Monday

Raya @ Langkawi Part 3 - Island Hoping

Bismillah...

Assalamualaikum..

Selamat Hari Merdeka semua! hehehe..


Hari nie kita sambung bab bercuti lagi ye..
tu la sebab malas nak buat part by part nie..mau makan banyak hari baru nak siap.. hehe..
dengan kekangan masa dan keadaan, jadi berhari hari dan masuk berminggu minggu baru nak siap kan kan.. huhu =.="

ok la..
part kali nie cerita tentang Island Hoping..
kami siap dalam kol 6.00 pagi..lepas subuh terus bertolak sebab abang adi dah janji dengan orang yang nak bawak bot tu kol 8.30 pg.. kira first trip la..
so dalam kol 5, Idris dah start ketuk setiap pintu dah...hehehe..


bersiap siap nak bertolak

sampai kat tempat nak loading tu, kami breakfast dulu..
mula mula tu abah posa lagi..pas dah semua pujuk pujuk, akhirnya abah berbuka jugak..
macam tu jugak awai awai tu pakai seluaq slack bagai.. pastu terus londeh tinggai seluaq pendek ja.. ehehe..

kami nek boat kat Awana kot sebab air surut, boat xleh nak gerak..



nak nek boat dah~

Dalam bot
first sekali kami g jalan jalan tengok pulau pulau..
dok qhalit qhalit tengok pulau tetiba abang bot nie buat lap sakan tengah laut tu..
rupanya saja ja..lagipun dia nak bagi tengok pulau dayang bunting.. hehehe
pas dah tengok tengok, kami terus ke tasik dayang bunting..
lagipun semua dah x sabaq nak mandi mandi sebenarnya..
lagipun ada yang x mandi pagi tu sebab nak mandi laut.. hahaha..

sesampai kat situ, nak memanjat tangga tu satu cabaran sungguh..
tambahan lagi orang yang preggy preggy nie..
memang cabaran.. lagipun air surut time tu, jadi jeti tu jadi tinggi dari paras bot..
abg bot soh pijak lutut dia, kemudian nek sambil suami tarik tangan dari atas..
oh! seksa jugak.. mak pun mula mula tu surrender x mau ikut.. hehehe..
time tu baru abg bot tu tau yang saya nie preggy..hehee..
maybe dia baru risau kot..dia kata lepas nie nek bot dok belakang, jgn dok tengah.. hehehe..


tasik dayang bunting
 kat Tasik Dayang Bunting nie, kena menapak punya la jauh sebelum sampai kat tasik dia..
waktu nak memanjat tu ok lagi.. macam mendatar sikit, time dekat nak sampai tu, kena turun tangga...
time tu seksa nya rasa...penat..semput semua ada.. huhuu
tapi bila sampai ja, tengok sekitar, Subhanallah~ cantik gila..
hilang penat...rasa macam nak terjun tasik terus.. hehehe..


tasik dayang bunting


memula sampai tu, pakat berposing sana sini dulu,
time tu tengah kering lagi..sebelum semua terjun tasik.. hehehe


Hero Hero ku perkasa!
Saya dengan kakten mandi dengan Idris dekat kolam kanak kanak saja..
lagipun time tu orang x ramai lagi..cuma ada satu keluarga ja kat situ..so rasa macam relax dan tenang la..
pakat2 terjun dan terus mandi la..
mak soh pakai safety jacket sebab risau kot kot jadi apa apa kan.. kita mana tau kan..
abah memula tu xmau mandi mandi nie..
pastu dok sat bila dah berseluaq pendek nie, terus terjun kolam sekali dengan anak anak..
abah sempoi gila.. umuq dah 62thn boleh berenang lagi.. kalah yang muda muda nie.. hehehe
pas dah lama tu, Idris tengok semua orang dok mandi kat kolam yang 10 meter nie, dia pun kalut la nak join sama.. lagipun kolam kanak kanak tu dah makin penuh, dia dah mula rimas dah.. hehehe
saya cuma rendam kaki kat tepi sambil jadi tukang amek gambaq ja..huhu..
Dah sejam kat situ, kami pun bergerak ke jeti pulak la..
nak ke tempat seterusnya.. Pantai apa tah.. lupa nama..


abah tunjuk teror tu..

posing posing..

Idris mula nak merap nak join tasik orang tua

macam macam aksi

abah dengan anak anak enjoy

abah dah mula penat dah.. abang adi try nak tolak abah nek atas pelantaq tapi abah berat sangat.. hahahah

pakat berenang ke tangga sebab nak gerak ke jeti semula.. hehe

seterusnya (skema gila..hahaa)
kami tengok helang dulu sebelum ke pantai apa tah..lupa..
kagum jugak sebenarnya.. besaq rupanya helang nie.. hehehehe

pakat kagum tengok helang..

helang lagi
sampai kat Pantai tersebut (Lupa nama apa) huhu...
terus la mandi laut la.. ada yang snorkeling walaupun apa pun xnampak sebab ayaq keruh.. huhuhu
tengok gambaq ja la ek..
xlarat nak menaip dah.. hehehe



Idris memang gila dengan ayaq... mula mula sebut "masam masam" pas umi dia kata "masin la" baru jadi " masin masin" hehehehe

semua hero hero.. pakat seronok mandi laut.. hehehe

Semua enjoy ayaq masin.. hahaha

ni geng surrender dah.. sebab dah x larat.. hahaha

last sekali bagi Idris main pasiaqq... seronok dia rupanya.. hehehe.. time nak nek bot dah, teriak teriak xmau keluaq dari pasiaq tu.. hehehe

ok la tu kan..
nanti part terakhir ye..
xlarat dah buat part by part nie.. hehehe..
tapi dalam hati nie seronok sebab nie semua memori..
sejak semua dah besaq besaq nie, ni first time kami sekeluarga g holiday..
rasanya sejak pakat pakat masuk belajaq kat asrama dan masuk matrik masuk U semua..

Alhamdulillah..
Bahagia dalam sekecil kecil perkara kan.. hehehe




xoxo



love!!



No comments:

Post a Comment

orang cakap cakap

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...