Tuesday

Jom! Memasak # 2

Assalamualaikum


kemarin half day sebab xberapa sihat. psff.
ubatnya cuma tidoq sepetang sampai pukul 5.
terkocoh-kocoh bangun sebab satg suami balik lapaq kan. hehe.

menu yang simple dari seorang isteri yang xberapa pandai masak kan. hehe..

Udang goreng kunyit dengan kacang apa tah.. hehe
Petola masak air.. (ni pun tanya suami macamna nak buat.. hehe)
Ikan termenung goreng..
Sambal belacan kemarin dulu punya.. (Mak mentua yang buat.. hehe)
Ulam ulaman.. menu wajib.. hehe..




Masih berhidang atas karpet ja..
meja makan belum masuk dalam list perabot nak beli lagi.. hehe.
kalo nak beli pun meja jepun ja.. boleh makan duduk bersila.. lagi afdal suami kata.. hehe..
lagipun baru nampak dapur luas sikit kalo xdak meja makan.. hehe..




Waktu dok masak2 tu, rasanya time masak petola kot, Kak Aznie mai umah nak bagi barang sikit.. Wah! imej baru ye..iyalah..sekarang dah beruniform kan.. tempat baru..
lagipun sekarang dah berhijab.. Alhamdulillah..
saya tau lama dah..Kak Aznie penah bagitau hasrat nak berhijrah tu..
Alhamdulillah.. Allah dah bukakkan pintu hati..
Happy for her actually...
dengan environment yang baru, keja yang baru, imej yang baru...
Insyaallah akan menjadi lebih baik dari sebelum nie kan.. hehe
Suami pun senyum ja dok tengok Kak Aznie, bertambah manis beliau kata.. hehe..
Dengan Kak Aznie asek tersenyum ja.. hati gembira kan.. hehe..
dah berborak sakan, macam2 hal berborak terlupa yang Kak Aznie posa..
cian kena balik cepat nak berbukak.. hehe..

Bak kata Kak Aznie, cuma tukaq tempat keja ja..
Hubungan still sama.. lagipun hidup berjiran..boleh sentiasa jumpa..
Lagipun kentut pun boleh dengaqq.. uiiitttt! psfff...




xoxo




love!

1 comment:

  1. yummy...nmpak sedap ^_^..bila la dpt p makan nasi kat rumah depa ntah..hehehhe

    ReplyDelete

orang cakap cakap

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...