Thursday

Hari Pertama

Bismillah..

kemarin hari pertama masuk keja..
lepas dah cuti dekat 3 bulan kau..
ye la.. Mc saja 3minggu straight, cuti bersalin 2 bulan..
hehehe..

hari pertama masuk macam masuk tempat keja baru..
cuma kali nie dah kenai muka muka setiap orang..
dah tau keja apa nak start dulu..
hehe..

pagi kemarin dari Yan so xda la abah mai amek kat office kan..
terus tinggal Fatimah kat abah..
petang abah mai antaq kat office..
huhu..
sedih kau-tinggal anak..
berkepit selalu sepanjang 2 bulan nie..
pastu kecian kat abah nak kena mai amek n mai antaq kat office
huhu..
nak hantaq mengasuh abah x bagi..
ayat abah
"darah daging sendiri, x kan nak bagi orang jaga"
huhu
saya kecian kat abah sebab nanti sakit demam..
abah x sihat, letih kan, x leh nak p mana mana ka..
dengan Idris lagi.. huhuhu..

pagi kemarin sebak ja nak p office..
tengok Fatimah dok tidoq nyenyak dalam ndoi..
syahdu.. tinggai anak.. huhu
I kan ibu drama.. haha..

kat office asek teringat Fatimah ja..
awal awal kot ek..huhu..
dengan keja pun banyak nak settle..
sampai serabut x tau nak mula yang mana dulu..
huhuhu..

ok la..

Pumping lak..
kemarin buat 4 sesi..
kol 7.30am, 10.30am, 2.00pm, 5.00pm
sesi pagi tu sebab Fatimah dah bangun kol 4 pagi tu..
so xmenyusu dah pagi sebelum p office..
sampai office, dah basah baju.. hehe..
total kemarin lebih kurang 17oz... - Alhamdulillah..

cuma tempat pumping x berapa selesa..
sebab dalam surau cuma ada  1 plug ..
tu pun pasang kipas.. kalo nak pump kena tutup kipas..
kalo sensorang ok la..
kalo ada orang lain, x ker kena perli panas nanti..
huhuhu..

akan di usahakan ada extension wayer nanti..
dah bagitau suami.. huhu..
sekurang kurangnya xmau ganggu keselesaan orang lain kan..
aku x selesa x pa, demi anak - Motherhood!
hehee..


ok la..

see ya!



No comments:

Post a Comment

orang cakap cakap

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...