Tuesday

Bahagia dalam sekecil kecil perkara

Bismillah...



Betoi apa...
kekadang tu benda kecik ja..
tapi perasaan tu macam nak menjerit jerit ja sebab seronok..

bagi orang lain
"alah benda kecik pun nak kecoh"
"hal macam tu pun nak cerita kat blog"

persetankan semua tu..
pendek kata, dengki ja lebih tu.. >.<

if kita seronok / bahagia dengan apa yang kita ada..
kita bersyukur dengan apa yang dah d tentukan..
mesti la benda kecik pun rasa macam besaq gila kan..

if dapat duit RM1 dari sesapa..
memang la nilai dia kecik..
tapi kalo ada sifat bersyukur, singgit tu rezeki ooii..
senang senang nak dapat singgit camgitu ja?

ada tu,
suami beli tikaq getah pun rasa bahagia - haku la tu.. =.="
tu belum pasang tikaq getah..
lepas dah pasang tikaq getah, lagi tersengih sebab rasa bahagia...hikhikhik
abah bancoh ayaq tea panas malam malam pun rasa bahagia..
kuaq outing ngan siblings makan Mcd pun rasa bahagia..
tengok Idris buat perangai pun rasa bahagia..
ikut suami tengok kebun getah pun rasa bahagia..
petang petang makan goreng pisang depan tv pun rasa bahagia..
suami beli sabun basuh kain pun rasa bahagia kau tau!

jugak,
setiap kali masak, suami puji kata sedap..
kekadang goreng ikan, buat kuah sambal, tuang atas ikan.. tu ja menu..pun puji..
puji kata "terbaikkk la" sedangkan bibir dah tebal sebab terlalu pedas bini masak..
tu pun rasa bahagia..

ada jugak yang,
dok umah kecik pun rasa bahagia,
dok umah besaq pun rasa bahagia,

semua tu dah tertuliskan..
selagi kita redha dengan ketentuan mesti kita akan rasa hidup nie indah ja kan..

tapi sungguh..
sebelum nie kalo nak balik pedu ja, macam down sikit,
tapi lelama tu, seronok kau balik sana...
tenang ja..ayaq pun sejuk ja kalo mandi.. sejam pun boleh mandi...haha..
bila berkumpul reramai lagi seronok..
alhamdulillah..
sejak abah basuh awai awai aritu..huhuhu
saya mula terima keadaan (bak orang kata "Redha" la kot) hehe..
alhamdulillah..
makin seronok nak balik sana...


sebenarnya,
semua benda boleh rasa bahagia..

macam kat bawah nie...

-


-


-


-


-


-


-


-


-


-


-


-


-


-


-


-


-













Bahagia kau bila tengok almari, baby cot, tikaq getah sampai...

benda kecik ja..

tapi perasaan tu...

Allahuakhbar!



"Bahagia itu dalam sekecil kecil perkara"




xoxo




love!






1 comment:

  1. waa...katil baby dah siap...tak sabar la kak ela..seriosly...ayu doakan semua dipermudahkan Allah...

    ReplyDelete

orang cakap cakap

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...