Monday

Bila Penghasut Bermaharajalela

Hye buku,


benci kan bila ada penghasut di kalangan kita kan kan kan..
memang pun..kalo aku ni nak jadi penghasut lama dah aku buat.. dia dah la kawan lama aku..tp aku xterniat langsung nak menghasut dia ka apa..kalo bercerita tentang Office pun cerita tentang event2 yang dah kami conduct macam famili day, convocation, sambutan hari raya, macam2 lagi la.. if tentang orang itu orang ini, memang xkuasa aku la..banyak keja len lagi aku nak buat kan..

tp ada seorang nie memang Musuk Hati punya Olang la... kawan aku nie baru ja masuk keja kat sini, dia dah siap cakap "keja kat sini kena jaga2 sikit" WTF!!???~~~
engkau kenapa?? dah la dia orang baru, xyah kot nak jadi penghasut ka apa.. biaq la kat dia nak kenai semua orang dengan pengamatan dia sendiri...yang engkau terlampau rajin sangat kenapa haa????.. aku nie daripada xdak niat, macam nak pasang niat engkau tau tak haa? tapi aku xmau jadi macam engkau tu or kawan engkau tu...satg aku tergolong dalam golongan yang sama lak.. lagipun aku xlayak lak nak boh engkau dalam kategori mana kan...tu bukan keja aku pun kan kan.. =)

nie ada lagi sorang nie.. entah apa2 tah... dalam aku ngn Mr.A dok busy2 siapkan macam2 document untuk auditor, dia dok pertikai lak wakil dari purchasing xdak sapa tolong dia susun meja kerusi..hello??? engkau xnampak ka purchasing time tu ada 2 orang ja.. aku ngn Mr.A.. dua2 busy dengan closing, report BRM bagai, auditor lagi... engkau dok sibuk dengan kerusi meja lak.. dah la sepanjang audit field tu kot la engkau nak tnya ok ka x..xdak pun kan??..kalo betoi pun engkau prihatin sangat awat nya xdak pun waktu taklimat bagai tu..bila kami nie xdak, engkau kecoh sangat kan..entahla.... tepuk dada tnya selera.. (=.=)





sorry ye kepada sesiapa yang membaca dan terus terkecil hati..
saya terlalu geram dengan situasi2 yang xsehat nie...

jangan ada yang pertikai lak apa yang saya tulis nie.. sebab nie buku saya, suka hati saya la ek nak tulis apa pun..lagi satu, nama pun blog kan, kalo nama diari, xdak nya nak tulis dalam blog bagai nie.. hehehe..





peace!! no war!!






xoxo








No comments:

Post a Comment

orang cakap cakap

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...