Tuesday

Hari nie risau sungguh...
Risau sebab dah 12 minggu tapi xrasa pun lagi baby nya denyutan.. huhu
kelmarin ada baca dalam internet la.. 12 minggu nya perkembangan baby... ikut ke fakta yang saya baca tu, dia cakap sekarang nie akan rasa denyutan jantung baby... kekadang tu saya fokus ja pegang perut nie, nak rasa, tapi xrasa2 pun... huhuhu.. risau....sesangattttt....

Dah ajak suami g check klinik, at least mintak nak dengar denyutan or scan tengok baby pun jadi la kan.. tapi suami cakap, jangan risau...sebab mungkin baby kecik lagi.. sebab doctor ada cakap aritu time check up yang baby saya kecik ja...huhuhu.. tu bertambah la risau.. huhuu...

macam na nak bagi baby besar...? nak minum susu asek nak termuntah... nak makan banyak dah makan dah tapi still macam ni lagi.. kekadang tu termuntah balik.. huhu...

risau sungguh... huhuhu



Baby, risau nya ibu..hukhukhuk






xoxo

4 comments:

  1. same cm awe. solution ade la makan. try makan jgk. makan buah2an ke ape ke, jnji makan. awe pn xslera. then suami kate suke makan ape? then trus cakap nak ratah milo. mmg fave awe tp tkt kencing manis. then suami kate, makan la. awe makan secawan penuh. dlm semgu, tiap2 ari secawan. pastu br ade slera. then checkup next 2 weeks, kuat sgt denyut. lega!! try la is. paksa, demi baby n diri sdiri. jg diri k

    ReplyDelete
    Replies
    1. thanks awe..sekarang pun dok cari benda ada yang lalu makan.. so far, xdak lagi.. tapi kalo pedas2 memang laju ja makan.. tapi orang kata tak berapa baik untuk baby...huhuu..kekadang tu memang paksa makan tapi sekejap nanti mesti muntah wek-weknya..huhu

      Delete
  2. awe mmg ske pedas. pnh 3 ari bturut2 makan beef black pepper. smpi suami risau. tkt darah tgi ke, saket perot ke. tp xde pape plak. doc kate bole makan pedas tp perlu seimbang. byk2 doa n ngaji k. hope dpt baby sht n comel ( : . jage diri tau

    p/s: mak awe kate makan pedas ni ank laki. tp awe kuar pmpn.hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. terima kasih tau..kekadang risau sangat..aritu ada baca kata kalo selalu makan pedas nanti anak keluar banyak taik mata..entah la kan..huhu.. tapi memang dah pedas ja laju makan..huhu.. Insyaallah.. selalu mengaji2 nie..lagipun mak mertua alim sikit so bab2 tu memang selalu buat..kekadang bukan xbuat cuma teralit sikit dah kena marah.. hehee... Insyaallah... doa2 kan la..

      Delete

orang cakap cakap

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...