Wednesday

Baby : Cloth Diaper

assalamualaikum..


ceh ceh.. tiap2 hari mengelat ja bukak blog..
dari dok saja kan.. hehe..

dah masuk bulan ke 6, barang baby baru beli sebutir dua.. hehe
xmau nafsu beli macam2..lagipun berjimat cermat..
barang2 Idris yang x guna pun banyak lagi kan. hehe.
bukan xdak keinginan, tipu la kalo xdak kan. mesti ada.
tapi selalu ingatkan diri dari membazir kan. yang mana ada dan boleh guna, kita guna dulu. hehe.

Tapi nama pun M2B kan.. mesti nafsu sungguh tengok barang2 baby yang comel2.. hehe.
semua orang nak yang terbaik untuk anak sendiri kan. hehe.
Jadi, baru2 nie, baru rasa masyuk sikit sebab gaji dah masuk, apa lagi, terus blogwalking sana sini.
Cari web yang jual Cloth Diaper (CD)..memang teringin sangat2 nak bagi baby guna CD..

Sebelum tu gugel sana sini dulu sebab nak tengok feedback tentang product CD nie.
Alhamdulillah, mostly recommend kan. so berkobar2 la mencari sana sini, nak mencari kedai online pun review few customers jugak. sebab takut kang kena tipu ka apa kan. huhu.
Finally, terjumpa online shop nie LittleWhiz . Ok jugak barang2 yang di jual. so kodek2 dalam web beliau, jumpa CD yang berkenan. hehe.
Terus order dan terus menunggu.. berkobar2. excited. hehe.
Sebenarnya xbagitau suami pun, sebab plan nak suprise kan beliau.. hahaha..

Hari selasa lepas, pagi2 buta masuk office terus tengok atas meja ada plastic courier.

Hati girang terus i cakap lu..snap gambar dan terus bukak. >.<"
Wah! comel gila.. haha..
sebenarnya ni first time tengok CD depan mata. hahahaaha
sebelum nie dok tengok dalam blog2 ja.. hehe.








Just pilih colour yang biasa2 ja dulu sebab first time kan.
takut jugak dalam hati nie takut x elok ka.. material xcantik ka..
tapi bila tengok2, belek2, berpuas hati sangat2.. hehe.

Pastu, balik rumah, tunjuk kat suami.
beliau macam saya jugak. Jakun mula2 tu sebab xpenah tengok. (^.^")
Tapi lama2 tu, beliau pun dok belek2 jugak. sambil tersenyum2..hehehe
pastu siap puji lagi, sebab idea yang bernas beliau kata.
Boleh berjimat dari pakai pampers pakai buang kan. :)

Suami cakap nanti beli lagi. Bagi ada dalam lebih dari 5 ka 6 ka.
Wah! seronok nya dengar. sebab beliau yang kena siapkan duit. saya order saja. Hahaha.






xoxo



love!

No comments:

Post a Comment

orang cakap cakap

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...