Friday

Fatimah :: Jatuh Katil

Bismillah

Assalamualaikum

anak ko penah jatuh katil?x pun jatuh tangga ka? x pun tengah duduk xdapat imbang, terus terlentang?
haa anak aku si Fatimah  ni dah merasa dah semua nya..huhu

ko nak tahu time semua tu jadi aku rasa apa?
rasa macam kalo cucuk pisau kat muka pun xkeluaq darah..
punya terkejut...

nak pulak kemarin balik dari amek dia, bawak g bazar cari lauk..
on da way tu dia memang lali lali dah dlm bouncing dia..
aku dok gerak xbagi tidoq g.. nanti nak g cari lauk susah kan..

pas da  beli semua.. kami balik la rumah..
kau nak tau dak Fatimah tu jakun p bazar.. kiri kanan dok pusing..
tengok orang ramai.. hehehe..

pastu balik dari rumah.. aku letak lauk salin bagai..
aku menyusu dia la..
nahh terus terlena... pastu aku letak la bantal keliling dia..
pastu aku terus bersilat kat dapur...

dok tengah aku masak tu..tiba tiba kau tau..
terus aku dengaq bunyi dia meraung raungggg...
lari aku p tengok dia dok tertiarap kat lantai..menangis nie xyah cakap la..
celop terus.. xdengaq suara terus...
aku jadi terkejut gila.. terus angkat dia.. gosok dahi dia..badan dia..

lama jugak baru dia relax kit tapi dok sedu sedu lagi..
aku ni siap menangis sekali dah.. risau kau tau..
takut patah tulang ka.. retak ka..

aku tuam dahi dia yang berbekas merah tu dengan kain wap panas..
pastu aku ayak ayak zikir bagai.. elok nak letak bawah..dia xmau..
dia nak dok atas aku ja.. so aku biaq ja la.. maybe dia pun terkejut lagi kan..
lama jugak dia dok lali lali atas aku..
elok dah aku tengok dia ralit sikit baru aku letak dia kat bawah..
aku lapik toto ngan bantai..biaq dia tidoq depan tv.. senang.. huhuhu..

tu cerita jatuh katil..

ni cerita jatuh tangga..

ritu time tu rasanya fatimah baru 4mo ++..
kami 3 beranak kan tidoq depan tv..tv kat atas..bawah ruang tamu..
alahh bukan bertingkat sangat.. cuma ada 3 anak tangga ja..hehe..
selalunya aku akan menyusu dia sebelah kanan la..
so aku block la ruang tangga tu dari dia mengesot / pusing pusing time tidoq..
nak jadi cerita one day tu, breast sebelah kiri dah penuh gila..meleleh leleh..
so aku tukaq la posisi..menyusu sebelah kiri..
jadi Fatimah dok sebelah tangga la..aku letak bantal keliling tu..
tengah menyusu aku terlena..
sedaq sedaq dia dah meraung raung dah.. tengok kat tepi xdak..
rupanya dah dok kat anak tangga hat bawah dah..
huhuhuhu..

lately Fatimah selalu jatuh tergolek..
tak kira la tengah main ka tengah duduk ka..
mesti terjatuh nya..
kekadang tu ada jugak dia dok main ngan abang idris.. dia p lanyak abang idris..
abang idris lanyak dia balik.. hahahaha..

anak korang selalu jatuh dak..






2 comments:

  1. Anak saya pun da masuk 3x jatuh katil..lepas tu serik tido bawah da..serius kdg letih sgt sampai tertido masa menyusu.latest masa 7months dan kan dia da bijak sikit kan.makanya lepas jatuh babahnyer buat ulang tayang kat dia jatuh katil..maksudnya letak dia tepi katil..tergolekkan dia (dgn tgn kita pgg dia la yer..hihi)..kita lakonkan balik la adegan tu lps dia jatuh..confirm meraung2 dan dia fhm yg kalau dia jatuh sakit..haha..fhm tak ape sy nak sampaikan..sampai skrg dah 7 bulan lebih dia mcm fhm kl jatuh tu sakit..heee..mmg meraung2 kl babah dia buat2 tolak dia tepi katil..da faham..haha..lps anak jatuh mesti monitor..kl dia xd muntah2 insyaAllah xd ape..kl muntah2 cepat jumpa dr sbb mesti ada pendarahan otak..apepun..moga anak kita sentiasa dilindungiNya.

    ReplyDelete
    Replies
    1. thanks utk advise tu..saya nak kena try kat Fatimah pulak la..bg dia takut sikit..hehe..so far alhamdulillah xdak muntah muntah apa..cuma tgk dia mcm penat ja time tidoq lepas jatuh tu..tapi bila bangun balik dekat nak berbukak tu, sy tgk dia cergas mcm biasa..kira ok la tu kan.. hehe

      Delete

orang cakap cakap

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...