Tuesday

Raya @ Langkawi Part 1

Bismillah..

assalamualaikum..


macam na raya? saya tengok orang pakat dok bercerita tentang raya xhabis-habis lagi kan..
dah nama pun raya sebulan kan.. mau cerita sebulan kena karang kan.. hehehe..

cerita raya nie kena cerita part by part ye..
panjang cerita dia..
kalo xsuka jangan baca ye..
lagipun suka hati la kan..blog saya, saya punya suka la kan.. ehehehe

Alhamdulillah.. tahun nie raya kat Pedu.. seronok apa.. hikhikhik..
sehari sebelum raya baru balik Pedu sebab nak berbukak ramai2 dulu kat Yan sebelum tu..hehe..
mula2 tu macam nak touching jugak la time nak balik Pedu kan tapi saya tengok abah mak relax ja.. x sedih pun.. xjadi nak touching2.. huhuhu..
Abah siap cakap p raya 2 3 hari kat sana..pastu tiap2 tahun raya kat Pedu dulu baru balik sini..
oit! abah nie xsedih ka? yang saya nie dah sebak sebak dah dalam hati.. hehehe..

Lagipun tahun nie raya ketiga famili saya plan nak ke Langkawi..
almaklum lah.. dalam famili ramai cikgu cikgu.. so pakat2 dapat duit bonus kan.. 
lagipun abang adi dengan kak cc nak beli banyak barang rumah sebab dah masuk rumah baru..
tu yang terjadinya plan nak ke Langkawi tu.. tapi diorang dah rancang awal lagi..
saya dengan suami tahu pun sehari sebelum balik ke Pedu ja.. hehe..
lagipun semua diorang sponser kan.. mau x ikut.. hehehe..

ok la.. raya di Pedu 2 hari.. tapi semua gambar2 masih dekat photograper ye..
belum amek lagi.. so xdak gambar walau sebutir.. hahaha..
jadi.. skip terus ke raya ketiga dan keempat di Langkawi la ye... hehehe..

saya dengan suami bertolak dari Pedu kol 5 pagi raya ketiga tu..sebab malam sebelum tu enjoy dok bakaq satey sampai kol 12 mlm macam tu.. mana sempat dah nak balik tengah2 malam kan.. hehee..
sesampai ja di Yan dalam kol 6.50 gitu, solat subuh dulu pastu tertidoq.. hehe..
sedaq2 ja, Idris mai kejut "Makteh, mangun, mangun!"

hehe..seronok tau bila Idris mai kejut gitu.. hehehe..

so bertolak dari rumah dalam kol 8 kalo xsalah..sampai Kuala Kedah terus cari parking di sekolah dekat situ pastu kak cc dengan mak dengan kakten g beli tiket.. tiket kol 10.30 macam tu rasanya..
so pagi tu breakfast makan satey semalam tu.. mak perangat dah..sedap gak walaupun sejuk sikit.. hehe..
abah posa aritu..gagah tau.. hehee..




dalam feri dapat tempat kat bawah so xnampak apa pun.. macam terkurung gitu..
depa p tayang cerita 8Jam lak tu.. xseronok langsung..
saya bantai tidoq lagi.. hehehe..


dalam feri sebelum tertidoqqq


sampai di Langkawi, kami lepak2 dulu dekat jeti tu sementara tunggu abang adi g amek Van..
oh! senang tau nek Van sebab ramai2 seronok.. hehee..
sementara tunggu tu, perabih stok makanan yang ada sebab pakat pakat lapaq..
abeh satey yang bawak tadi.. dengan roti pun bedal.. hehe..

Lepaking dulu sambil makan makan


kenderaan sepanjang di Langkawi ~ berbaloi baloi!


ok la takat nie dulu..
nanti sambung lagi ye.. hehehehehe




xoxo





love!

No comments:

Post a Comment

orang cakap cakap

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...