Tuesday

Sudah Separuh, Lagi Separuh

Assalamualaikum...


Alhamdulillah hari jumaat nie akan genap 20 minggu..hehe.. dah separuh perjalanan dah..lagi 20 minggu lagi.. Insyaallah ^-^

1) Lately jugak muntah2 dah makin kurang... kalau sebelum nie mesti tiap-tiap pagi kena keluarkan dulu segala macam isi perut if xdak isi, keluar la ayaq yang pait2 tu.. oh perit rasanya tekak nie.. huhuhu..
- Alhamdulillah sejak 2 minggu kebelakangan nie muntah2 dah kurang.. mungkin baby dah dapat terima apa yang ibu makan kot.. hehe.. sekarang cuma if perut kosong ja akan muntah angin.. hehehe.. tau apa tu muntah angin? haa.. muntah yang xkeluaq apa pun ikut mulut cuma angin ja.. sambil muntah keluaq angin ikut saluran belakang ja.. eiiuuww... sorry ye terkotor sikit statement nie.. hehe..
- Ada orang cakap morning sickness nie or muntah2 time lain nie cuma psychology diri sendiri ja..kalau kita saiko diri xmau muntah, so x muntah la..tapi saya rasa xtentu jugak.. kalo saiko punya saiko nak muntah jugak  nak buat camna kan.. hehehe

2) Makan dah makin berselera..seronokkan..hehe.. if sebelum nie tengok makanan ja mesti muak or x lalu ja rasa.. tapi sekarang pantang nampak.. mesti nak makan punya..hehe.. mengidam? ermm rasa macam ada sikit2 la.. 
- Baru2 nie nak makan laksa makcik Umi (oh! sedap gilerr..) so pujuk apa g cari.. sampai kedai makcik Umi, laksa dah habis.. jam baru koi 4 kot macam tu.. pastu abah cakap kat makcik Umi, yang saya nie mengidam laksa dia, lagipun bawak perut.. at last, makcik umi bungkuskan jugak untuk saya bahagian untuk dia dengan kawan yang meniaga tu.. free of charge lagi.. hehehe.. balik umah, berebut dengan suami lak.. hehehe.. 
- Besday baru nie teringin kek batik Ayu buat.. kebetulan beliau cuti semester, so mintak Amin bagitau Ayu yang teringin.. at last, dapat sebekas.. hehehe..
- Hari tu jugak teringin makan rambutan, hehe.. so suami g pasar malam belikan...rupanya nak amek bau ja.. makan sikit ja..tau amek bau macam na? meh sini nak bagitau... bukak kulit dia pastu bau la isi dia tu..hehehe last sekali rambutan dah kecut dan berair.. hehe.. nasib baik beli sikit ja.. xla membazir sangat.. hehehe

3) Berat badan rasanya dah makin bertambah..sebab selera makan pun dah makin bertambah kan..lagipun baju pun dah xmuat..hehe.. sekarang cuma boleh pakai jubah mak saja.. outfit preggy lum beli lagi.. rasanya kalo nak beli sehelai dua saja kot.. pastu ulang2 la pakai.. hehehe..

4) Baby pun dah makin membesar.. sebab suami kata perut dah makin nampak dah sekarang.. hehe.. lagipun sekarang selalu rasa macam baby tengah mengeliat kot..pastu kekadang rasa jugak macam kena baby nya tendangan kot.. hehe.. selalu bila rasa, bagitau suami, bila suami letak tangan nak rasa, baby terus diam.. mungkin baby malu kot.. hehehehe

5) Tidoq dah makin x berapa selesa...kejap pusing kanan kejap pusing kiri.. if melentang, sakit pinggang lak kan.. hehehe.. saya ada baca dalam blog2 lain, artikel2... diorang cakap kalo mengiring ke kiri, zat2 dan vitamin2 tersekat untuk sampai ke baby, so di galakkan mengiring ke kanan... tapi bila mengiring ke kanan, saya xberapa selesa, sebab akan macam sesak nafas.. mungkin sebab terhimpit jantung kot.. hehehe.. teori sendiri.. hehe..


ok la setakat ni dulu ye...
esok akan checkup kali ke 4 kot...
teringin nak tahu jantina baby kan.. hehehe







xoxo







love






No comments:

Post a Comment

orang cakap cakap

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...