Sunday

Seminggu berlalu sambil2 bercuti2 malaysia

Assalammualaikum





hai buku,


jumaat + sabtu lepas saya g bercuti2 malaysia kt teluk batik.. cantik woo pantai teluk batik pagi2.. *tu pun abah paksa soh ikut gak abah berjalan2 tepi pantai* hahaha..ikut ke hati xmau nya jalan2 tengah2 panas tu..alasan.. pagi sabtu tu malas gila nak bangun.. macam mau tidoq sampai check out dari chalet.. hehe..


sebenarnya jumaat tu p keja tp half day last minit.. tp WA apply half day doh~ hahaha.. kelam kabut gak isi form untuk repo weekend tu sbb dah plan mau kuaq koi 4 macam tu..tp di sebabkan tinggai wa sorang saja dalam office, kemalasan melanda walaupun closing dah siap *hempas pulas wa menyiapkan*.. haha.. ~awat haku asek bahasa diri wa nie? entah haku pun xtau.. hahaha..


perjalanan kali nie saya x dilanda sakit pening + muntah dalam kereta sebab dah bantai roti sosej + burger dalam keta.. hahaha.. benti kt sungai dua sebab abah nak solat jumaat, bantai KFC lak.. kuang kuang kuang.. mana diet isfa?? hahaha.. sampai kat lumut g amek barang2 amin a.k.a cuyang dulu.. dan bawak dia p makan seafood.. sedap gak tengah2 lapaq nie..lapaq ja keja nie..nak buat camna kan.. tengah membesar dengan jayanya.. haha.. macamna nie nak muat pakai baju tawen nie? haha.. petang pas dah memboroi kan perut terus ke teluk batik.. check in chalet n rest2 sat pastu g shopping kt tesco..pastu terus balik la.. pas balik tu p cari makanan lak kt chalet tu sambil2 tu layan maharaja lawak ngn abah..pastu balik chalet, haku mengkedarah lagi..haha.. pastu tau apa haku buat pas dah membuncit.. mengulaq arr.. tidoqq..hehehe..


sebab tu la wahai buku, saya begitu malas mau bangun pagi sabtu tu.. pas subuh sambung tidoqq.. hahahah.. tapi pas di paksa2 oleh abah, saya ikut jgk abah berjalan2 tepi pantai.. tp tau apa yang lawak..abah pakai kurta tau pagi2 jalan tepi pantai.. cuba bayangkan, semua mata dok memandang..seb baik ada orang comei berjalan sekali.. haha.. perasan!~~ (",)


dari teluk batik kami terus ke Ipoh..mak ada reunion kt Tower Regency, Ipoh.. jadi, kami ronda2 sekitar Ipoh ja la sampai mak abeh program..hehe..dari Ipoh, terus balik Yan la.. Ohh!~ sungguh letih dok dalam keta.. tu teqa dok saja tu.. hahaha...



wahai buku, itu cerita ringkas tentang trip cuti2 malaysia saya sekeluarga.. tp hari nie.. 8 Mei, dah genap seminggu sudah saya jadi tunang orang.. haha.. kecewi lagi.. tp kalau nak tau, Lilis (panggilan manja saya utk fazlee) lagi kecewi, siap cakap "dah sebulan kita bertunang kan" ..haaa.. tu lagi tahap gaban punya kecewi tu.. hahaha.. apa pun, i lup u.. hehehehe..







xoxo






peace..





2 comments:

  1. LILIS? oh tidak...pasni uzayr kena panggil pak lang lilis la...hehehe...

    ReplyDelete
  2. baru manja panggil lilis.. kekadang dia marah jgk.. tp biaq la.. manja cikit.. hehehe

    ReplyDelete

orang cakap cakap

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...