Yong Hwa ni.. (aku tak tau betoi ka tak aku eja) 
dia slalu jadi guest dalam RM.. best pulak tu..
Ada 1 episod tu..sempena tahun baru.. 
depa invite Yonghwa ni dgn gitaris dia, Jonghyun..



pastu aku pun google la kumpulan cnblue ni apa..
Kalau kpop dok gedik2 atas pentas memang aku tak mau layan sangat..
Gugel punya gugel tengok2 depa ni BAND..rock band macam tu la..
Search kat youtube.. dengaq lagu pulak..
first lagu aku dengaq "I'm Loner"..
Memang terus melekat di hati..
Suara YongHwa tu memang sedap la..
 hahahaha..
terus jadi ringtone henset aku dari 2013 kalau tak silap aku sampai la ni.. hahaha..
sebab RM dah beberapa tahun baru aku tau kewujudan cerita dia.. hahaha..

Kat youtube jugak aku tengok konsert2 CNBLUE.. 
yang lama2 pun aku layan ja..
Hahaha.. aku suka lagu2 dia..
Aku tak minat lagu2 group kpop lain yang depa panggil idol tu.. 
aku minat band ja.. sebab tu kot aku minat Cnblue ni..hahaha..

Pastu aku gugel lagi tentang CNBLUE ni..
Yonghwa ada join 1 rancangan lain "we got married".. 
jadi aku pun layan la jugak walaupun dah habis lama episode dia..
dia paired dengan seohyun dr Snsd tu..best jugak..
kadang2 aku tengok balik episode depa.. hehehe

Pastu baru2 ni JongHyun pun join jgk we got married.. 
yang nie nanti aku buat entry lain.. hahaha..
sebab ada penangan dari episode JongHyun ni dalam hidup aku la ni.. hahahaha..

Pastu depa jugak ada belakon drama...


Contoh mcm drummer cnblue Minhyuk belakon dalam The Heir yang fofuler sangat tu kan.. 
aku tengok pun sebab drummer ni ja..
mula2 tu aku macam tak pecaya dia drummer sebab muka jambu kot..hahaha..
Ada 1 video dlm youtube dia menyanyi sambil main drum di konsert depa..
Suara sedap pulak tu.. hahaa..
Syira minat dia ni kan.. hahaha..

Pastu YongHwa memang banyak jugak belakon drama.. 
aku tak tengok sangat sebab macam x masuk pulak dia jadi pelakon bagi aku la.. hahaha..
sesuai jadi rocker lagi.. hahaha..

Pastu JongHyun pun ada belakon drama baru2 ni.. 
Orange Marmalade..
Aku tengok sebab dia ja..
Hero heroin haram xbest langsung...
Cerita kalau mantap lagi..mesti best..
Sebab watak JongHyun tu memang terbaik dah.. 
hebat dia belakon.. hahahahaha..

Pastu pemain bass dia Jungshin pun ada belakon drama tapi aku tak tengok .. hahaha..

La ni setiap isnin aku layan  we got married..
tapi episode jonghyun dah nak habis..
Pastu selasa layan RM pulak.. hahaha..


Jadi sampai skrg aku cuma suka RM dan CNBLUE..
Hehehe..


Tu ja nak bagitau sebenarnya..panjang berjela aku karang.. hahaha


Ok la bye!

No comments:

Post a Comment

orang cakap cakap

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...