Tuesday

Idris Merap

assalamualaikum..

lama sungguh tinggal..
selalu bukak cuma tengok hits dan nak blogwalking ja. huhu
mood nak create post x sampai lagi.. huhu -_-"

weekend lepas ke Putrajaya.
Oh! mencabar sungguh kan. haha
bukan apa, umi Idris x ikut kan sebab kelas start Ahad..
Idris pun merap la sentiasa..
dalam keta selalu nak "dok belakang" atau "dok makteh"
Oh!oh! nak dok boleh tapi Idris selalu tunjai2 kepala kat perut.. huhu
If Idris ada kat atas badan, baby diam ja.. baby memahami kot.. faham ja..
elok Idris dok kat Tokwan, baby mula la gerak2, tendang sana tendang sini.. huhu..

Paling mencabar, malam nak tidoq di hotel tu di Tanjung Malim..
kami amek 2 bilik.. mak abah n Idris sebilik dan saya dengan suami sebilik..
sedap punya tidoq, dalam kol 3 macam tu dengaq Idris menjerit2.. terus terjaga..
mata xleh nak lelap dah..huhu.

p jenguk dalam bilik mak abah tengok Idris celik sungguh mata dia. huhu
ajak p berjalan2 kat bawah.. oh nasib. huhuhu
cian kat tokwan.. dah la bahaya malam2 kan.. so mintak suami tidoq ja..
bukan apa, mesti abah xleh nak drive esok kan.. so suami ja la driver..
saya turun bawah dengan abah n Idris.. macam2 dia main..

siap duduk atas jalan tar.. kutip2 batu..
ligan anjing lagi.. at last, soh abah amek kunci keta, bawak Idris pusing2..
dalam keta, dia tidoq nyenyak...mungkin sebab sunyi ja kan..

sampai hotel, dalam kol 5, abah soh saya naik tidoq, abah stay dalam keta dlu..
nak bagi Idris tidoq qhalit sikit..
ermm.. hanya impian..xsampai 5 minit..jenguk kot tingkap..tengok abah dah dukung Idris bawak naik..
huhuu... tengok jam dah pukul 5.15.. huhu..dekat subuh dah nie.. abah xtidoq lagi..cian abah..
mata dah bakup dah..muka letih sungguh.. huhuhu..

bagitau suami, nak amek Idris tidoq sekali la..
mungkin Idris xbiasa sebab selalu tidoq berdua ja dengan Tokwan..
kali ni nampak ada Mak tok, ada Cik Lit.. huhu..
so bukak pintu bilik mak abah, terus dia terpa nak ikut..
terus bawak masuk bilik, tepuk2, dan bagi susu.. terus terlelap..
huhu.. mengantok rupanya tapi besaq ke nak main lebih.. huhu..
suami dok kat depan lobi dengan apek tu sembang2.. haha..
saya tidoq dengan Idris.. xlelap sangat sebab sat2 bangun tengok Idris ada ka x..
takut dia terjaga nak main lagi.. huhu..

sedaq2 suami dah kejut soh subuh dulu..dekat kol 7 dah..
Idris lelap lagi..pas subuh Mak teh n Pak teh join sekali Idris tidoq..haha..
Perut lapaq tapi mengantok punya pasal..tidoq ja.. hehe..
sedaq2 abah dah mai kejut sebab dah pukul 10.. nak kena gerak ke Putrajaya.. huhuu

sehari dua nie, Idris merap sungguh..
sikit2 nak menjerit2 sampai keluaq ayaq mata..
mengada2.. kenapa tah..mungkin rindu umi dia..huhu..
semalam,sebelum kami balik gurun, 2 3 kali tokwan nak bagi tidoq..
xmau jugak..
waktu nak balik tu, menjerit2 nak ikut..
abah bawak keluaq, siap salam2 cium2 lagi dengan mak teh n pakteh..
ok la pulak.. siap lambai muah2 lagi..
elok kami balik ja, terus abah sms bagitau, Idris dah tidoq.. huhu
Akai besaq sungguh.. hehe

Ok la.. itu cerita merap Idris kan..
kalau xpecaya jom tengok antara edisi2 merap Idris.. haha

1) Putrajaya

Idris lari2 nak terjun tasik sebab ada ikan manyakkkk dia kata..
Pakteh kelam kabut p sambaq..
waktu ni mak teh dengan pak teh baru nak dating2 tepi tasik..
huhu...



2) Rumah

time nie Idris panjat tingkap.. pastu merap xreti nak turun..
sedangkan abah kata selalu nak turun, pandai ja..
tapi kemarin saja nak merap Pakteh.. huhu








 ok la... sila abaikan suami xberbaju ye.. hahaa..


see ya!


xoxo


love!

No comments:

Post a Comment

orang cakap cakap

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...