Tuesday

Outing with Adi Adi

Bismillah..


title macam apa tah kan.. haha..
hari sabtu lepas memula plan nak balik kampung..
suami nak tanam pokok getah baru beli tu..

last minit cancel sebab kami plan nak 5s rumah..
bunyi macam rumah gila bersepah kan.. haha..
sebenarnya rumah kami ni ada 3 bilik..
bilik depan, bilik utama la..
bilik tengah tu nak buat bilik tetamu + bilik baju baju
bilik belakang tu bilik store dan jugak bilik sidai kain.. haha.
motif buat bilik sidai kain sebab kalo sidai kat luaq time weekdays,
kalo hujan turun sapa nak tolong kutipkan kain di jemuran..haha..

tapi kat rumah sebelum nie bilik tengah tu pun dah jadi macam store dah..
kekadang nak masuk iron baju pun malas gila sebab bersepah..haha..
lepas kawin, semua segala macam kotak kotak, buku buku, fail fail bersepah ja dalam tu..
kalo famili mai ja, nak bagi masuk letak beg pun segan.. dengan tikaq getah pun xpasang lagi..
memang terukk.. huhu..

so suami dengan gigih nya pas subuh tu, terus keluaqkan semua barang barang dalam bilik tu..
dan terus pasang tikaq getah, angkat almari sensorang masuk dalam bilik tu..
saya pas subuh sambung tidoq..
bangun ja dalam kol 9 tengok, suami tertidoq d celah celah timbunan segala macam barang barang
yang beliau keluaqkan dari bilik tengah tu kat depan tv.. huhu..
pastu saya tengok, bilik tengah tu dah cantik, kemas dan rasa macam nak tidoq ja kat dalam tu.. haha..
apa lagi, terus g landing sebelah suami la..
motiff sebab rasa seronok, bilik tu dah cantik..
x segan dah kalo famili nak mai tidoq kat rumah.. hahaha..

pastu kami sambung edisi 5s..
lipat kain, kemas barang barang, kotak kotak, fail fail, sawang sawang..
segala macam la..

Alhamdulillah..
rumah dah cantik.. hahaha..
so kalo AYU nak ziarah boleh dah yeee.... kak ela dah x segan nak ajak mai rumah... hahaha..

ok la..
title tulis lain, tapi p cerita tentang lain kan..
haha.. memang dasar.. haha..

after dah lunch semua, solat semua..
suami g umah member kamcing beliau la..
nak repair keta..
so tinggal la sensorang..
pastu kakten tepon ajak p SP nak belanja McD..
oh oh! memula tu x mau join sebab gila letih..
pastu lelama dok sensorang dok terpikir, nanti nanti nak hangout dengan semua Adi Adi susah kot..
so kol kakten semula cakap nak join.. haha..
suami pun bagi.. hehe..
bukan apa, dok terpikir mesti seronok nya hangout dengan siblings macam tu kan..

pas asaq macam tu,
kami pun gerak ke SP la..
terus tuju McD la..dah memang plan yang tu kan..
haha..

dapat la tebus yang mengidam nie..
dapat jugak GCB tu.. haha..
tapi xsedap sangat pun.. x macam prosperity kan..hehehe..

sambil makan sambil berborak kami 4 beradik..
of cos la abg adi xda ya.. jauh nun di Johor tu..
kebetulan Dikyang baru sampai..
Elit pun ada.. jadi lagi seronok la.. hehe..
Kakten x bawak Idris sebab abah bawak Idris p makan kenduri.. hehe..
nama pun Tok Wan, memang x kan p mana mana kalo x bawak cucu dia..
kalo x bagi bawak satg dok sedih sensorang.. hahahahaha..
merajuk la kekonon.. hahaha...

melalut dah..
kalo abah baca nie, mesti abah tengah sengih kan..
hahaha..

lepas tu kami p window shopping ja..
pastu Dikyang belanja baju baby kaler purple sepasang dengan baby binder 2 helai..
ok.. barang baby dah complete.. tinggal breastpump saja.. hehehe..

ok la..
tengok gambar saja la.. hehe..
seronok hangout dengan adik beradik sendiri tau...
xtau nak explain macam na..
perasaan tu lain sangat kalo hangout dengan orang lain..
kalo hangout dengan suami lagi la seronok.... heeeeee T_____T"
nak hint kat suami pun, beliau x baca blog haku nie.. hehe




the menu.. 2 GCB single, 1 GCB double, ayam goreng, milo, pepsi, fries..
pastu sos banyak gila + lada itam..
memang terangkat.. hahaha

terliur tauu kalo tengok 4 kali pun.. haahaa

mine!~

Dikyang letih sebab baru sampai dari Lumut dengan moto.. haha..
gagah nak ikut jugak.. hehe

Sponser.. Tenkiuuuu yee! untuk anak menakan mu jua nie.. haha

Elit laju ja makan..

PRA!!

Ibu mengandung yang mengidam.. haha..
muka letih pas 5s.. hahaha


Alhamdulillah


bahagia dalam sekecil kecil perkara..



xoxo



love!!












1 comment:

  1. wah2...word 'AYU' yg tak tahan bca ulang kali tuu...hehehe...InsyaAllah2, ada rezeki ayu tiba ke sana....tunggu !!!hehe

    ReplyDelete

orang cakap cakap

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...