Wednesday

Raya @ Langkawi Part 2 - Shopping & Bersantai

Bismillah...

Assalamualaikum...

sambung lagi ye..
lagipun semalam abah teguq dah.. awat lama x update blog? abah pun silent reader ka? hehee..
sebab tu bertambah semangat nak update blog nie.. (>.<")

ok la..
sambung cerita lepas.. pas dah tunggu Van, kitaorang ke apartment dulu..
abang adi amek apartment Sri Legenda.. nice ja apartment dia.. luas sungguh..
bilik ada tiga.. besaq bilik dia..
and of cos la, mak abah kakten idris sebilik, abang adi n kak cc sebilik, dan saya sebilik kan kan kan.. hehee..
adik2 lelaki tidoq depan tv ya.. haha..
sesampai dalam apartment tu pakat jakun tengok kolam mandi dia..
sebab warna hijau ayaq dia.. hehe..
pastu baru pakat nak solat la, nak rehat la.. ada yang tidoq keroih keroih la.. itu la suami i tau..
haha.. sempat dia tidoq.. hehe

Penginapan di Langkawi

Pastu dah siap siap semua kami bertolak la ke pekan Kuah kot.. entah la.. i ikut ja..
hehe.. plan time tu memang nak shopping nak shopping nak shopping..
so terus ke Hj Ismail Group.. oo mesti support bisness orang melayu ok.. lagipun barang barang dia lagi kualiti dan seronok nak menyopping.. hehee..

Van
Macam macam beli.. dari coklat, ke kain batik, ke periuk belanga, ke sudu garpu, ke senduk sudip, ke pinggan mangkuk, minyak angin pun beli.. haha..
saya dengan suami saja spend dekat RM500 hahaha.. nipih ja purse time tu.. haha..
siap advance dekat abang adi lagi tu.. hahaha..
saya beli kain batik kat MIL saja dah 7 lai.. total kain batik saja dalam 15 lai.. hahaha..
dengan belanga ajaib tu, senduk senduk, sudu garpu lagi..macam macam lagi la.. hehe..





Pastu pas dah perabih duit semua hahaha kami ke tepi pantai dulu..
saja ja nak santai santai dan berjalan jalan sana sinie..
lepak lepak dan makan makan..




Pastu kitaorang terus jalan jalan lagi..time nie ke Pantai Chenang kalo xsalah..
nak shopping outfits untuk pakai time Island Hoping..
yang lelaki sibuk dengan seluaq pendek bunga bunga dan t-shirt..
yang perempuan cari t-shirt muslimah ja.. sebab nanti nak main air kan..
shopping pelampung jugak untuk Atem dgn Idris..

pastu kami cari masjid dengan kedai makan untuk berbukak pulak..sebab abah posa aritu..
so jumpa satu kedai Thai nie.. mengancam jugak Tomyam dia.. memang dok teringat lagi nie.. hee.. dekat pekat kuah jugak rasanya.. hehe..

lepas dah makan makan, rushing balik apartment untuk maghrib dulu..
pas maghrib, kami adik beradik semua keluaq lagi..
tinggal mak abah dengan Idris ja..sebab nak bagi Idris tidoq..
budak tecik tu kalo ramai ada, jangan harap la nak tidoq.. dia nak main.. hehe..
so kami malam tu, ke Hj. Ismail Group lagi.. sebab abah ada bagi duit kat saya soh saya beli set pinggan mangkuk..sebab abah kata, bukan senang nak ke Langkawi lagi nanti sebab dah ada baby kan.. mau tunggu 3 4 tahun baru leh mai sini..hehe..jadi dapat la saya satu set pinggan mangkuk.. ada 37pcs @ RM85.00 ja..haha.. tengah promosi kan.. baik sambaq ja.. kualiti pun ok.. tebal ja..hehe..

Pas dah shopping shopping di situ, kami ke pasar malam kat situ..
ya la kot pasar malam..ka macam expo..entah la.. tapi banyak yang x bukak..
kami jalan kaki ja kat situ.. sedaq sedaq dah jauh dah berjalan.. haha..
saya dengan kakten plan nak cari tudung untuk pakai time Island Hoping esok tu..
sebab x bawak tudung spare..haha..
abang adi ada beli seluaq pendek jugak untuk abah..
sebab esok tu konfem Idris nak main ayaq nya kan..xkan abah nak turun dengan seluaq slack kot..
hehe..

shopping lagi
on da way balik ke apartment, singgah kat pasar borong dulu..
beli stock makanan macam 3-in-1 Milo, maggi macam macam perisa, roti, jus.. macam macam lagi la..
sebab pakat pakat lapaq kan..dan jugak stock untuk esok time Island Hoping tu..

nasihat saya ye : time Island Hoping tu sila la bawak makanan dan minuman..konfem perlu.. hehehe



ok la..
nanti saya sambung lagi.. cerita tentang Island Hoping..haha..



xoxo





love!!


No comments:

Post a Comment

orang cakap cakap

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...