Monday

Pembohongan yang Jelas Ketara

hye buku...

selamat hari raya.. masih raya kan? hahaha.
kenapa mesti gelak sakan?ermmm.. weekend lepas dengan jayanya dah selesaikan 1 bab sebelum p menikah..wah2..ayat sungguh tak terima kan.. ;p

weekend lepas berjaya hadir ke majlis ilmu kat tempat yang penah kelentong saya pasai keja waktu tahun 2009 dulu.. time tu baru habis belajar...pelekat kertas kat pintu kedai kata jadi tutor komputer..kita pun semangat ni apply..ya la kan fresh graduate..xmengira kerja time tu..asaikan keja ada..time tu lak mak abah g haji..dok ngan kakten ja kat umah..bila dah apply, depa soh p SP interview..semangat nie antaq message kat mak abah kat mekah nuu bagitau ada interview..nak pakai baju kaler apa la..cerita itu la ini la..excited ni nak p interview..

time interview ok lagi..pastu dapat terima masuk keja kat situ..hari pertama tu depa soh search dalam internet ja sehari suntuk cari syarikat2 yang buat perusahaan kecil dan sederhana..pastu cari maklumat2 pasai point2 yg depa bagi pastu wat slide.. ok lagi la time tu sebab mungkin depa nak tengok kitanya knowledge ka pa kan..baik sangka nie..semangat nak keja..

hari kedua still sama lagi..pastu waktu break lunch xda, solat pun xdak sebab depa bagi makanan free so kena makan kat dalam tu ja..xleh kuaq..pastu solat xkisah bila pun tapi jangan lelama..time tu dah fade up dah..xkan 2 hari nak buat benda yang sama kan..tanya la diorang apa post jawatan kan..depa kata cikgu/pensyarah kat situ la..tapi kena keluaq buat marketing tentang skim dana perusahaan kecik & sederhana tu..kena attend kursus berapa hari tah baru dapat dana/duit/loan..entah x ingat dah..
pastu tanya la kenapa macam ni kan.. alasannya senang..kena buat marketing baru leh mengajaq..baru ada student nak mai..aik??? tadi kata marketing pasai SME tu kenapa tiba2 jadi student lak kan..dah nampak dah di situ ada sedikit pembohongan..

ada 1 time tu waktu kat surau yg agak kotor waktu tu..highlight sikit kotor tu sebab nama ja gah..surau ciput pun xleh jaga elok2 ka kan..mungkin la ni dah ok dah..entah xtau la..hehe.. berbalik kat surau tu td..ada la 2 orang kakak tu tnya kat Ms.A ni siapa diorang nie..yakni saya dengan kawan saya nie..Ms. A ni kata lecturer kat sini..mengajar student.. aiceh!bohong gila..dah la soh kita nie mengadap PC cari SME sampai nek boring..lecturer konon..tui!!!~

waktu saya masuk keja kat situ ada jugak sorang India ..saya xingat nama dia..berkawan pun ok ngan dia.. dia pun macam xpuas hati la sebab post bagi tutor kan tapi kena wat marketing..so dia g cakap kat Ms.A tu kata xpuas hati la..kenapa buat macam ni la..pastu esoknya terus dia xmai..Ms.A bagitau kat kami ni dia dah benti..ok la fine.. dok hari ke-4 tu..p bilik komputer sebab nak buat slide bodoh tu x habih2 lagi, tengok2 dia nie ada kat bilik tu dok mengajar budak2 komputer..hangin la woii satu badan nie.. kenapa lak discriminasi sampai macam ni..senang2 ja bagi kat dia nie jadi tutor..yang saya nie kena wat slide bodoh tu lagi kan..sebelum tu xpernah pun pikir pasai discriminasi bangsa nie..time tu tu memang ternyata la sebab boleh bagi orang tu kerja tu pastu bagitau kat kami ni yang dia dah benti kenapa kan.. huhu..

waktu tu memang bertekad dah memang nak benti la.. so bagitau Ms.A sebab dia incharge kami nie..dia bawak saya jumpa dengan Big Boss sekali denga 2 3 orang yang len..diorang tanya la kenapa nak benti la, semua bagai la..saya time tu memang hangin dah..bagitau ja la..bila tanya kenapa bagi si dia tu keja tutor, diorang xjawap lak kan..pastu saya cakap la saya nak kerja yang ada mengiraan..bukan search internet cari benda bodoh, pastu kena p wat marketing bodoh lagi..tau apa Bog boss jawap time tu...dia kata setiap marketing or kursus yang conduct, ada ja costing yang kena kira...time tu boleh la saya kira..oh oh oh oh..sungguh sengal di situ..rasa macam nak guling2 lak dengan jawapan tu..tapi keputusan tetap nak benti jugak..diorang soh stay lagi sehari dua sebab nak kira gaji...tapi saya tolak..x mau gaji la..nak benti ja..xmau keja dah kat sini..haha.. balik umah terus bagitau mak abah kat mekah tu.. dalam seminggu ja saya p interview dan saya benti keja.. haha.. pengalaman mengajar ka...







love






ps:  Syarikat mana xleh sebut la tapi kalo nak tau jugak cari la syarikat mana yang buat kursus kawin tiap2 minggu di kedah nie.. hahahahahaa...





xoxo









Saturday

Bergambar di pagi raya

alhamdulillah..



tahun nie ahli keluarga dah bertambah...
dengan adanya si kecik.. bertambah lagi dengan bakal keluarga yang baru...rumah pun dah jadi meriah...






xoxo





love







Friday

♥ ♥ Famili Gathering

♥ ♥


dah cerita pasai kain kawen kan kat last entry kan..

sambungannya... kami straight ke Village Mall sebab kakten nak belanja makan pizza..
ala ala famili gathering gitu.. abg adi sekeluarga pun ada sebab depa nak balik terus ke Johor.. dikyang pra bawak Ayu n Wani.. saya mesti la bawak lilis kan.. sebab dah kuaq p beraya sakan ngan dia.. hehehe..
sebelum sampai tu waktu kuaq dari GSH tu, kakten msge soh p book tempat kat pizza tu takut orang ramei..

so saya n lilis pun pegila.. kat sana jumpa ayu n wani, dikyang p solat (sejuk hati ni tau..hahaha).. terus p book tempat.. kat depan tu, orang piza tu tnya untuk berapa orang kan.. saya cakap la 12 orang + 1 kanak2.. hehe.. so disebabkan terlalu ramei orang, tempat pun xdak..depa bagi meja 8 orang + meja 4 orang..of cos la meja 4 tu kita kena bagi kat adik2 kita tu kan.. hahaha..sementara dok tunggu kakten semua sampai, saya n lilis dah berposing sakan dah nie ngan cam ayu..saya kan hantu posing..hahaha..
waktu dok tunggu2 tu, jumpa lak ngan sepupu ku itu..fakrul tapi dia posa..so  dia tengok ja la..hehe..elok2 time tu, kakten semua pun sampai.. terus boh topi besday kat idris..topi tu ayu beli..idris pun sporting sungguh.. dok gelak2 ja..hehe.. pastu kami makan sampai buntat.. hahaha..

alhamdulillah... bukan senang nak berkumpul ramai2 macam tu..makan sama2..meriah ja....

tengok gambar la ek buku... dari cam ayu.. hehehe..












xoxo






love







Thursday

♥ Kain Kahwin

♥ ♥

 
arini kuaq ngan lilis.. pegi beraya umah kak rose, umah kak aznie.. pastu nak g umah husna tapi husna xde.. huhu..xleh lepas rindu kat hus kan.. huhu..
dah alang2 kat SP kan, so bagi cadangan kat lilis, jom p tgk kain kawin la..hehehe..
so singgah d gulatis silk house (GSH).. straight terus ke bahagian kain2 lace,chiffon bagai nie..
pastu mula la tebar2 kain cari yang sesuai kan.. mula2 plan nak tinjau/survey dulu..tapi lilis bisik time tu kata kalo bekenan kita amek ja la..xyah pikir dah pasnie..kita leh buat benda len lagi..hehe..hati hepi ja time tu..hehehe
 
 
di GSH tu berpinau2 mata ni ha tengok kain bagai.. dah abeh tebar2 semua..hehe..sebenarnya ritu plan nak pakai time nikah pink dan kenduri hijau.. kenduri lelaki biru muda..pastu dah abg adi dah beli kaler hitam silver kan so saya plan nak pakai putih je time kenduri..xmau la pakai hijau..dah lari jauh sangat kan.. hehe..nikah n kenduri sebelah lelaki maintain kaler biru..
 
 
staff kt GSH tu lak pandai ngoh tebar2 kain nie..dia match kan kain lace n satin cantik2 ja jadi..pastu bekenan la ngan kain lace kaler krim/peach kot manik kaler pink..so amek la satin pink sebab nikah kan pink.. waktu kat kedai tu macam cantik dan masuk ja lace ngan kain satin tu.. tapi bila balik umah tengok macam xmasuk lak.. huhuhu.. mungkin sebab kt GSH tu lampu dia bagi nampak cantik kot kan.. huhuhu.. tapi selalunya kalo jadi baju cantik ja kan..*sedapkan hati sendiri* hehe..lilis pn kata cantik ja.. tapi yang biru n putih tu memang ok dah bila try tebar kat umah td.. hehehe
 
 
selalu sebelum nie dok plan macam2 dok plan nak pakai itu pakai ini..tp bila p GSH tu tengok2 kain habih lari tema..hehehe..lilis kata xpa..asalkan kain tu kita leh pakai lagi pas kenduri nanti.. saya pun plan macam tu la..asalkan leh pakai pas kenduri..baru x rugi.. hehehe..
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
xoxo
 
 
 
 
 
 
love
 
 
 
 
 

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...