Friday

Dah 34 minggu

Bismillah...


assalamualaikum..


saya dah 34 minggu hari nie..Alhamdulillah..

Isnin lepas g KD Gurun sebab ada appointment dengan Doc..
macam biasa ja, doc tanya dah makan ubat Iberet yang beliau suggest x.. untuk naikkan HB.. sebab HB still 10.0.. huhuu.. time tu tipu sunat kata dah start makan sehari sebelum.. haha.. padahai lepas balik dari KD tu baru ajak suami g beli.. hehehe..terus beli sekotak RM26.00/sebijik singgit ye... dah start makan ubat nie, urine pun dah tukaq kaler hijau mudah dah.. heehehe

pastu doc tanya nak bersalin kat mana.. saya cakap la kat Hospital Yan.. sebab dekat dengan umah mak abah.. lagipun senang, misi pun baik baik, doc pun cun.. hehehe..

pastu doc kata dah 34 minggu, lagi 3 minggu dah boleh bersalin dah..bila dah masuk 37 minggu.. baby dah matang.. hehe.. doc tekan tekan perut sampai senak sebab nak tengok baby turun bawah ka x.. hoit.. sakit ngoh doc tekan..huhuhu..

ni update untuk 34 minggu,

 - rutin harian pagi pagi masih sama lagi.. muntah muntah lagi.. >.<"
redha ja la.. huhu.. ada buat post kat FB, ramai yang kata normal ja..
jadi x la diri ini risau sangat kan.. 
suami mula mula risau jugak sebab pelik awat dah 8bln setengah still muntah muntah lagi..
tapi kalo tengok dari sudut yang lain, kira ok la sebab muntah pagi pagi ja..
waktu len steady dah..kalo sebelum nie, setiap masa boleh muntah.. hehe..
 - kaki of cos dah bengkak dah..
sebab dah makin berat kan.. kekadang macam lawak gila tengok kaki sendiri..macam x pecaya kaki kembang sampai macam tu sekali.. hahahaha..
 - selera dah semakin ok tapi still boleh postpone lagi kalo x dapat yang diidamkan tu.. hehehe..
 - sekarang dah mula skit ari ari.. maybe sebab baby dah turun bawah kan.. nak berjalan pun dah x leh laju laju dah.. lagi perit bila kena naik tangga la.. dan of cos la kena menapak naik tangga kalo nak masuk office kan.. huhuhu..
 - kencing pun dah semakin kerap.. minum sat terus nak terkencing..
malam malam lagi kerap bangun..kalo kat kampung, mesti ajak suami teman sebab takuttttt...
kalo kat Yan atau Gurun, xpa.. berani.. hehehe..
 - sakit pinggang masih lagi ada..pusing kanan "adoi" pusing kiri "adoi" sentiasa "adoi" tapi seronok sebenarnya sebab lepas dah bersalin nanti mesti rindu nak rasa mcam nie lagi kan..
kena tunggu next baby lak.. hehehe.. planning nie.. hehehe..
 - dan of cos la, dah 8 bulan nie, kami x scan pun... sebab nak suprise kekonon.. hehe..
kalo nak scan pun cuma nak tau air ketuban cukup ka x..uri atas ka bawah..baby breach ka x.. engaged x.. hehe..
- bab jantina tu..ramai dah kata perempuan..cuma ada 3 orang saja yang kata lelaki.. hehe..
aritu waktu g raya umah Kak Rose, terus dia kata lelaki, pastu Kak Aznie pun kata lelaki, dan sorang lagi of cos la Abah kan.. hehehe..
siap nak panggil baby ni nanti kalo lelaki "Idrus" sebab dah ada Idris..so senang abah kata Idris Idrus.. hahaha..
 - Nama baby dah finalize lama dah.. rasanya dalam perut 6 aritu lagi.. xingat dah.. hehe..

ok la kan,
ok la nak story sikit berita gembira.. hahaha..
kemarin x tau nak kata happy macam mana.. tapi happy la.. syukur sangat sangat..
kemarin suami bawak g kedai perabot nak cari tikaq getah..
oh ! bukan sebab tikaq getah yang happy tapi suami beli sekali almari dan jugak baby cot sekali tilam.. sangat sangat hepi tau.. haha..
nanti barang barang sampai kat umah, saya update ye..
kena tunggu Isnin sebab almari besaq dan tikaq getah lagi segulung.. hehehehee
xsabaq kau tunggu Isnin.. hahaha

sengih ja waktu dalam kereta balik tu..
suami pun dok sengih ja tengok saya dok sengih..
kata kat suami.. jangan tengok.. satg ayaq mata nie murah..
tengok tengok dah bergenang dah kat mata nie.. sebab rasa bahagia la..xtau nak cakap macam na.. huhuhu.. sangat kecewi kan kan.. =.="
suami dah keja siang malam kan.. sebab nak bagi kami anak beranak selesa.. huhuhu..

pastu kami p kedai Baby House lak sebab abah kata barang barang kat situ lagi murah dah Aneka..
plan nak cari Pampers, Pad maternity dengan sabun ABD tu, nak buat operasi dobi minggu depan..hehe..
sambil sambil tu survey breastpump..
saya sangat tertarik dengan Medela Manual BreastPump tu.. RM199.00..
mula mula suami kata amek yang letrik sebab senang tapi jenama yang ada macam x penah dengaq ja..
cuma Medela ni ja yang saya selalu baca dalan tenet kan..
kualiti dan feedback macam ok..
so suami kata next week baru mai amek Medela manual nie..
bagi excersize tangan sikit suami kata.. seronok lagi kat situ.. heeheehee..

Alhamdulillah..
barang barang baby dah cukup dah..
cuma tinggai kena beli kain nak buat sarung tilam n bantal ja.. hehehe..
baju baju memang xbeli dah..
sebab nak tunggu baby keluaq dulu..
mitten booties langsung x beli sebab amek Idris punya..banyak lagi yang x terpakai.. hehe..

barang ibu pun dah cukup dah..
tinggai nursing bra ja belum lagi..
suami kata next week..hehe..
kain batik dah beli kat Langkawi aritu 2 helai..
nak amek pinjam kain MIL lagi nanti.. hahaha..
set pantang pantang memang x do dek non sebab pantang dengan abah senang ja..
hehe.. saya akan berpantang kat Yan sebab tu nanti pantang dengan abah sebab mak mengajaq lagi..
hehe..


ok la..
nanti barang barang dah sampai saya update ye..
oh ! dah jadi seorang Ibu yang kecewi.. hehehe..





xoxo



love!



No comments:

Post a Comment

orang cakap cakap

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...