Friday

Rumble Tuff..tuff.tuff.tuff

Bismillah..


alhamdulillah..
arini impian dah tercapai.. - nada seorang ibu kecewi.. hehe

seminggu kot tunggu pump nie.. huhuu
xkeruan sungguh time tunggu nie.. haa

sebelum nie guna pump manual Tommee Tippee (TT)..
pastu lenguh tangan sangat2 time pantang aritu..
dengan puting asek krek ja kan.. 
time tu Fatimah lum pandai isap..
ibu pun xpandai nak bagi isap pun..
tu yang 3 hari lepas bsalin terus puting luka.. 
siap keluaq darah lagi.. huhu

pastu suami ada beli 1 pump letrik.. Baby King..
penah dengaq x?
saya lagi la xpenah dengaq.. 
tapi dia nya sedutan sakit sangat..
x macam baby nya isapan.. huhu.
tekanan..

nak buat stok tapi setiap kali pump guna TT n BK tu cuma 1 - 2oz ja..
lepas dah sejam still 2 oz tapi breast sakit lagi sampai bengkak..
means susu banyak tapi xkeluaq.. huhu
bukan x bersyukur.. itu pun dah Alhamdulillah..
niat nak menyusu sampai Fatimah 2 thn.. hopefully..
suami pun restu.. 

sebab tu saya pilih Rumble Tuff..
dia ada 3 style.. cewah!
elektrik,bateri n manual.. 
tadi lepas dah basuh n rendam dalam ayaq panas..
pastu jemuq.. lepas tu terus guna la..

first guna?
sangat seronok.. sebab sedutan macam baby nya sedutan..
so xsakit..sebab kita boleh ejas/control dia nya volume sedutan..
pastu dia Double pump tau..
jadi kedua dua breast boleh kosong..
Alhamdulillah..
try tadi dah dapat 3.5oz dalam 10mins..
sangat sangat bersyukur..
sebab sebelum nie sejam baru 2oz kan..
sangat sangat bersyukur.. huhu..


Jadi boleh la saya ber'rumble' lepas nie di office dan sekitarnya..
hehehe..
saya beli dapat sekali 
Beg V-cool cooler bag,
 storage bottle Bumble Bee, 
25pcs Storage bag Jingle tu.. hehe

Ibu jadi seorang yang sangat hepi arinie Fatimah
walaupun Fatimah suka menangis malam malam..
 hehe



xoxo





love!

8 comments:

  1. sis, bunyi pam ni bising x? tgh duk review RT skng ni. hehee

    ReplyDelete
    Replies
    1. agak bising la.. husben kata macam mesin rumput..
      tapi best pakai pump nie..
      sebab double pump.. hehe

      Delete
  2. Beli kt mane ye?

    ReplyDelete
  3. dlam FB..find dekat friendlist - ainol mardhiah..

    ReplyDelete
  4. Klu nk servis ke rosak ke cmne eh?

    ReplyDelete
  5. Klu nk servis cmne? Br nk beli pam ni..

    ReplyDelete
  6. Klu nk servis ke rosak ke cmne eh?

    ReplyDelete
  7. saya bli dekat kak ainol mardhiah tu..so bila rosak, just hantar kat dia semula..dia akan g hantar service...sebab waranty setahun..

    ReplyDelete

orang cakap cakap

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...