Monday

Suspect Denggi bertukar jadi Kencing Tikus

Assalamualaikum.

Sebelum saya cerita pengalaman check-in hospital sebab bleeding, pagi sebelum kejadian, adik bongsu a.k.a Dikyang, check-in dulu.. hehehe

Dikyang demam dah 3 4 hari di Lumut, dalam hari Selasa ka Rabu abah g amek kat Lumut sebab Dikyang xlarat nak bawak balik moto.. di rumah pun still demam2 dan muntah2.. so si tunang, Ayu pun bawak la Dikyang ke Hospital Yan..sebelum tu kat Lumut, Dikyang ada g Klinik 1 Malaysia, depa soh p Hospital terus..tapi Dikyang terus kol abah soh mai amek..kalo x, check-in dekat Manjung la kot.. hehe..

Ok la. Bila dah g hospital, check suhu saja dah 39'.. apa lagi kena tahan la.. lagipun depa suspect Dikyang kena denggi.. hehe..

Nak di jadikan cerita, tengahari tu abah kol bagitau, terus saya dengan suami amek time off dari time lunch terus ke hospital..nak melawat.. hehe..

Sampai kat hosp, Ayu pun ada, jadi peneman.. lagipun time tu time melawat dari kol 1-2ptg.. sempat la jumpa kan.. hehe.. 

So, kat hospital tu dok melawak2 dengan Dikyang la.. kata sakit sikit dah masuk hosp.. pastu, kan kat tangan kena cucuk masukkan ayaq tu, saya saja ja nak p pegang2 nak bagi sakit..niat nak melawak la.. hehe..tapi kan, memang panas pun badan dia, boleh rasa haba panas tu.. tapi waktu kami p tu, macam berpeluh dah sikit.. ingat makin ok la kan..  rupanya kena tahan lagi 2 3 hari.. huhu..

Dikyang pun tidoq tiap2 malam dipasangkan kelambu.. sebab suspect Denggi kan.. depa takut makin teruk demam tu.. sebab 2 hari pertama tu, suhu xturun2.. huhu..

Dah nama pun suspect Denggi, habis satu taman dengan taman sebelah orang mai semboq asap... Idris kata "Takottt!" hehehe.. sampai dalam rumah pun depa semboq Kakten kata.. pagi kemarin siap mai umah, check dalam2 rumah, sampai ke dalam bilik ayaq pun check.. huhuhu

Sekarang Dikyang dah x di suspect Denggi dah sebab suhu dah turun..tapi depa suspect Kencing Tikus lak.. so kena la stay lagi 3 4 hari sebab depa nak kaji. huhu.. cian kan.. huhuhu..xka Kencing Tikus tu lagi bahaya.. huhuhu..


muka x sakit

muka redha

abah susah hati >.<
yang nie edisi jalan-jalan dan main2 Idris

jenuh Cuyu melayan

Baibai tokwan

Main segala

Lumba lari dengan pakteh

orang ke kiri dia pun nak ke kiri hehehe



dah habis melawat.. on da way nak ke tempat parking, lalu sebelah wad bersalin.. saya saja ja...mulut capoi orang kata.. time tu tepuk2 perut tanya baby "Nak bersalin kat sini x?" hehehe..

Tengok2 malam tu, saya check-in wad bersalin tu.. huhu..

next entry ya!






No comments:

Post a Comment

orang cakap cakap

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...