Thursday

Kerang Rebus Terbakar

assalamualaikum..


Lately teringin sungguh makan ikan bakar/kerang bakar... terliuq ja rasa kalo ingat kan..

Aritu time HB (Hemoglobin) rendah, nurse ada pesan kena banyak makan kerang/bayam bagi HB naik semula.. sebelum nie HB 10.2..sedangkan nurse cakap kena sekurang2nya 11.2..so, en.suami selalu la beli kerang, then rebus dan cicah air asam.. terliur seh!..xpun suami bawak g Tanjung Dawai, makan kerang bakar... memang maveles la...last check aritu HB dah ok dah..HB dah naik jadi 11.11.. dah xda dakwat merah dah dalam buku... hehe..

Pastu balik cerita kat kakten, rupanya beliau lagi teruk.. dulu time mengandung Idris 9 point lebih ja sampai terberanak..sekarang nie Idris pun HB rendah.. hehe nak buat mcm na kan.. maybe dah memang keluarga saya macam nie kot.. sebab setahu saya abah pun tekanan darah selalu rendah.. dalam keluarga belum ada lagi tekanan darah tinggi.. Alhamdulillah kan.. hopefully sepanjang process mengandung nie, tekanan darah still ok lagi la kan... hehe..

Hari nie saya teringin kerang bakar lagi..xkan nak g Tg. Dawai, jenuh cap duit kan..dah la jauh sikit kan..ermmm..plan dalam hati nak ajak suami g market petang nie cari kerang.. pastu balik rebus pun ok.. janji dapat kan.. hehe..

Sekarang nak makan selera agak kurang sikit... sentiasa pait mulut... rasa nak termuntah.. bila makan ok pastu dok sejam dua jam mesti wek wek nya.. huhuhu.. dugaan kan.. :P

Pagi2 mesti muntah2 nya..orang kata morning sickness... keluar air ja selalu... hehe.. awal2 aritu en.suami risau sungguh.. mai urut2 belakang la... tolong pegang rambut la.. ermm sekarang nie bila tengok saya dok wek wek pagi2 beliau senyum ja... sebab dah terbiasa dan faham dah.. dah lumrah kan bila ada morning sickness... hehe..tapi bukan morning sickness yang teruk pun... sat ja muntah.. pastu ok dah...hehe



ok.. till we met again..





xoxo

No comments:

Post a Comment

orang cakap cakap

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...