Thursday

Dating Pertama sebagai suami isteri

assalamualaikum...

arini saya MC lagi..ditambah lagi dengan en.suami dah start cuti..sebab ahad ni kenduri bertandang sebelah rumah en.suami lak.. xsabarnya nak pakai baju pengantin lagi.. =.=
hari nie jugak banyak agenda.. pagi p pejabat agama nak setel bab kad kawin pastu ke guar nak g survey barang2 untuk duit mas kawin..pastu sampai umah letih, terus tertido..hahaha

so, sempat la jugak saya dengan en.suami meluangkan masa lapang sekejap sebelum ke Uitm Merbok untuk amek my SIL...saya pujuk la en.suami dating kat tepi pantai Murni sambil makan rojak ka laksa ka..hehe..
bila lagi kan nak berdating macam ni kan..kalo sebelum nie selalu berdating sana sini kan..ni dah halal kan..pegang tangan tepi pantai pun dah x segan dengan orang lain kan.. haha..gedikss x bunyi nya.. hahahaa..

saja ja nak gedik nak tunjuk gambar hari pertama p keja sebagai sepasang suami isteri hari Selasa lepas.. first time nie.. excited macamna xtau nak gambar kan.. lagipun dah keja tempat yang satu jalan orang kata..sebab tu la p sekali kan..jimat.. hehe.. punya excited sampai hari selasa tu jugak sakit mata..merah2..tu yang MC dua hari nie.. hehehe..
wajah ceria di pagi hari nak p keja =.=

ok, sudah melalut nampaknya pengantin baru 6hari ni kan.. hehe..
berbalik kepada berdating di tepipantai, Pantai Murni, kami order la Laksa Beras, rupanya suami saya nie xmakan laksa beras..if laksa lain on ja beliau kata.. jadi rezeki saya la..slurpslurp la.. >.<
pastu kami order yong tau fu lak..macam2 kami amek..amek kau RM8.00..puas hati sampai kebuntat dah ha.. hehee..


en.suami excited nak makan yongtaufu RM8.00
si isteri excited nak makan laksa..hahaa
kedai yongtaufu..sedapp!

tengok tu, tepi pantai kan.. wah!best~
  
si isteri excited lagi nie.. hehe

Laksa Beras RM2.00 sedap!~
yongtaufu RM8.00 sedap jua!~

The memu
 
bersama air jagung..uh!best~



 dah topup isi perut sampai kebuntat kami straight to uitm Merbok... amek adik suami.. hehe..
so sementara dok menunggu nie, sempat la berposing2.. hehehe.. en suami sibuk main game d henset sendiri..si isteri dok berpeace ke kiri ke kanan.. hahaha..


comel bila suami buat muka cam gitu... hehehe

alhamdulillah ~ Ahad ni kenduri bertandang..en.suami pun dah balik kampung dah.. akan b'jumpa pada hari Ahad la pula... oh! sudah rindu..~ euwwww...







xoxo





love!

No comments:

Post a Comment

orang cakap cakap

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...