Saturday

Rumah Kecil tapi Bahagia

assalamualaikum...



entry lepas emo ja kan..ermm..
macam2 dok berpikir sebenarnya..
dengan persiapan yang baru 0.5%..progress lembab macam siput b**i berjalan jew..tapi siput tu xpa la dah memang dijadikan sebegitu..kita nie kena la progress laju sikit kan..bak kata kak rose "boh gear 5 ka, baru cepat sikit" heeee... rasa diri sendiri yang agak kelembapan sikit sekarang nie..tapi baju nikah dah siap..channntekkk ooooo! *puji diri sendiri, maafkan daku* dah terlari sikit dengan tajuk entry ni..maaf kan daku lagi ye.. ;p

ok. bercerita tentang rumah nie, sebenarnya saya dengan Lilis ada berbincang waktu awai2 bertunang aritu yang kami plan nak duduk sendiri la..konon2 nak berdikari la..padahal sekarang basuh baju pun abah yang dok basuh kan.. >.< malu sebentar yee... heee..abah i pencen, dok umah selain mengasuh si cinonet tu, abah rajin mengutip baju2 busuk i g basuh..heeee >.< malu lagi..heeee..

sudahlah engkau isfatehah!melalut lagi..heee...ok baiklah..so berbalik ke rumah nie, so kami plan nak menyewa la.. so start lepas bertunang tu selalu la survey2 sana sini rumah area Gurun nie jew sebab dekat dengan tempat kerja..alangkah jimatnya nanti,p keja sekali sebab satu jalan..berjimat di situ kan..heee..so kepada sesiapa yang ingin mencari pasangan, carilah pasangan yang dekat2 je dengan tempat keja korang so boleh berjimat yee..tapi kalo dah jodoh, itu dah tertulis ye....ah engkau isfa!melalut lagi..heeee..

so cari punya cari, satu hari di hari raya tu, eh!betul ka time tu ari raya lagi ek..entah..xingat den..Kak azni ada cakap yang area dekat umah beliau ada rumah untuk disewa, pucuk di cita ulam mendatang orang kata so Kak Azni terus kol tuan rumah siap, tanya harga bagai..bahagia kan ada senior sebegini..so pilihlah senior or sahabat yang terbaik yeee..*melalut lagi kau!*

so selang 2 3 hari kami set time pas keja pegi tengok rumah..masuk2 ja, macam ada kimia di situ..terus tertarik u dengan rumah tu..walaupun ia begitu kecil kalau nak dibandingkan dengan rumah mak abah nie..malam tu tunggu Lilis balik dari OT, tunjuk rumah tu kat beliau..sama lah perasaan kami..ada kimia..so terus set confirm jadi nak menyewa..sekarang kami dah ada rumah sendiri..yipppeeee... berbunga2 hati ku..heee..start menyewa bulan 11 nie haa..tapi sekarang Lilis stay dengan 2 sahabat nya dulu la...dan masuk kan barang sikit2...heee..

Arinie Lilis ajak tengok barang2 elektrik sebab nak bawak masuk dalam rumah tu siap2 sebab beliau dengan sahabat2 yang len nak stay kat rumah kami dulu kan..survey punya survey akhirnya tadi, Lilis dah beli peti ais, mesin basuh, dapur gas dengan periuk nasik..heee..mula2 nak amek iron tapi saya cakap xyah beli iron lagi, mana tau ada rezeki ka nanti sesiapa bagi hadiah time kawin, kan jimat..*tidak matang di situ, masih mengharapkan hadiah*.. bukan apa, mana tau boleh jimat..heee...family planning orang kata..haaaa

Alhamdulillah,
segala nya di permudahkan sejak nak bina masjid nie...
rezeki pun semakin bertambah...rezeki kawin orang kata..xpa xkisah rezeki apa pun..asalkan rezeki kan...

kalau dulu selalu cakap kat Lilis awat lambat sangat progress dalam perhubungan nie, sebab kita bukan muda lagi kan, so xkan nak bercinta bagai ja kot..tup tup arini lagi 27 hari lagi kan...tengok tu, if kita nak buat benda baik, niat pun baik, Insyaallah, semuanya jadi mudah..rezeki pun bertambah2..Alhamdulillah...





xoxo




Love!!










No comments:

Post a Comment

orang cakap cakap

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...