Friday

Request Besday Gift boleh??

Bismillah

As Salam peeps!! bajet retis la tu kan.. haha..

as u know... haa what? u dont know that?? why?
haha bajet hang retis ka Isfa!!
lagi seminggu my 28th besday yo!!
excited nye sebab dah 28 thn kau.. hahaha..


Alhamdulillah.. Allah masih pinjamkan aku utk keluarga aku..
dah 28thn Allah pinjamkan aku..
dengan penuh dugaan suka duka drama ayaq mata bagai..
still Alhamdulillah Allah masih beri nikmat kat aku sehingga ke hari nie..
huhu..

so... for this year besday gift, i just request to my hubby
"abg, nak bagi adiah pe thn nie?"
"kena bagi adiah ka?" - tersentap terus..
"Alaa, nak adiah, bukan selalu, setahun sekali ja"
"Pikiaq la nak apa, nanti abg bagi"
"Ok" - terus hepi kau.. hahaha..

lepas tu ja, i was thinking, nak kasut la thn nie..
what?again? kasut?haha tiap tiap tahun nak kasut apa cer kan..
pastu pikiaq macam2 benda.. nak camera lumix la, nak baju muslimah 3 helai la..
macam2 la..sebab letak bajet sendiri mesti around rm200 kau besday gift.. haha..
and then kelmarin,

I was google-ing, dan terjumpa dekat Instagram ALQURAN EXCLUSIVE..
dia juai AlQuran lawa2.. yang penting tafsir..lagipun dah lama cari..
cer tengok kat bawah nie..
ada banyak pilihan utk jenis handy ni..sekali dengan beg kan..
senang nak carry ke mana mana..

apa lagi terus wassup owner dia la..tnya stock..
nama dia Ummu Solehah.. nice person.. layan aku membebel..haha
untuk handy pelangi nie kena pre order and make payment dulu..
so apa lagi terus mintak hubby bank in kan la..haha..
Hubby tanya untuk apa.. gtau yang saya nak Alquran tafsir nie utk besday gift..
tunjuk gambaq semua kat dia..dia setuju sebab hubby kata kalo saya baca Alquran nie dia pun kongsi pahala..kan adil tu.. hehehe..



and dari banyak kaler nie..of cos la cek amek Green punya..
lawa nya kan.. huhuhu..excited nak tunggu nie..
nak pulak solehah kata dalam 27hb dia sent..
26 besday aku kan.. so memang besday gift la.. hahaha


Tengok dia nya tafsir.. siap mutiara hadis lagi..excitednya..
hopefully aku dapat qhatam Alquran lagi tahun nie.. huhuuhu


Dia berwarna ikut tajuk tajuk dia..
means.. maksud surah surah dia..


apa pun, servis dia memang tiptop..ko email zaaass dia reply..
ko wassup zaaass dia reply...
aku doa kan Solehah nie murah rezeki dan diberkati selalu..
hhuhuuu..




2 comments:

  1. kak.. bufday sy 29May.. nk carik jugak alquran camtu.. kat mana eh?

    ReplyDelete
    Replies
    1. hajar, dalam instagram cari @alquranekslusif..
      kat situ banyak pilihan.. dari segi harga macam ada dlm fb pun banyak hat lagi murah..cuma hat nie dia ada sekali beg tu.. tu yg berkenan.. hehe..

      Delete

orang cakap cakap

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...