Tuesday

Percaturan-Nya

Bismillah

"Accountant"

Cita cita ibu tu..dari dulu lagi..
sebab tu every single sen dalam akaun mesti kena amek kira
even 'not material' orang kata..
hehe..

Abah dengan mak selalu cakap
keja akaun la.. seronok tengok..
itu impian kita kan..
hehe

aritu ada post dalam FB
"Ibu saya bakal Akauntan, harus baju ada gambaq kalkulator ya!"
kebetulan aritu fatimah pakai baju ada gambaq kalkulator..
hehehe..


tapi itu cita cita kita,
kadang kadang lain dari percaturan yang dah Allah tetapkan untuk kita kan..
sebab tu ibu redha, berdoa dan tawakkal
mana tau rezeki dalam bidang lain..
rezeki Fatimah jugakkan..
hehe

aritu ada ibu mintak jawatan dalam HR..
x ka lari dari bidang ibu minat sepenuh hati..?
ibu redha sebab ibu sayang Fatimah..
ibu nak semua terjamin untuk Fatimah..
rezeki Allah ada di mana mana..
kita kena usaha cari..

kadang kadang tu ...
yang dalam bumi kita mintak Allah keluar kan
atas langit mintak Allah turunkan
yang jauh mintak Allah dekatkan
yang dekat mintak Allah berkati..

sebab tu ibu berusaha jugak 
walaupun bidang lain..
hopefully ada rezeki Fatimah di mana mana kan..
Ibu tengah cari..
abah pun tengah berusaha cari..
yang ada ni mesti la kita bersyukur kan..
hehe..


Fatimah,
walau macamna keadaan pun, 
Ibu dan abah sentiasa sayang 

semua nie untuk Fatimah dan adik adik..


hehe.. plan nak tambah anak nie..
tahun 2014 maybe ;p



No comments:

Post a Comment

orang cakap cakap

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...