Friday

Dilemma Babysitter

Bismillah


hari hari waktu preggy dulu dilema kalo bab babysitter nie..
huhu..
bukan apa..
xmau menyusahkan abah kan - a.k.a tokwan Fatimah lerrr

memang kita plan nak hantaq kat orang mengasuh ja..
dekat dengan rumah n tempat keja kan..
kalo ada apa2 senang je, keluaq dari office terus g tengok kan..
huhu..

aritu dah ada kak nie nak jaga kan..
die jaga anak Kak Aznie.. which is good..
tapi x bagi kata putus apa la..
just tanya tanya jer amek berapa kalo ngasuh..
gitu gitu ja..

pastu dekat dekat nak bersalin aritu..
tiap tiap ari ada ja abah akan bagitau..
"hari ni dalam paper ada baby sedak susu"
"hari nie ada baby sesak nafas tertutup kain lampin"
macam macam la..
i knoe point abah tu.. hehe..

lepas tu abah ada la cerita yang kengkawan die dok borak borak..
yang diorang xmau jaga cucu.. nak biaq anak anak jaga sendiri..
biaq anak anak pikiaq sendiri bab jaga anak kan..
pastu abah kata dia kata kat kengkawan dia, 
dia x sanggup nak biaq darah daging sendiri kat orang..

see the point?

haa.. abah nak jaga jugak la tu kan..

sebenarnya x dak masalah abah jaga..
semua ok..
if abah pukul pun, keluarga sendiri didik kan..
mesti sebab yang baik kan..

tapi masalahnya..
abah kena mai amek anak kat office..
dan mai hantaq anak kat office jugak..

sebab office tengah tengah antara rumah kami dengan rumah abah tu...
mau dekat 15-30mins jugak dari Yan nak ke Gurun nie..

kami bukan apa..
kecian kat abah..
dengan nak travel bawak Idris pastu bawak Fatimah lagi..
nanti makan pakai abah camna..
Dulu dengan Idris pun, abah mandi kol 3..
solat pun kol 3.. tunggu mak balik sekolah kan..
tu belum bab makan..
kekadang x makan apa lagi sampai ke petang..
pastu kalo sakit demam macam na..
oh! risau tau....

tapi abah bahagia dapat jaga Fatimah sekarang..
boleh tengok kat riak muka abah tu.. hehe..

first day nak p keja aritu, Rabu lepas..
boleh tengok muka abah bahagia gila.. dapat jaga cucu..
hehehe..
tiap tiap hari akan tanya abah xpa ka nak mai amek mai antaq Fatimah..
abah x kesah pun tapi saya yang kesah, kecian kat abah...
patutnya umuq sekarang, abah dok rehat ja..
huhuhu..

dah la berkorban besaqkan kita dulu,
la ni berkorban nak besaqkan cucu lak kan..

but Alhamdulillah..
sekurang kurangnya Fatimah membesaq dalam keluarga sendiri kan..
lagipun Ibu nak Fatimah cerdik macam Idris..
mesti lagi comeiiiiiiiiiiiiiiii kan.. hehehe..

tu belum p mana mana kan..
kalo p mana mana mesti abah nak dukung or tolak stroller..
tu pun boleh bahagiakan abah..
kalo dengan Fatimah abah rasa bahagia..
saya ok ka..
at least saya dapat membahagiakan abah dengan Fatimah..

so lepas nie boleh beranak lagi ramai2..
abah lagi bahagia..
bila seorang ayah bahagia dengan anaknya, kan dapat pahala untuk si anak tu kan..
hehehehe..



tolak stroller dengan penuh bangga dan bahagia ;p





xoxo 




Love!






No comments:

Post a Comment

orang cakap cakap

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...