Wednesday

Baru 6 bulan

As Salam,


hehehe :)

Alhamdulillah, sudah 6 bulan atau baru 6 bulan. Mana-mana pun xpa kan. hehehe. Mengandung pun dah masuk 5 bulan setengah dah. Bersyukur sangat2 sebab di permudahkan perjalanan nie. Insyaallah.

 Selalu tanya dekat Suami, macam na dengan kehidupan lepas dah berkahwin nie.. kekadang tu selalu gak dok mengusik2 suami kan. hehe. So far, kerja2 rumah bahagi2 buat. sebab kekadang tu x sempat. Weekend mesti balik kampung di Pedu atau di Yan. Weekdays ja selalu ada di rumah pun kan. hehe. *alasan*

Weekdays selalunya time pagi dengan malam ja baru jumpa suami pun, itu pun kalo suami balik dari keja saya x tidoq lagi. Kekadang tu jumpa time pagi ja. huhu. Tapi hidup berumah tangga nie kena ada tolak ansur, memahami kan. Jadi saya faham keadaan suami, beliau nak mencari kesenangan bersama kan. hehehe. Sekarang pulak musim bola kan. If suami balik dalam pukul 10 lebih, saya dah dalam keadaan mengantuk dah kan, suami akan stay tengok bola lagi. Sebab tu kekadang tu jumpa time pagi2 nak pegi kerja ja.. hehe. If suami xdak OT time weekdays tu rasa macam heaven ja sebab ada jugak teman nak berborak. Sebab selalunya balik dari keja terus masuk rumah, x dan nak sembang2 dengan kakak2 jiran ni semua. huhuhu.

Tapi since mengandung 5 bulan nie, if suami OT or ada badminton sampai lewat2, mesti saya balik Yan. Selalunya akan mintak abah datang mai amek la, sebab suami x bagi saya dok sensorang dalam rumah. Bukan apa, malang x berbau orang kata kan. Suami risau lantai lincin ka, blackout ka (sebab si isteri penakut! hehehe), orang mai rumah ka, hujan lebat kilat sabung menyabung ka, macam2 lagi la. hehe. Kalo di Yan, abah ada, mak ada, Idris pun ada, so saya xsunyi sangat la. hehe.

Ok la, kita cerita bab mengidam lak kan. Haritu rasanya dah ceritakan. hehe. Sekarang nie selalu mengidam Rambutan ja. hehe. Suami cakap senang nya mengidam. Nasib baik x mengidam daging rusa ka, daging arnab ka. or buah2 yang bukan musim ka. ehehe. Bila dapat Rambutan kan, mesti amek bau dulu, kalo bau dia sedap baru makan, kalo bau dia bukan ikut piawaian yang saya nak, mesti tolak bagi suami nya. hehe.
Rambutan >.<



Harinie tau teringin nak makan apa? ha... Chicken Foldover. suami dah janji. Insyaallah minggu depan dapat.. hehehe..


see ya!



xoxo 
Love!



3 comments:

  1. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  2. kak ela...sweet !!! ayu da tukar link sikit ke blog ayu..hehe...
    happy-miss-purple90.blogspot.com

    ReplyDelete
  3. yeaa...tak perlu tukar link dah..sbb link msih sperti dlu...=)

    ReplyDelete

orang cakap cakap

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...