Monday

Doodle special dari Dikyang

oh buku..kita skip sat cerita p KL yang tension tu ek.. ni nak cerita nie...
adik saya yang bongsu ala-ala manja ni memang pandai melukis...
baru2 nie terbaca kat blog "kawan"nya AYU nie.. yang adik saya nie yang di panggil Dikyang or PRA nie buat doodle kat ayu... pastu saya request la dikyang buat 1 doodle untuk saya ngan lilis.. sebab tengok doodle ayu comei ja..


ni la dikyang a.k.a PRA nie.. hehehe..cita2 nak jadi arkitek.. la ni dok buat degree kat unikl mimet dlm bach in naval architecture in ship design kot..nak translate .takut salah maksud..saya kan xberapa pandai omputih..hehehe




nak tengok x doodle yang dikyang dah buat kan untuk saya nie.. ni haaa...








siap taik lalat n jerawat semua ada.. oh lilis ku nampak alim di sini kan.. hahaha.. insyaallah..itu yang kita mahu kan... walaupun rupaku nampak sudah tua serta lilis nampak tembam dalam doodle nie tapi disebabkan hasil lukisan nie hanya menggunakan paint dalam window tu saja, membuatkan kak ela tabik arrr dikyanggg... dikyangggg memang hebatt la bab2 melukis nie...


comei sungguh kan hasil lukisan nie.. hehe..

walaupun ini hanya lukisan tapi dah buatkan saya hepi untuk hari nie..dah la tension d tempat keja kan..bila tengok doodle yang cantik lagi comei macam tuan punya buku nie..buatkan hati ku kembali hepi kan...



bahagia itu dalam sekecil-kecil perkara...

terima kasih dikyang...

sebab dah menceriakan hari kak ela semula... tahun nie kak ela bagi duit raya lebih sikit ek... hehehe







xoxo






love..














Sunday

Seminggu yang TENSION!! tapi SOQ yg seronok

assalamualaikum...
saya kembali ye buku... rindu x? heehee..
banyak sangat yang nk diceritakan kat sini sebenarnya..satu2 la ek.. hehe..
seperti sedia maklum saya ke kl untuk seminggu ye..seminggu tu.. macam xpecaya tau..waktu dalam bilik sementara tunggu berbuka tu, selalu terpikir, xpa la gaji kecik pun tapi dapat peluang g kl, dapat task yang mencabar diri nie, dapat pengalaman.. Moga ini baik, Insyaallah...



**Perjalanan 14 Aug 2011**

bertolak dari rumah koi 11 lebih sebab dok qhalit tengok TV dan dok bersembang ngan Lilis.. oh!lupa lak~ Lilis mai umah waktu tu dari KN.. teruja kan..haha..xla..sebenarnya Lilis p antaq adik ke Uitm..so singgah la..lagipun sepanjang Ramadhan nie, memang xjumpa Lilis langsung..beliau sibuk ngan OT demi kesenangan kami bersama..ceh~!! ;-p

bertolak dari umah, pastu patah balik sebab tertinggai barang.. haahaa.. pastu terus ke SP amek ct.. pastu straight ke KL.. sampai KL dalam kol 5 lebih dah.. berbuka aritu makan burger ja sebab saya dah letih dop drive sensorang..bulan posa nie mencabar bab drive jauh2 nie..dahaga tu lebih.. hehe.. selesai ari pertama di KL..stay d Grand Season (GS)...dapat bilik 2306..tingkat 23 tu.. pastu bilik twin sharing yg sungguh selesa kecuali jamban nya yg agak kurang selesa sebab xdak paip cuma ada ayaq yg pancut dari mangkuk tandas tu...WHAT!?? ingat semua orang check in men lap ja ka..aish aish.. dah macam toilet kat KLCC dah.. hehehe..

malam tu tidoq awai tu sebab nak bangun soq awai kan..start soq koi 4 - 5.30 pagi.. so kena tidoq awai la..takut termiss soq satg, jenuh lapaq saya nie.. hehe.. koi sepuluh lebih Lilis kol pun dah x angkat sebab nyenyak den tidoq..baru ku tahu waktu tu, letih nya drive bulan posa nie kan.. x terbayang macamna la zaman Nabi dulu, siap g berperang lagi kan.. betapa kerdil nya saya nie.. ermmm (-.-")



** SOQ yang menyelerakan dan membulatkan**

kring kring kring.. alarm henset dah bunyi..lantas bangun dengan rakusnya ke bilik ayaq untuk buat apa yang patut kan.. pastu kejut ct, dah tgk tv dulu... semangat nie nak makan soq.. jakun seketika sebab xpenah deh makan soq kat hote...fes time..hahaha.. pastu turun la bawah kan xkan turun ke atas lak kan.. hehe.. tengok2 lauk nya sungguh lazat sekali..mai kita review makanan sepanjang SOQ kat GS nie.. hehe

15 Aug : sambai ayam, sotong masak lemak cili api, paru goreng sambai, sayoq campor kot pastu sup kambing..
16 Aug : ikan ketoi goreng, ayam masak gulai, daging sambai kot (xingat ari kedua), sayoq apatah xingat, sup kambing lagi
17 Aug : daging rendang, ayam kari, sambai sotong, sayoq xingat, sup kambing lagi
18 Aug : sambai ikan, daging kari, ayam rendang, sayoq xingat sebab xamek, sub ayam
19 Aug : sambai ikan lagi, sambai ayam, daging kari, sayoq xingat sebab xamek jugak, sub kambing

wah!~ lazat2 kan tapi makin hari makin jemu la sebab lauk yang sama jugak.. mula2 ingat ada la udang ka, pastu paru tu ulang kan ka..haha..tapi xdak.. mai ari last tu xlalu dah nak makan nasik, amek sikit buat lapik perut ja..pastu bedah cococrunch.. macam omputih dah ha soq..hehe...



**SOQ yang cuci mata**


tapi soq ni jadi seronok sebab start soq ke dua tu nampak sekumpulan lelaki rambut terpacak pagi2 ngan seluaq pendek bagai..dalam hati terdetik, depa nie men bola ka..sebab tengok stail macam pemain bola ja..muka sensorang baget hensem ja kan..tapi ada jugak la yang hensem..hahaha.. pastu buat xtau ja la kan dok melayan nasik lauk sedap2 nie siap p bangun tambah nasik lagi..hahaha.. pastu tetiba terpandang seseorang..eh!macam kenal ja mamat nie?tengok kat mana nie ek?ceh~tanya kat diri sendiri..pastu cakap kat ct..mamat tu macam indra putra ja pemain bola tu..ct kata ya la kot..xpasti kan..pastu nek ke bilik, ada la 2 mamat geng rambut cacak nie nek lift sekali..tengok kat baju dia belah belakang ada tulis TTeam kot.. apa tu.. yang khairi jamaluddin dulu ka?ct kata x..saya dok ia kan..haha..konpius nie..

esok tu, tnya lilis, si mamat indra tu men ngan team apa..dia kata terengganu la..tnya lagi TTeam tu apa..dia kata team terengganu la..tnya lagi yg KJ dulu tu apa..dia kata tu Myteam..dah terkubur lama dah.. oooooo.. saya silap rupanya..tapi jangkaan betoi la..sah la depa nie pemain bola..lilis dah bengang dah sebab dia kata awat asek tanya pasai bola ja tetiba..selalu xmau amek tau pun..hehehe.. pas dah bagitau dia, siap ngan pesan lagi lilis bagi..jangan p kenyit2 mata lak kat depa tu..hahhaah.. agak2 la cik lilis pun.. i ni tunangan orang.. hehehe..pastu buat xtau ja la kat depa2 tu.. xkisah pun kan.. cuma mula2 tu ja cam excited, mai ari kedua seterusnya dah rilex ja.. xdak apa pun.. dah saya nie membesaq ngan abah seorang pengadil bola FAM kan..so xrasa apa2 sangat..hehehe...



ok la buku.. nanti saya sambung ek cerita bermeeting sampai lebam dan tension tahap menguji keimanan posa.. hehehehehe..




ayuh kita ke terawih!!!











xoxo











Saturday

Seminggu berjauhan

wah wah wah..
saya akan ke KL lusa yakni ari ahad pagi.. sebab isnin sampai jumaat akan ber'meeting' sampai lebam.. haha..seminggu tu.. huhu.. last year depa wat meeting interco nie dua hari ja.. kali nie smpai seminggu.. memang aim nak bagi setel sungguh2 kot.. ermm...baik lah.. sebagai staff yg terbaik *ceh!perasan* saya akan menurut perintah.. haha..
kali nie ke kl ngn ct.. last year ngn puan hus hus kita kan kan kan.. 2 hari pun mcm2 benda jadi kan kan kan... haha..
seminggu nie mesti rindu kat seseorang kan..
mesti nya... rindddddduuuuuuuu sungguh.........
sapa ek...??
x lain x bukan....


























......





















































......


















































......









































.....











Sunday

Mungkinkah aku mampu?

aa ceh~ ayat xleh blah kan..hahaha
uh uh uh.. dugaan bulan posa nie.. dah boleh dah apa nak jadi ngn seminggu nie kan.. hukhuk
oh bank recon! anda belum selesai lagi, menjelma lak BRM report yg xleh siap minggu lepas sebab macam xlengkap..

tension!! xkan semua aku nak kena pebetoi..xleh ka buat keja elok2 sikit..buat keja pakat main lepas batuk kat tangga ja..hukhuk..

astarfirullahhal'azim... dugaan bulan posa kan..tapi kalo bulan x posa pun sama..huhu..aku penah terniat nak buat keja macam depa jgk tapi entah la..xboleh la.. xpuas hati kalo benda xselesai betoi2.. huhuhu..

tension arrrrrrr tau xtak!!!!

gaji pakat2 besaq semua.. buat la keja betoi2 sikit... ni tiap2 bulan benda yang sama ja kena dok bising... aku bising sangat hampa kata macam2 kat aku nie.. aku xbising nie la jadi dia..aku gak jadi mangsa...

tahap kesabaran nie ada tahap jugak..jangan sampai aku shoot terus kat MM... jangan cabar aku!!!...nak kata aku orang baru, dekat nak masuk 2 thn dah keja...xkan aku nak biaq lagi kot...

Allahhuakhbar!!!!!

aku dah penah janji xmau cerita bab keja dah kat buku ni kan...huhuhuhu...

minggu nie moga2 aku mampu buat semua keja tu dengan jaya nya.. hooyeiii..!
oh bank recon... oh BRM report... oh intercompany...
huhuhu... if ada husna kan seronok...xtekanan sangat kan... huhuhu...

minggu depan dah kena p KL utk seminggu...intercompany nya.. tu yang minggu ni kena siapkan semua interco nie...bank recon jua sebab nak p jmpa EA jgk... oh oh oh oh... (-.-")

apa yang aku akan buat nie, bukan untuk diri aku tapi untuk company jugak kan...kalo aku buat ni untuk diri aku, ok la kan.. if buat betoi, gaji masuk berkepoi2 xpa la kan.. ni sama jugak kan... orang len xbuat apa pun dok masuk berkepoi2 kan... biaq la kat depa kan.. hahaha..

Tabah kan la hati aku.. kuatkan la semangat aku... kuatkan la iman aku.. lembut kan la hati aku... lapangkan kan fikiran aku... permudahkan la segala nya untuk aku...

mungkinkah aku mampu nak buat semua tu...??
Insyaallah.....Moga ini baik~~~







Wednesday

Kepadamu...



Oh Puan Husna,


rindu Hus di kala ini.. huhuhu
 (-.-")

perasaan Jiwa Kacau menyerang lagi... huhu.. xseronok...

puasa kali ni akan ke KL utk seminggu..ada interco.. hus ingat x kita p taun lepas.. hehe.. taun nie depa buat time posa lak..seminggu lak tu.. huhu.. tapi if u r there wit me, it much better kan kan kan...
tapi saya faham.. ermmmm..ingat x dulu kita p kl macam na?ingat x kita sesat nak cari hotel? ingat x kita p makan ayam penyet tu?ingat x waktu balik tu kita dok tahan nak terkucil..hehehehe...
mungkin bagi orang len, apa yg is rasa ni kecik tapi bagi is...
*bahagia itu dalam sekecil2 perkara*





macam is cakap waktu last day hus aritu la..sapa pun yang ganti hus xkan sama, sebab is tau, xdak orang leh ganti tempat hus tu dalam hati is ni.. *mcm bercinta lak kan.. hehe* sejak kebelakangan nie semakin rindu, buat apa pun asek teringat ja apa yang kita selalu buat, time ada keja ka, xdak keja ka, time dok saja2 ka, time banyak keja sungguh2 ka, time tgk movie time breakfast ka, time men game ka, time buat report ka...semua la.. hukhukhuk..
.
sekarang ni bila tanggungjawab dah bertambah lagi la is ingat kat hus..sebab is tau hus akan ada disebelah is..bagi sokongan, bagi semangat..walaupun hus just dok kat sebelah ja, tapi tu tetap buat is ada semangat nak buat keja walaupun bertimbun-timbun..

entahla hus, semua tu dlu kan..hidup nie kena di teruskan kan kan.. mungkin semua ni dugaan.. kekadang bila dok pikir2, sakit kepala pun mai dah, tension nya la sebab tau banyak benda nak kena buat tapi x terbuat...kekadang tu xlarat sangat dah, terus teringat kat hus sebab is tau hus selalu ada dengan is time serabut macam tu kan...
Kekadang tu letih sangat2..walaupun bukan nya kena p cari kayu tengah hutan ka, kena berdiri 7-8 jam sehari ka, tapi letih guna otak orang kata kan.. ermmmm...

terima kasih sebab hadir dalam hidup is nie...

Is teringat sangat kat Hus sekarang nie... huhuhuhu...






xoxo





;p





LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...