Wednesday

Dekat nak raya dah, prestasi posa ke laut..huhu

assalamualaikum..


wah wah wah..
lama sungguh xmenaip..
mood ke laut.. sebab boring tiap2 hari.. hehe.. boleh ka alasan tu? hehee..
pagi2 lepas subuh mesti macam malas gila nak masuk keja..huhu
kekadang tu kena saiko dengan suami.. beliau pun dah naik tensen nak saiko-saiko nie.. =.=
xtahu la kenapa.. maybe sebab dok saja ja kot dari pagi..entah la.. huhu

ok la.. skip dulu bab keja ye.. xseronok pun nak bercerita.. hahaha..

hari nie dah Rabu, esok Khamis, lusa Jumaat, tulat Sabtu, tungging Ahad dah raya..
yeah!! tapi....

prestasi sepanjang Ramadhan tahun nie memang teruk betol..
xmacam tahun-tahun sebelum nie.. huhuhu..
gagah kan diri jugak nak mencari pahala pahala yang melimpah ruah dalam bulan posa nie..
tapi rasa macam x cukup ja.. huhuhu.. sedih =.="
harap harap umuq panjang, tahun depan dapat rasa lagi Ramadhan.. huhuu..

Posa kali nie mencabar sikit..
maybe sebab first time sebagai seorang isteri.. pastu ibu to be lagi kan..
berbuka memang lauk pauk tunjuk tunjuk saja.. mana mampu nak masak masak bagai..
balik keja terus terlentok.. suami lak kekadang OT sampai kol 7.. dalam 7 lebih baru sampai rumah..
so xdak assistant nak tolong masak... memang dasar kan.. hahaha..
time soq ja masak masak sikit.. kekadang tu goreng pekasam ja dan perangat lauk berbuka tadi ja.. hahaha..
tapi kalo nak makan sedap sedap kami balik Yan.. hahaha..
konfirm sedap.. tambah lagi kalo mak tau suami ada.. lagi la macam macam menu..

untuk menantu kan.. hehehe.. alhamdulillah....
tiap tiap minggu sabtu ahad mesti bebuka di Pedu kan..

jadi macam fair la.. suami pun x kisah.. hehe..

Posa nie pun 2 3 kali sakit.. dugaan sungguh kan..
first aritu kan turun darah.. huhu..
pastu cirit birit..
pastu batuk dan selsema..
oh.. jadi dah 3 hari tinggal posa... hehe..
suami ku sengih ja.. sebab aritu belagak depan dia kata tahun nie posa penuh..
xdak tuang tuang dah.. 
nah! amek kau 3 hari... hehehe..

cerita raya pulak..
tahun nie raya di Pedu untuk raya pertama.. huhuhu.. 
petang raya tu konfirm kena balik Yan pulak.. hahaha..
baju raya suami belum beli lagi..
plan esok baru nak beli sebab esok beliau cuti dan saya ada follow up dengan Hosp Yan..
plan nak beli tudung raya, kasut raya.. macam macam lagi la.. hehehe..
pastu barang baby sikit lagi.. hehe..

neves I tau nak raya di Pedu..
mana penah raya di tempat lain selain bawah ketiak mak abah sebelum nie.. hehehe..
tapi sebab selalu balik Pedu tiap tiap minggu ok sikit la..
xla x serasi ka apa kan.. 
lagipun dekat ja dengan Yan kan.. sejam dah boleh sampai kan..hehe..
kot kot rasa sedih ka, start keta drive sejam sampai la Yan.. hahaha..

hari jumaat nie bebuka di Yan dulu sebab abang adi sekeluarga baru sampai dari Johor kan..
sejak bersanding sekali Dec aritu, baru sekali abang adi balik.. waktu cuti sekolah bulan berapa tah..
tu pun sat ja.. waktu tu lak saya keja..so xdapat nak spend time banyak sangat dengan depa.. huhu
tu yang mengharap tahun nie sempat la berbuka dengan depa dulu...

aritu kol abang adi.. haha.. jarang sekali kol abang adi tau.. boleh kata setahun tu sekali atau dua kali ja.. hahaha..

saya : abang adi, balik raya bila?
abang adi : lusa kot (waktu kol tu ari isnin so lusa tu rabu la)
s   : ooo
aa : awat? 
s   :saja tanya, kot satg ela balik Pedu dah..xdan nak jumpa abg adi..
aa : toksah la balik pedu awai sangat..balik sana ari Sabtu la.. (nada di sini agak keras tau.. haha)
s   : tu la, tu yang tanya tu.. hehehe..

dialoq tu panjang lagi..sebab cakap dengan kak cici lagi.. malas nak menaip satu satu.. hehee
pastu bagitau suami yang abg adi cakap gitu..beliau sengih ja..
dalam hati terdetik..sayang jugak abang adi kat aku .. hahaha..
ingatkan saya sorang ja yang terpikir takut tahun nie xsempat nak bebuka ramai ramai satu famili dengan abg adi.. rupanya abg adi pun sama gak...terharu tau! hehee..

tahun nie raya, saya ja la xdak dirumah untuk raya pertama..
ye la.. abg adi confirm confirm raya di Yan kan.. xkan nak balik Sarawak.. dah la mertua agama lain, bangsa pun lain kan.. kak ten lak, telah telah memang x balik Terengganu kan.. nak cari apa lagi kat sana kan..
kalo nanti Dikyang kawin pun, dengan orang Yan jugak.. lagi dekat.. raya pertama kat mana pun sama ja.. xsampai 5 minit, dah boleh balik rumah satu lagi dah..
tapi Insyaallah, jodoh Elit pulak ka lepas nie..pastu mana tau Kakten pun ada jodoh dengan sapa sapa kan.. hehehe.. so dalam 2 3 tahun nie,  tiap tiap tahun saya sorang ja la yang kena rotate rotate beraya antara Pedu dengan Yan..

aritu suami kata, raya posa di Pedu, raya haji di Yan..
banyak cantik muka dia.. hahahaha...
xsama tau raya tempat lain dengan rumah sendiri tau.. hahahaha..

xpa la tahun nie bagi chance kat suami dulu raya di Pedu..
tahun depan baby dah ada, lagi seronok nak beraya di Yan kan kan kan.. haha.. pujuk hati sendiri sebenarnya.. hahahaha..

ok la..
panjang sangat dah nie.. hehehe..


esok dah start cuti.. hoooyeeeiiiii!

Selamat hari raya semua!







xoxo



love!















No comments:

Post a Comment

orang cakap cakap

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...