Monday

Jamuan Raya

Bismillah..

hari nie dah ZulQaedah kan..hehe..
jumaat lepas..27 Syawal, office suami buat jamuan hari raya..
sekali dengan sambutan setahun penubuhan department depa tu..
PDI ataupun Pre-Delivery-Inspection...
Alhamdulillah.. suami pun dah setahun keja situ..
macam macam la dapat..lagipun peluang nak tambah pendapatan pun ada.
bukan setakat makan basic ja tiap tiap bulan kan..
kekadang OT sampai pagi buta..
kekadang cuti off day pun still keja jugak..
kekadang tu ada gotong royong la..
tapi semua ok ja..sebab seronok tengok suami keja situ.. hehe..

ok la..
jamuan raya buat dalam tempat depa keja tu la..
jadi isteri isteri yang memang xpernah masuk tempat tu..
ni la peluang nak masukkan..
kalo bukan staff situ jangan harap la nak dapat masuk sesuka hati kan..
jadi ni la memang peluang yang di nanti nanti kan pun..
mau nya x..
tiap tiap hari dok nampak ja bangunan putih office depa nie..
xtau keadaan dalam tu macam na..
setakat tengok gambar suami amek dalam HP xsama kan..
dengan kereta berderet deret beratur kat padang tu..
memang teringin gila nak tengok.. hehe..
so alhamdulillah... dah tercapai.. hehehe..

Petang sebelum event jamuan nie..
depa dah buat majlis baca Yassin dengan Tahlil..
ya la kan.. semua nie rezeki dari Dia kan..

ok la..
jamuan start kol 8..
sampai situ terus di angkut oleh ferry car masuk kedalam..
penat nau kalo nak menapak masuk..
dengan keadaan preggy nie memang depa bawak masuk depan pintu terus.. hehe..
rasa seronok dan teruja jugak waktu dalam ferry car tu..
time dok dengan depa dok sembang sembang dalam walkie talkie tu..
hehehe..
alhamdulillah kan.. suami saya di kelilingi kawan kawan yang baik baik.. hehehe..

sampai situ,
first sekali cari KAK AZNIE la..
of kos la beliau di jemput kan..
kamcing gila nau dengan boss PDI nie.. hehe..
lagipun beliau atas jemputan wakil HR kilang kan.. hehe..

seronok nau ada kawan gosipping.. hahahaha..

tengok gambar ja la ek.. hehe..

suami bila dah jumpa kengkawan yang sebantal dulu.. hehe

tengok tu > tempat makan sebelah kereta kereta berderet ja..
nak kereta apa? optima k5? forte? semua ada.. hehehe

sebelah tepi nie Nasim punya..
tengok tu keta Nasim.. cuci mata kau.. hahaha

Kak Aznie tengah dok berborak,
yang baju melayu tu, En. Nizam.. macam ketua depa la..
muda lagi.. lebih kurang sebaya suami ja..
aritu time kenduri kawin kat Yan, suami pekenal la dekat abah,
bagitau yang nie "bos" tempat keja.. tapi En. Nizam kata bukan,
"kawan-kawan".. oh! rendah diri sungguh..
macam tu la kan boss yang baik kan.. hehe

Nampak tu.. beborak sakan depa.. hehehe

ni hero kawan suami.. macam Idris..
xreti dok diam.. ke sana ke mari.. hehe



antara menu yang ada..
nasi minyak, ayam masak merah, daging masak itam, acar timun nenas, sayoq kobis..
sedap gak.. hehehe

ni kambing golek..
suami bantai 3 pinggan..
balik umah terus sakit kepala..
saja cari nahas orang kata.. hehehe

bakal pengantin nie.. bob..
kawan sebantal sepinggan dengan suami..
so bila dah jumpa tu, macam macam la keluaq.. hehehe

Kak aznie dengan kad kenduri bob..
time nie beborak sakan dengan kak aznie..
macam macam jugak la.. hahaha

ada acara potong kek

semangat tau semua nyanyi lagi happy besday.. haha
anak anak pakat tengok,
ayah ayah yang semangat nyanyi dengan tiup lilin..
hahaha

tengok tu semua hepi ja.. hehe 

nie geng sekawan segosiping.. hahaha




ni la antara acara acara yang ada..
tapi yang paling saya tersentuh nya time bos depa nie, En. Hazrin..
alahh yang baik ngan kak aznie tu, yang jemput kak aznie join jamuan nie.. hehee..

beliau panggil semua isteri isteri berkumpul..
mula mula ingat kan nak bagi duit raya ka apa.. haha..
macam excited gila la.. haha..
rupa rupa nya..

"first sekali, saya nak mintak maaf dekat semua isteri isteri, sebab staf staf saya nie keja x macam orang lain,
kekadang keluaq pagi, tengah malam baru balik...saya faham keadaan tu sebab kekadang isteri saya pun macam tu jugak.. tarik muka la..macam macam la.." lebih kurang la ayat dia...

pastu sambung lagi...

"Jadi, suami suami semua, kena hargai isteri isteri nie, sebab diorang memahami, kalo x dah tentu korang semua x keja kat sini dah.." lebih kurang jugak la ayat dia.. hehe..

pastu, En. Hazrin nak kenal sorang sorang isteri kepada siapa..

mai kat saya nie, cakap la, "Fadzeli"

En Hazrin kata "oo budak nakal" hahaha..

sebab dulu sebelum kawin penah kantoi amek gambar dengan suami dalam keta,
suami beruniform PDI la..pastu macam na tah En Hazrin dapat gambaq tu.. terus jadi bahan sampai sekarang.. hahaha.. malu den >.<"

tapi syahdu ja time beliau ucap terima kasih kat isteri isteri tu..
x tau kenapa..
rasa macam seronok dan syukur sungguh suami keja kat PDI nie..
di kelilingi orang baik baik..

semua kusyuk dengaq ucapan syahdu..

semangat x hehe

semua pakat dok bagi tumpuan. hehe


Last sekali..

mesti la bergambar dengan sekawan sekepala dan segala se la.. hahaha




Pastu pakat berkumpul nak amek gambaq reramai...
hehee..



haha..
lupa..

suami dapat cabutan bertuah..
hadiah sponser dari Datuk Hafiz, COO NKM..
bak kata suami "rasa bertuah malam nie"
hehehe..

Alhamdulillah..

Cinta kamu sampai mati..
InsyaAllah..


haha.. bergambaq kat dalam rumah ja..
nak bergambaq kat office, segan.. hahaha









No comments:

Post a Comment

orang cakap cakap

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...