Wednesday

Check up ke 4

Assalamualaikum...

hari ke klinik..check up ke 4, untuk 20 minggu..hehe..
jom review agenda-agenda pagi tadi :-

- Pagi2 lagi dah sampai klinik, misi pun lum sampai so lepak2 dengan suami dulu sementara tunggu klinik bukak..hehe..selalu ke klinik awai sebab x mau tunggu lama2 kalo lewat2 nanti ramai orang.. hehe..

- Kol 8 macam tu, mula dengan rutin biasa iaitu test urine, check tekanan darah, timbang berat dan check hemoglobin (HB)

- Kali nie berat dah naik baik..dari 66.4kg rasanya ke 66.7kg.. naik 0.3kg.. ok la tu kan.. ada jugak peningkatan.. hehe.. tandanya baby semakin membesar la kan.. >.<

- HB kali nie turun mendadak pulak..huhu..dari 11.4 ke 10.5.. dari pen hitam terus tukaq p pen merah.. huhu..kena lecture dengan misi sat tadi..macam2 nasihat misi bagi..kena makan banyak sayuran hijau + kerang ka..pastu kena kurangkan teh/kopi/nescafe or kafein...hehe..patutla HB turunkan..tiap2 pagi pekena teh tarik / nescafe tarik.. hehehe.. baikla misi!faham!.. hehehe

- Misi tambah ubat lagi..haritu nya yang pink besaq tu pun lum habis la kan..padan muka sendiri! malas sangat nak makan ubat kan..huhu..kali ni misi tambah ubat kaler koko..sehari 4 biji..2 biji pagi 2 biji malam..tambah dengan pink besar tu sebiji pagi..total jadi 5 biji sehari.. oh oh! T_T

- Misi nak check jantung baby tadi.. excited ni nak dengar, tersengih ja.. hehehe.. misi tekan punya tekan dengan alat apa tah nama dia yang letak gel sejuk2 tu..x dengar jugak.. huhu.. misi kata kecik lagi kot..hehe..

- Keluaq dari bilik check perut tu, tengok dah ada 8orang tengah tunggu turn..itulah kelebihan bila datang awal ke klinik.. hehehe..

- Misi klinik batu 3 nie sporting, lembut ja cakap..kalau tengok mula sensorang, macam garang ja..tapi baik rupanya.. hehehe..xmacam misi klinik pekan gurun.. garang dan susah sungguh nak senyum.. >.<

- Next check up 27 Jun 2012

Itu ja kot review di klinik hari nie.. masuk office lewat sikit.. inform Mr.A dan terus g breakfast dulu..perut dah masuk angin..


Ok la.. see ya!






xoxo





love

No comments:

Post a Comment

orang cakap cakap

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...