Monday

Update perkembangan Fatimah : 2 bulan

Bismillah


Tadi g check up Fatimah 2 bulan..
kena cucuk sedas..terus selop..dok sat terus tidoq.. hehe..
cian anak ibu..
time nak kena cucuk tu, Ibu yang tutup mata..
kecian -.-"
Ibu kan drama.. hehe

Berat Fatimah - naik 1 kg = 4.5kg
berat Ibu turun dari 63.5 kg jadi 61.7kg..
turun at least 1 kg..
which is Ibu hepi sangat2 sebab makin kurus..
haha..
Ibu kecewi lagi..

see see..
ibu makin kurus..
Fakta bukan auta ye..
haha

anak terhelei..

niat nak update perkembangan Fatimah kan..
tetiba cerita bab berat ibu lak kan..
hehehe..


dah masuk 2 bulan nie..
Fatimah dah banyak akai..
oh ye..kitaorang ada lagu..
macam nie haa
"fuang tuku takai, budak buas banyak akai"
selalu menyanyi kat Fatimah..

Lately,
bila mai malam ja mesti teriak sampai selop..
huhu..
kekadang tu siang pun meragam 
kekadang tu Fatimah nak tidoq mesti meragam
sebab x tau nak tidoq macam na kan..

Ibu lak seorang yang anti-ndoi..
memang dah set dari awai xmau boh Fatimah dalam ndoi..
tapi kita merancang kan..Allah tentukan..

first time boh Fatimah dalam ndoi tidoq dekat 4jam..
punya qhalit tidoq..
lepas tu dia refuse lak..

pastu baru dapat tune dia semula..
rupanya kalo time dia tengah melalak,
jangan ada hati nak boh ndoi..
memang lagi melalak..

kena tepuk tepuk..
lailahailallah dulu baru dia diam..
baru boleh masukkan dalam ndoi..
huhu..

kesimpulannya..
Ibu dengan abah akan g beli satu set buai kat Fatimah..
esokla ye..tunggu gaji.. haha..


dok merap sangat, Tokwan boh dalam ndoi..
terus lena..




xoxo



love!


2 comments:

  1. mummy aydin pun anti ndoi gak..agaknya dr dlm perut g dh niat xmau bg tidoq ndoi, sekali dgn anak pun anti ndoi..last2 bg tidoq menerap..bby kuat menangis nih cerdik sbenarnya cuma mak dia akan stress la...kena sbaq byk2 handle bby nih

    ReplyDelete
  2. ibu anti ndoi tapi baby xpun.. tapi xpa..redha dah itu dia nak kan..satg xmao tidoq susah lakkan.. hehe

    ReplyDelete

orang cakap cakap

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...