Monday

Berduyun Kecik Hati

KACHING! KACHING!

Berduyun2 duit beratur nk masuk poket. Mau nya x.. OT setiap hari.. sabtu pn OT jgk smpai petang.. punya nk siapkan keja jgk2.. smpai arini still kt 2006 nya transaction lagi.. actually dah siap dah tp last2 minit ada ja kena amend sana amend sini.. tensi tensi..

walaupun skrg dah ada 3 contract staff.. salah sorang nya kakak aku sendiri la.. xkan nk bagi kt orang len kan sedangkan dia dok cari keja.. sorang lagi jiran kt rumah.. dulu2 kecik2 main2 sekali, skrg dah graduate xdak keja, so aku angkut sekali mai keja.. sorang lagi xkan nk bagi sedara mara jgk kan? Nnti ada lak mulut2 akan cakap aku kaut semua, so biaq kt orang len cari la.. last minit nya decision, dpt gak sorang tp nk buat mcmna kan.. kena redha jgk la.. ehehe.. so far, Alhamdulillah la.. keja pn bnyk dah diorang support.


Berbalik kepada persoalan ttg 2006 nie, kekadang bila dah letih sgt2, balik rumah pn tidoq xlena sbb dok ingt lagi yg keja xsiap, terpikir jgk la, kenapa dlu time 2006, diorang xmau buat betul2 akaun nie.. if semua transaction ok, filing ok, documentation pn ok, xka skrg nie xyah pikir2 dah.. hehe.

Tp apa boleh buat kan, dah nama pn keja.. at least, I learned something. Kebetulan last week, husna cuti dekat 2 minggu jgk sbb cuti kawin, so aku sensorang ja control diorang buat keja, dengan keja aku lagi, kekadang tu keja husna lagi aku support. Entah la, skrg nie, rasa mcm x dihargai lak.


Aku pnya la letih last 2 weeks, keja tnpa henti, tidoq malam xlena, sbb dok ingt keja xsiap2 lagi. Tp dah orang xberapa nk puas hati ngan kita punya keja kot.. aku terasa jgk la.. simpan dlm hati ja.. at least, dia kena concern sikit la, aku sorang ja support semua tu, aku pn tau jgk xsihat, letih, xkan 24 jam nk buat keja tu smpai siap, habih tu keja aku sendiri mcm na lak.. huhu..

last 2 week aku dah start OT smpai mlm.. smpai rumah ja terus flat tp susah sungguh nk lena mlm, otak ni berpusing2 pikir keja xsiap.. esok nya sambung lagi.. seminggu tu mmg flat ja, letih sgt2.. last week ada 2 hari aku xbuat OT sbb xsihat.. badan nie pun da bagi hint2 dah soh rest sat kot tp aku xsedaq… ya la mlm xlena, dekat kol 1 2 pagi baru t’lena, siang kt office, p sana p sini, sat bangun sat duduk, perah2 otak..

entah2 ari selasa n rabu tu badan mmg dah weak sungguh.. so xbuat OT la.. mai ari khamis tu nk buat OT, bagitau en azrul, terus dia cakap kalo xmau buat OT baru bagi tau, n tiap2 hari kena ada OT smpai keja siap.. huhu.. terkezut jgk la.. sb bukan xmau OT selasa rabu tu, tp dah xlarat sgt.. huhu.. time tu p toilet, tiba2 tnya d sedari, menitis air mata aku nie..hehe.. lawak sungguh… Sbb tu pn nk sedih ka isfatehah?.. hehe.. bukan apa, Cuma time tu rasa mcm xdak orang faham yg aku ni xlarat sgt2 nk handle semua benda.. pressure sungguh time tu…


tp so far, ok la balik.. Lee kata hati kena cekal.. fikir ttg rezeki dan halal haram.. baru kita akan rasa tenang.. hehe.. tp skrg nie nk buat keja pn susah balik sbb bila ramai2 dah ada, semua nk bukak system, aku xdapat la nk bukak jgk.. limited utk 4 orang ja.. contract staff dah 3.. if husna or en azrul or en rosli bukak dah 4.. kekadang xsempat nk bukak.. macam2 sungguh dugaan nie kalo kita nk berjaya.. huhuu..





xoxo






No comments:

Post a Comment

orang cakap cakap

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...