Friday

Oh TV! Oh Tidoq

Assalamualaikum...


setiap minggu satu entry?apa kes? alasan paling mujarab, tengah xberapa sihat... hehe..sedangkan idea banyak..semua simpan dalam draft.. macam malas nak update ja.. hehe..

last week cuti seminggu di penuhi dengan tidoq ja setiap masa yang terluang..pantang terluang sikit mesti terlelap..letih la katakan.. hehe..bukan apa..sekarang selera makan dah makin kurang..perut sentiasa lapaq tapi nak makan tapi xlalu..if makan jugak kekadang tu muntah semula.. ermm.. dugaan nak jadi ibu kan.. hehe.. kekadang tu sian suami la.. beli itu xkena dengan selera, beli ini pun xkena, masak itu xmakan, masak ini xmakan.. kekadang masak sendiri lagi la xmakan...hehe... 

sekarang nie hanya boleh buat keja rumah yang len selain dari memasak ja.. sebab nak siang bawang tu, xberapa tahan sebab mesti muntah nya dengan bau tu.. setakat basuh kain, hanya masukkan dalam mesin kedung kedang kami itu tunggu sampai bunyi tet tet tet amek sidai ja..pastu sapu2 sampah sikit, cuci bilik air sikit, simpan2 pinggan mangkuk sikit.. pastu akan ke tempat rutin la.. depan tv dan selepas 5 min akan terlelap.. hehe..

penah sekali tu, suami OT, so malam tu dok sorang2 pas maghrib, selesai solat n mengaji2 sikit, terus ke tempat rutin la...sambil mengadap tv sementara nak tunggu 30 minit bersama Ustaz Don, terus terlelap... hehe.. sedaq2 ada orang bagi salam sambil terjerit2 panggil 'Sayang, bukak pintu' sambil henset berbunyi lagu jiwang... jawab kol dulu, pintu xbukak lagi..*jahat kan* rupanya suami la yang kol soh bukak pintu.. misskol malam tu dekat 10 rasanya dari suami.. lama jugak kan suami dok luar.. hehee...tengok jam dah kol 11 lebih.. patut la.. Ustaz Don pun dah habisss.. huhuhu..

dalam minggu nie jugak tengah mengusahakan sesuatu untuk keluarga kecik kami nie... Insyaallah ada rezeki kan.. harap2 la sangat... hehe..

minggu nie jugak ada exam PTD utk kali yang ke-5.. apa kes? if g exam pastu, anak Tan Sri, anak Datuk Datin, kroni-kroni jugak yang dapat kan..ermmm...tapi kena pegi jugak sebab abah kata mana tau rezeki baby kan.. sedangkan semua dah tahu mesti xlulus nya.. hehe..

ok la... satg akan update lagi ye...



xoxo





love!!







No comments:

Post a Comment

orang cakap cakap

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...