Friday

Bila hati terus berbunga

Assalamualaikum..



hye buku..


bersawang dah ka buku nie.. lama nya saya tinggai buku nie..hehe..saya busy sikit la kebelakangan nie..
nak saya describe ka..boleh ja..tapi satg buku kata saya tunjuk2 keja bnyk lak kan..hehe..sekarang nie dah xboleh buat rajin sangat sebab nanti ada orang kata "orang rajin xkan cakap dia bnyk keja tp orang xbuat keja ja kata macam tu" tu dia statement yang memanaskan minggu lepas kot..terkezut kau dengar ayat tu..hehe..suka hati orang tu la nak kata apa pn kan..asalkan dia rasa dia hepi sudah..jangan kau gangu keja haku sudah.. >.<

last week,2 minggu lepas minggu terakhir husna kat office kan..so emo sikit.. tu yang xdapat nak jenguk buku nie selalu...sedih la kata kan.. ari jumaat tu memang sedih la.. bawa keta pun sambil ayaq mata ni keluaq tau.. sedih... huhu =(
nanti saya tulis tentang emo emo nie ek.. hehe.. harinie nak cerita tentang sabtu 2 minggu lepas..hehe.. kan hari jumaat tu sedih gaban nya.. so hari sabtu tu hepi sesangat lak..hehehe.. ni cerita sabtu 2 minggu lepas tau..haku sungguh bz =.= xdan nak hudpdate buku nie..hehe

hari sabtu tu lilis ajak teman dia n famili ke uitm merbok.. ye la kan, musim daftar pelajar baru kan.. ok la.. teringat dulu-dulu waktu mak abah antaq p kat uitm jengka tu..memang menangis sungguh la.. mau nya x.. dah la hutan banat kt situ pastu jauh lak kan.. huhu.. sudah la kau dengan cerita sedih tu..hehe =) sedih ka hepi ka..grade sudah..ptptn ja xhabih bayaq lagi..haha amek kau..dush!dush!! >.<

pagi sabtu tu bangun awai nih..xsabor nak ikut lilis sekeluarga..kecewi ja aku ni kan..haha.. siap pn awai nie.. lilis kol pukul 8 kata dia dah nk keluaq, apa lagi haku nie bergegas mandi la.. tengok2 koi 9 baru nak bertolak..ceh!~ buat terkejut boleh..hehe..dalam koi 10 lebih sampai la mereka menjemput kedebab nie..wah dressing seluaq jeans n blouse ja..simple sudah..sebab dah tau dah mesti panas terik nya kat sana..hehe.. sampai sana cari Hidayu dulu sebab dia kan fasi or orang panggil kak urusetia..haha.. lagipun dia la yang tolong tukaq bilik adik lilis dari 4 orang sebilik ke 2 orang ja sebilik..selesa kau dok 2 orang ja..ok 4 orang kang tambah ngn kawan2 lagi..serabut serabut..sapa penah dok 4 orang tau la mcm na kan..hehe..haku la tu.. =.=

sepanjang kat sana tu dan perjalanan ke sana sini waktu tu, saya dalam process nak mengenali la abang nizam, kak eira, kak shikin, adik lilis dan terutamanya bakal mak mertua la.. xlama dah nanti saya pun akan masuk dalam keluarga tu jgk kan.. mula2 tu segan jugak la..ya la, mana penah pun keluaq dengan famili liis lagi kan kan kan.. haku kan pemalu sikit..ceh!~ lilis cukup geram kalo dengaq ayat tu..haha..aritu pun mak lilis ada ajak ikut diorang balik KN ada kenduri sedara.. tp saya segan jugak la kan..bagi alasan satg abah marah..haha..tapi memang segan pun..mak lilis tanya nak segan dengan sapa..cuba cer.. haha..xla mak lilis sebut gitu..mak liis kata nak segan apanya, esok2 jadi keluarga jgk kan..hehe..blushing saya time tu..lilis sengih macam kerang wangi ja kan..hehehe..

pas da kemas2 bilik adik lilis, tapau isi perut pastu antaq adik lilis semula..sebab dia akan memulakan minggu suai kenai ka apa nama dia, haku xingat..haha.. time tu touching seh tengok adik lilis sedih peluk mak lilis..i saw her sister also crying.. bertambah touching nie..time tu haku buat2 tengok kot len la..sedih tu cerita2 feeling nie..haku tengok movie UP dengan puan Hus pun haku menangis..hehe..gegess kan puan husna?haha..yang saya perasan lilis tu sengih ja..dia xtouching ka..xdah hati dan perasaan ka..kot ya pun xsedih, buat2 la muka sedih ka..hahaha..

pas dah setel semua edisi menangis bagai..straight balik ke yan la..singgah solat jap pastu terus ke rumah ku kebahagiaan ku.. abah buat cucuq kodok kau..sedap woo panas2 lagi..bulat2 lak tu.. dan la lilis tu terlelap seketika dalam umah waktu tu time tunggu cucuq siap..bakal anak-anak menakan saya pun sempat la mandi + tukaq lampin semua.. dah dekat sejam kt umah.. diorang pun nak gerak dah balik KN sebab dah letih seh.. sempat jgk my mom bagi hadiah pokok bunga kat mak lilis..hehehe..

dah sebulan dah jadi tunang kepada lilis terchenta.. seronok nya perasaan.. hehehehe..





xoxo







peace!!







1 comment:

  1. wah, ada link 'hidayu' yer..hehe..well kak, nice long happy story...moga ikatan pertunangan akak n incik lilis mmbwa lebih byk makna utk kearah kesinambungan rumah tangga kelak...Aminn...

    ReplyDelete

orang cakap cakap

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...