Friday

Mungkin terjadi

Assalamualaikum...


sejak kebelakangan nie pemikiran macam tepu ja... kenapa tah.. huhu
risau jugak.. ermmm..

mungkin sebab dah xmenjahit kot...
oh oh! lupa nak bagitau... saya minat menjahit sebenarnya walaupun xpandai langsung nak menjahit.. hehe..
first time menjahit, saya buat langsir untuk bilik waktu single mingle dulu... hehe..

waktu nak kenduri aritu, banyak jugak hasil dari DIY sendiri...
baru rasa macam puas hati.. hehe..
bukan apa..selalu tengok dalam blog2 lain, depa DIY cantik2 kan.. so kekadang tu try and error jugak kan..
kekadang tu jadi kekadang tu hancusss... hehee..

lately, sejak kawin nie, cuma jahit baju or seluar yang tertetas benang ja..huhu
bukan xdak masa, masa banyak terluang weedays kan terutama malam2 sebab time suami g OT or men badminton, ada la masa nak menjahit bagai nie..tapi xterbuat pun.. hehee..

aritu ada belajar buat tudung, belajar buat skirt... belajar buat keronsang la... langsir la..jahit manik2 kat baju ker tapi sejak kawin nie satu pun x jahit lagi.. macam dah stop dah... huhu

mungkin sebab xmenjahit kot kan otak ni jadi macam xberjalan jer....hehe
tapi pernah ada orang cakap time mengandung macam sekarang nie xleh menjahit nanti susah nak bersalin...betul ker? tapi rasanya bab susah ka senang ka tu urusan Allah kan... ermmm...

so bila pikir2 nak cari kain Felt nak buat Headband... first yang terlintas of cos la nak buat kat Hayfa anak Hus-hus kan.. hehe.. Insyaallah... harap2 jadi la... hehehe..

contoh macam kat bawah nie... tapi mungkin hasilnya xla secantik seperti blogger nie buat kan... hehe




ok jumpa lagi yeee...





psst: akan bercuti seminggu... haha...bahagia nya rasa...!!!





xoxo






No comments:

Post a Comment

orang cakap cakap

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...