Sunday

Make up make over

assalamualaikum..

alhamdulillah..
masih mood pengantin lagi nie..hehe
sorry la ek kalo ada yang termuntah wek wek nanti dengan lambakan gambar2 pengantin berphotogedikss.. hehe..

sebenarnya dulu waktu study di uitm di hati ku waktu diploma selalu gak make up2 ke kelas, keluaq outing ngan kawan2..since buat degree dah stop make up nie.. pastu dah keja sekarang pun xmake up pun.. g keja cuma sapu bedak baby idris punya ja.. hahaha =.=

mula2 waktu plan nak menikah nie, ada plan nak amek make up kat mak andam yang make up kat kak aten aritu..sebab beliau make up pun simple ja..cuma kurang bekenan dengan foundation dia tu ja.. mcam bertompok2..besa la make up mak andam kan..faham2 ja la..

dah berfikir sewaras-warasnya..saya pun decide nak amek my bestfriend since sekolah teknik dulu, Fyna untuk tolong make up.. so message di FB bagitau kan..sebab dah tengok hasil calitan beliau dalam blog nya.. terpikat..lagipun beliau blogger terkenal juga tau.. selalu buat review product2, selalu buat tutorial make up.. macam2 la.. so when she agreed, wah! hepi den.. haha...

bagitau Fyna or saya panggil along, nak simple2 ja, bulu mata palsu pun xmau..untuk solemnization nak simple n sweet ja..pastu untuk reception nak "up" sikit dari nikah but still simple.. saya pecaya kan hasil tangan along mesti bombastic nya...

Alhamdulillah, beliau make up saya seperti yang saya idamkan... simple but modern... macam anak patung dah haa muka nie.. maklum lah jarang make up2 nie..saya xmau pakai bulu mata palsu nie, tapi bila terpikir balik, sekali seumur hidup nie..pakai ja la..so last minit, pakai jugak.. dah macam mata kucing + dah jadi orang arab dah.. hehee..

mungkin disebabkan saya nie jarang bermakeup kot, jadi jiran2 tetangan, sedara mara, kawan2 suprise with my look.. alhamdulillah..semua ini dari Allah kan..

 Before

After ~ Solemnization


My MUA ~ Along 

Reception


alhamdulillah..saya puas hati dengan make over yang along buat...



xoxo




love.

2 comments:

  1. nice lah.simple je makeup.fyna ni i kenal from blog jugak.dulu dye tak buat makeup ni.but lepas dye buat tutorial trus boom.hebak fyna.hope leh jd mua pas ni.

    ReplyDelete
  2. sebab tu amek fyna jugak..sebab tau kebolehan die..hehehe

    ReplyDelete

orang cakap cakap

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...